Päivitetty 24.07.2020

Naistenviikko – Leeni


“Sterilointi? Ai mitenkö se on muuttanut elämääni? No kuule, minäpä kerron!

Suurin muutos lienee, ettei minun enää tarvitse kuunnella yhtä ainoaa vikisevää pentua, että kukaan ei enää koskaan roiku nisissäni, revi minua korvasta tai pidä minua hereillä öisin torahampaillaan. Älkää nyt ymmärtäkö väärin, pennut ovat lahja, kuten sanotaan, mutta kuvitelkaa nyt itsenne tilanteeseen, missä juuri pesästä pois lentäneiden ihmislastenne jälkeen ehditte huokaista helpotuksesta, ennen kuin se rumba taas alkaa alusta. Ja tätä kertaa kuusi tai seitsemän niin siinä on kyllä todellinen burn-out lähellä.

No sitten se seksuaalinen häiriköinti. Kaksi kertaa vuodessa, monta viikkoa kerralla, jokainen kylän uroksista roikkuu pepussa kiinni ja yrittää selkään, kuin viimeistä päivää. Sitä yrittää pyristellä ja juosta ja hypähdellä karkuun, mutta mikään ei auta, koska heti seuraavan nurkan takana on lauma kiihottuneita nuoria miehiä piirittämässä. Vielä tänä päivänä pelkkä ajatus ahdistaa.

Kolmas suuri muutos on terveys. Enää mistään ei kramppaa, minnekään ei satu, yksikään synnytys ei ole viedä henkeäni. Muistan ne lukemattomat kerrat jonkun sillan alla synnyttäessä, kun tunnen kehoni repeytyvän ja jonkin olevan pielessä, mutta apua ei ole eikä tule. Joka kerta olen miettinyt, selviänkö tästä hengissä, näenkö enää päivänvaloa, mutta jotenkin ihmeen kaupalla niistäkin kokemuksista selvisi.
Sterilointi pelasti minut, niin henkisesti kuin fyysisesti. Elämäni ei edelleenkään täällä kadulla eläessä ole mitään ruusuilla tanssimista tai suurta onnea, mutta pelon, ahdistuksen ja kivun määrä on entiseen verrattuna minimaalinen. Tätä on oikea elämä, niin hyvää, kuin se kadulla voi olla.”

Steriloinnin hyödyt ovat lukemattomat, mutta aivan erityisen suuria ne ovat kadulla elävälle koiralle. Kuten Leenille, sterilointi voi monelle koiralle olla edes pieni pelastus, pieni muutos parempaan ankeuden keskellä. Naistenviikolla 18.-24.7. tavoitteenamme on kerätä 3000 euroa, eli 100 koiran steriloinnin verran varoja sterilointiprojekteihimme Romaniassa. Yksilötarinoiden avulla haluamme näyttää, että se yksi sterilointi todella, oikeasti, muuttaa elämiä.

Osallistut naistenviikon keräykseen helposti näin:
1. MobilePaylla numeroon 23855. Kirjoita viestiksi “naistenviikko”.
2. Tililahjoituksella tilille FI73 1029 3000 3566 41 viittellä 2299.
3. Jakamalla tietoa kampanjasta omissa somekanavissasi!

 

————————————————-

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa