Kotia etsivä koira: NEBBIA

Suloinen Nebbia on tarhapentu, jolle ihminen on hurjan kiinnostava, mutta kosketus oudoksuttaa. Nebbia hyötyisi reippaammasta koirakaverista.
Syntymäaika: 5/2023
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio: 40 cm / 9 kg (lokakuussa 2023)

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

21.4.2024

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 450 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Nebbia elelee tarhalla siskonsa Brinan kanssa. Siskosten taustasta ei ole tietoa. Nebbia ja Brina asuvat Cosoban pentupihalla isossa laumassa. Kumpikin siskoksista väistää muita koiria, mutta pärjäävät porukassa kuitenkin ihan hyvin. Nebbia  on sisaruksista varovaisempi. Hän pyörii koko ajan lähellä, mutta koskeminen selvästi jännittää. Syliin nostettaessa Nebbia jäätyy ja kun hänet lasketaan takaisin alas, tarvitsee hän pienen tuumaustauon – mutta palaa sitten kuitenkin takaisin läheisyyteen. Tämänkin jälkeen Nebbia antaa edelleen lähestyä ja koskea, vaikka onkin jännää.

Nebbia on siis aika tyypillinen tarhapentu, jolle ihminen on hurjan kiinnostava, mutta kosketus oudoksuttaa. Nebbia hyötyisi varmasti reippaammasta kaverista.  Nebbia ei ole tottunut ulkoiluvarusteisiin, se ei ole sisäsiisti ja ihmisen käsittely on sille vierasta. Kaikki kodin ja ulkomaailman arkiset asiat ja tavat tulevat olemaan aluksia outoja ja jännittäviä. Tulevalla kodilla tuleekin olla aiempaa kokemusta koirista, ymmärrystä koiralähtöisistä koulutusmenetelmistä ja kärsivällisyyttä tottumattoman nuoren koiran kotiutumisen tukemiseen. Lisäksi nuoren iän vuoksi Nebbialla riittää varmasti energiaa – tulevan kodin tuleekin olla valmis tarjoamaan Nebbialle riittävästi virikkeitä ja aktiviteetteja.

Siskokset ovat hyvin samannäköisiä, kauniita mustavalkoisia neitejä. Nebbian vaalea piirto päässä on kapeampi kuin Brinalla. Nebbian arvellaan  kasvavan keskikokoiseksi koiraksi.

Päivitykset

21.4.2023

Saimme Nebbian kuulumisia tarhalta, jossa tyttö tällä hetkellä oleilee Ioanan puolen sisäpihalla. Nebbia on selvästi varautuneempi kuin siskonsa Brina, Nebbia ei ole tottunut kosketukseen ja toisaalta isossa laumassa ei saa tilaa kovin hyvin. Tuttu ihminen saa rapsuttaa Nebbiaa rintakehästä. Nebbia hyppii vierasta kohti ja pysyttelee koko ajan lähettyvillä. Nebbia vaikuttaa kiinnostuneelta, iloiselta ja uteliaalta.  Nebbia väistää konflikteja ja tulee isolla pihalla hyvin toimeen kymmenien koirien laumassa. 

24.3.2024

Nebbia tassutteli Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa loppuelämän kotia.

____________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Nebbia saapuu Romaniasta Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nebbia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Nebbian  kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Laura Arala

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: