Päivitetty 08.06.2013

Kodin saanut: PONTU


24.5.2013

PONTU

* n. 2-3v

* uros

* kastroidaan

* Virossa

 

 

 

 

6.4.2013

Pontu haukahtelee häkissään Rakveren tarhalla. Näköpiirissä olevat ihmiset ja toiset koirat saavat Pontun innostumaan ja samalla vähän stressaantumaan eikä se oikein tiedä, miten päin sen tulisi olla. Harmikseni ensimmäinen asia mielessäni on: “iso, tavallisen näköinen aikuinen uros. Todella hankala löytää kotia.” Annan kuitenkin Pontulle, niin kuin niin monelle muullekin, mahdollisuuden ja otamme hänet lenkille.

Pontu lähtee epäröiden lenkittäjän mukaan. Sitä jännittää, eikä sille varmaan ole koskaan opetettu, miten remmissä kuuluisi kulkea. Varauduimme, että Pontu voi ja luultavasti vetää kuin höyryveturi, mutta olimmekin onneksi väärässä! Pontu meni kyllä remmi kireällä vähän joka suuntaan, mutta ei kertaakaan vetänyt remmissä. Ohi ajavalle autolle Pontu haukkui, mutta tämä tapa on varmasti helpostikin opetettavissa pois.

Pontun epävarmuus ja pieni ujous katosi samalla sekunnilla, kun se tajusi että lenkittäjällä on namia! Poika tajusi hienosti ja todella nopeasti, että kun pepun laskee maahan, saa namin. Tätä Pontu sitten tarjosi koko ajan ja tuli mieleen, josko Pontusta olisi jopa johonkin harrastukseen! Niin intensiivisesti se teki töitä saadakseen namin, eikä ympäristökään enää jännittänyt yhtään niin paljoa, kuin aluksi.

Uuden kodin tulee kuitenkin varautua ison, kokemattoman koiran ulkoilutukseen ja koulutukseen. Uudessa kodissa voisi olla narttukoira, mutta uroksen kanssa samaan kotiin emme sitä luovuta. Myöskään kissojen kanssa samaan kotiin emme voi suositella Pontua. Pontu on noin 65cm korkea.

 

30.5.2013

Pontu on rohkaistunut hurjasti edellisestä visiitistämme. Se ei enää mene remmissä joka suuntaan, vaan odottaa lenkittäjältä vähän vinkkiä suunnasta ja vauhdista. Epävarmuudesta ei ole tietoakaan ja namit saavat edelleen pojan keskittymään ihmiseen täysin. Pontu on varmasti mukava kotikoira kun sen kanssa jaksaa touhuta päivittäin sen verran, että liikunnan ja aivojumpan tarve täyttyy, kuten millä tahansa koiralla. Tavallisen ulkokuoren ja suuren koon alla on miellyttävä kainaloinen! Lisätty kuvia.

8.6.2013

Pontu on löytänyt oman kodin Virosta

 

Varaajana toimi Nea.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.