Kodin saanut: CARLOS

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

CARLOS

* n.1 v

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

23.1.2013

Sisarusparvi DeeDeen, Carlosin, Buddyn ja Gordonin tarina alkaa yhdeltä Bukarestin kunnallisista tarhoista, jotka ovat varsinaisia kuolemanloukkoja koirille. Yhteistyötahomme Asociata A Doua Sansan Carmen vierailee säännöllisesti kunnallisella tarhalla ja pelastaa mukaansa yleensä jonkun onnekkaan…

Viime kesän alussa Carmen vieraili taas tarhalla ja tällä kertaa hän sai mukaansa emon kuuden lähes vastasyntyneen pentunsa kanssa. Ilman Carmenia pennut olisivat lähes sataprosenttisen varmasti kuolleet tarhalle pian. Pennuista kaksi menehtyi pian pelastumisensa jälkeen, ne eivät jaksaneet taistella, mutta pennuista neljä, tyttö DeeDee ja pojat Carlos, Gordon ja Buddy selvisivät ja kasvoivat ja vahvistuivat. Perhe vietti ensin kesän eläinklinikan hoitolassa ja syksyn tullen ne siirrettiin Glinan tarhalle, jossa ne ovat asuneet nyt noin neljän kuukauden ajan.

DeeDee ja pojat ovat saaneet elämässään jo yhden lottovoiton, ne ovat selvinneet noin 10 kuukauden ikään ja nyt ne ovat fyysisesti ja henkisesti täysin valmiita etsimään omia kotejaan, toista lottovoittoaan.

Nuori sisaruslauma on viettänyt tarhaoloissa vasta muutamia kuukausia, joten heillä on erittäin hyvät mahdollisuudet sopeutua lyhyessäkin ajassa normaaliksi kotikoiraksi.

Carlos on sisarusparven ujopiimä. Se on muita sisaruksiaan hieman ujompi, mutta matkii kyllä sisaruksiaan ahkerasti. Carlos on iloinen, aktiivinen ja reipas nuorimies, joka tulee toimeen niin sisarustensa kuin toisten koirienkin kanssa. Ihmisiä Carlos toki rakastaa, mutta ensi tutustumiseen tulee tälle nuorelle herralle antaa hieman enemmän aikaa.

Carlos on säkäkorkeudeltaan n. 50-55 cm ja painoa on kertynyt parinkymmenen kilon verran. Carlos tuskin tulee kasvamaan säkäkorkeutta enään, mutta tulevaisuuden aktiivinen liikunta ja oikea ruokavalio varmasti kasvattavat ja vahvistavat pojan lihaksia.

Carlos etsii omistajaa, jolla on koirakokemusta entuudestaan. Omistajaa joka jaksaa olla kannustava ja johdonmukainen. Omistajaa joka uupumatta jaksaa opastaa ujopiimää kasvattamaan itseluottamustaan.

Carlos tullaan kastroimaan ennen Suomeen tuloaan.

(ps.koirakaveri ois kiva T. Carlos 🙂 )

17.2.2013

Lisätty Carlos-pojalle uusia kuvia.

2.4.2013

Yhdistyksemme aktiivit matkasivat Romaniaan maaliskuussa ja kävivät tervehtimässä muiden muassa Carlos poikaa.

Carlos on kasvanut ja miehistynyt kovasti ja se on myös päässyt eroon ujopiimän maineestaan. Carlos oli ensimmäisten joukossa tervehtimässä tulijoita, reippaana ja toki hieman koheltaen. Carloksen plussaa oli ehdottomasti kuitenkin se, että poika malttoi sisarusparvesta rauhoittua ensimmäisenä saamiinsa rapsutuksiin ja huomionosoituksiin.

Lisätty Carlos pojalle uusia kuvia.

12.6.2013

Tapasimme Carlos pojan sisaruksineen Romanian matkallamme. Tämän vauhdikaan adhd-pisamaperheen kera ei aika tule pitkäksi 😉

Carlos on parven rauhallisin koira, lieneekö syntynyt ensimmäisenä ja ottanut isoveljen roolin muihin verrattuna. Tokikin Carlos häärää ja touhuaa siinä missä muutkin, mutta poika osasi myös rauhoittua vaikka toiset jatkoivat energistä menoaan. Ja se menohan on kuitenkin hyväntahtoista ja harmitonta, nenän joka paikkaan työntämistä 😉

Carlos odottelee edelleen sitä omaa kotia, jonka soisi niin tälle pojalle, kuin muillekin sisaruksille pian löytyvän, jotta he pääsisivät harjoittelemaan ihan oikeita kotikoiran saloja.

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa!

14.6.2013

Carlos on varattu Hollantiin.

5.8.2013

Carlos on matkustanut uuteen kotiinsa

Carloksen varausta hoiti Kata

Yleiskuvaa pisamaperheestä videoituna, kuvattu 5.6.2013


Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: