Päivitetty 24.07.2020

Naistenviikko – Reetta


“Olen Reetta, 7-vuotias koira ja kotini on koko elämäni ollut romanialaisessa pikkukylässä, hiukan Bukarestin ulkopuolella. Isäni oli syntyessäni kylämme katujen kuningas, äitini taas vasta kodistaan hylätty nuori tyttö. Synnyin kylmänä, joulukuun yönä paikallisen ostoskeskuksen roskakatoksen alla. Minä ja kolme veljeäni kasvoimme lähistöllä, etsien ruokaa kaupungin kujilta ja huoltoasemien parkkipaikoilta. Pärjäsimme hyvin, vaikka vatsa kurnikin usein iltaisin nukkumaan käpertyessäni.
Olen kaduilla vietettyjen 7 vuoden aikana saanut yhteensä 38 pentua. Pennuistani osa on kuollut heti syntyessään, osa kuollut myöhemmin sairastuessaan tai jäädessään autojen alle. Edellisten pentujen juuri kasvettua niin isoiksi, että ne pärjäsivät omillaan, tulin jälleen tiineeksi jonkin kylän uroksen siittämänä. Koko elämäni on pyörinyt pentujen, huolen ja surun ympärillä. Viime vuoden kesäkuuhun asti.

Kaikki kävi niin nopeasti. Yhdessä hetkessä olin kaivelemassa läheisen kaupan roskiksia, seuraavassa tunnen neulan läpäisevän niskani ihon. Katson taakseni ja näen muutaman tummapukeisen miehen tähtäävän minua kohti aseen näköisillä vekottimilla. Sydämeni alkoi lyödä vimmatusti ja ehdin vilkuilla ympärilleni etsien sopivaa pakoreittiä, ennen kuin jalkani pettivät altani ja vaivuin väsyneenä maahan.
Sen koommin en ole saanut yksiäkään pentuja. En ole varma, mitä minulle vuosi sitten tehtiin, mutta mitä se ikinä olikaan, olen kiitollinen. Olen saanut jatkaa elämääni kuten ennenkin, mutta ilman surua ja huolta. Rauhallista elämää, kadulla. Tiedän, että tämän paremmaksi se ei enää koskaan tule muuttumaan”.

Naistenviikolla 18.-24.7. tavoitteenamme on kerätä 3000 euroa, eli 100 koiran steriloinnin verran varoja sterilointiprojekteihimme Romaniassa. Kertomalla seitsemän narttukoiran tarinan elämästä ennen sterilointia, haluamme antaa Reetan kaltaisten narttukoirien elämäntarinan näkyä. Haluamme myös näyttää, miten sterilointi voi pelastaa ja antaa narttukoiralle paremman elämän. Että se yksi sterilointi todella, oikeasti, muuttaa elämiä.

Osallistut naistenviikon keräykseen helposti näin:
1. MobilePaylla numeroon 23855. Kirjoita viestiksi “naistenviikko”.
2. Tililahjoituksella tilille FI73 1029 3000 3566 41 viittellä 2299.
3. Jakamalla tietoa kampanjasta omissa somekanavissasi!

Suurkiitos, että olet mukana auttamassa! 💛

 

————————————————-

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa