Kodin saanut: MOLLY (nyk. Lulu)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

MOLLY

* 1,5-2-vuotias

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa.

 

 

 

22.12.2012

Molly löydettiin vain muutama päivä sitten hylättynä. Tämä pieni, erittäin kaunis koira oli jätetty pahvilaatikossa Bukarestin kadulle kylmään talveen ja vaarallisen liikenteen sekaan. Molly oli ollut siis syystä peloissaan, kun hänet oli löydetty ja toimitettu turvaan kotihoitoon useiden kissojen ja koirien sekaan.

Molly on kooltaan hyvin pikkuinen koira, painoa löytyy vain n. 5kg ja korkeutta n. 30cm.

Molly tulee hyvin toimeen toisten koirien ja kissojen kanssa. Uusi koti voisi sijaita myös kerrostalossa, sillä Molly ei kovinkaan paljoa pidä ääntä. Alkuun Molly saattaa vähän arastella uusia ihmisiä, mutta ilahtuu suunnattomasti nähdessään heitä. Kodissa voisi olla mahdollisesti myös pienempää ihmisväkeä, kunhan heille on kerrottu miten koirien kanssa toimitaan ja ohjataan huolellisesti. Luultavasti jännitys helpottaa kun Molly pääsee turvalliseen ja rohkaisevaan kotiin, jossa olisi mahdollisesti reipas ja rohkea koirakaveri näyttämässä mallia.

 

30.12.2012

Molly on varattu Suomeen!

 

23.1.2013

Molly saapui omaan kotiinsa Suomeen 22.1.2013!

 

KUULUMISIA KODISTA!

26.1.2013

“Hei taas.
Ollaan tässä ihmetelty, kuinka hyvä tuuri meille on käynyt kun saatiin Lulu. Mitään ongelmia ei ole. Ihan turhaan vaihdoin vanhat matotkin, jotka voi pestä.Lulu on sisäsiisti. Vatsa toimii hyvin. Lulu tykkää olla ulkona ja näkee, että se haluaisi juosta vapaana. Aina kun se on vähän aikaa haistellut pissoja niin se pyrähtää juoksuun, mutta remmi ei kovin pitkälle riitä. Meillä ei vielä ole fleksiä.

Pesin Lulun heti seuraavana päivänä tulopäivästä. Istuin kylppärin lattialla ja suihkutin Lulun käsisuihkulla ja hieroin shampoota. Lulu oikein tykkäsi kun sitä pestiin. Ihme koira.Ensin kuivasin pyyhkeillä ja sitten päätin kokeilla josko se fööniin suostuisi. Laitoin sen lavuaariin seisomaan, mutta siihen se ei suostunut.Istuin sitten vessanpöntön päälle ja rupesin föönaamaan sitä. Lulu oli ihan rauhallisesti sylissä ja näytti nauttivan.

Eilen soi ovikello ja meille tuli yllätys vieraaksi naapurirapusta tuttu rouva tulppaani kimppu kädessä ja sanoi kuulleensa, että meille on tullut uusi perheenjäsen ja kysyi saisiko tulla kummiksi. Sehän meille sopi ja kummi lupasi käyttää Lulun ulkona jos meille joskus tulisi este. Lulu ei ole vieläkään
haukkunut, mikä on tietysti hyvä asia. Jospa se ei osaakkaan. Isoille haukkuville vastaantuleville koirille kyllä murisee. Lulua ei vielä ole jätetty yksin. Kovasti on minun perään. Oli ulissut perääni, kun kävin kaupassa.

Ps.Päivisin Lulu nukkuu sohvalla ja katsoo siinä myös Tapion kanssa
telkkaria ja lukevat lehden yhdessä. Siinä kuvassa, missä kopassa on
rimpsu Lulu nukkuu öisin. Se on meidän makuuhuoneessa.”

10.6.2013

Lulusta on kodissa kuoriutunut melkoinen koirapuistoilu-fani! Lulu rakastaa mennä koirapuistoon ja leikkiä kaikkien koirien koirien kanssa ikään, kokoon ja sukupuoleen katsomatta. Ainoa “ongelma” Lulun koirapuistoilussa on, ettei tyttö haluaisi puistosta lähteä.. Luoksetuloharjoitukset ovat kuitenkin tuottaneet tulosta ja Lulu antaakin emännälle kiinni puistossa jo ihan hyvin. Isäntä saa tosin odottaa puolisen tuntiakin mikäli Lululla on hauskaa!

Lulun perhe tykkää viettää aikaansa matkailuvaunussaan. Lulukin on päässyt karavaanari-elämän makuun ja nauttii suunnattomasti luonnon rauhasta ja alueiden muista koirista! Kerran Lulu oli päässyt karkaamaan narustaan ja juoksutti omistajiaan pidemmän aikaan ympäri aluetta, nyt Lulun naru on sellainen ettei se pääse siitä karkaamaan. Lulu onkin perheensä kanssa juuri lähdössä kesäreissulle, joka kestää viisi viikkoa!

Lululla oli Suomeen tullessaan silmätulehdus, joka on nyt uusinut. Lääkkeet kuitenkin tehoavat ja tulehdus parantuu, toivottavasti kyseessä ei kuitenkaan ole kroonistuva vaiva.

Kesäterkut onnelliselta Lululta!

 

Varaajana toimi Nea.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: