Kotia etsivä koira: NIKLAS

Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen
adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
25.12.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Niklas on tullut tarhalle korona-aikana. Adina ei muista tarkkaan miten Niklas päätyi tarhalle, sillä samoihin aikoihin tarhalle tuli lukuisia muitakin koiria.

Niklas asui ennen tarhan sisäpihalla vapaana ja tuli hyvin toimeen muiden koirien kanssa isommassakin porukassa. Niklas on sopuisa kommunikoija ja se pärjää hienosti isossa koiraporukassa myös tarhaoloissa, jotka ovat koirille haastavat ja joissa konflikteja aiheutuu herkemmin. Sittemmin Niklas on siirtynyt häkkiasukkaaksi yhdessä Verokoiran ja Haron kanssa. Niklas on iloisen ja lempeän, mutta aran oloinen koira. Kun aktiivit saapuvat, Niklas osoittaa kiinnostuksensa häntä iloisesti heiluen mutta pysyy kuitenkin hieman etäämmällä. Niklas on ujo ja tottumaton nuorukainen, joka jää tarhaoloissa valitettavan näkymättömiin. Kunhan Niklas pääsisi omaan kotiin tottumaan elämään oman perheensä kanssa, siitä varmasti kuoriutuu aikamoinen ilopilleri, jonka pulahdus vesiämpäriin aiheuttaa naurunpyrskähdyksen sen omissa ihmisissä.

Niklaksella ei ole lainkaan kokemusta kotikoirana elämisestä, joten hän tulee tarvitsemaan kärsivällisen ihmisen, joka auttaa Niklasta tutustumaan uusiin asioihin omaan tahtiinsa. Niklas etsii kotia jo hieman koirakokemusta omaavasta kodista ja sille etsitään kotia muualta kuin keskustaympäristöstä. Niklakselle oma koirakaveri on tärkeä ja Niklas on peesailija-tyyppinen koira, joka on rohkeammin tutustumassa uusiin asioihin koirakaverin avustuksella. Ilman koiraseuraa oleminen on Niklakselle pelottavaa, onhan se elänyt koko ikänsä suuressa koiralaumassa. Niklaksen kodissa onkin tärkeää olla odottamassa reipasta koiraseuraa. Aivan pienten lasten perheeseen emme Niklasta tottumattomuuden ja suurehkon kokonsa vuoksi ensisijaisesti suosittele.

Niklas on kooltaan 60 cm korkea ja painaa noin 22 kg. Väritykseltään upea ruskeankirjava ja isohkot luppakorvat. Ikäarvio Niklakselle on noin 3 vuotta. Niklas on kastroitu.


Päivitykset

25.12.2023

Niklas lähettää jouluisia terveisiä Romaniasta! Niklaksesta on tullut kuuluisuus, sillä Niklaksen voi löytää uudesta Ei kenenkään koirat -kirjan kuvituksesta.

Niklas tavattiin lokakuussa tarhalla. Aktiiviemme lähestyessä Niklaksen ja kaverusten häkkiä, Niklas hyppii innoissaan aitaa vasten. Vieraat menevät sisälle häkkiin, jolloin Niklas alkaa jännittää ja sillä meneekin pieni pupu pöksyyn. Niklas pysyttelee vieraiden ihmisten lähettyvillä, mutta ei anna heidän koskea.

Niklas asuu yhdessä Verokoiran ja Haron kanssa. Aktiivit päästävät Verokoiran pihalle juoksentelemaan, jolloin Niklas jää vinkumaan kovaan ääneen perään ja hyppimään aitaa vasten. Niklas päästetään juoksemaan bestiksensä Verokoiran kanssa pihamaalle, mistä se innostuukin valtavasti. Se juoksee isoja loikkia kaverinsa perässä ja nauttii liikunnasta. Niklas käy myös viilentämässä vähän tunteitaan ja pulahtaa vesiämpäriin. 

Sporttihetken päätteeksi Niklas vetäytyy oman kopin turvaan lepäilemään. Tapaaminen on ollut tarhaelämään tottuneelle koiralle hyvin poikkeava ja Niklas väsähtää vierailun päätteeksi eikä tule kopista enää ulos. Kotioloissa Niklas tuleekin tarvitsemaan erityisen paljon aikaa ja on syytä kiinnittää huomiota riittävään palautumiseen uusien juttujen välillä. Vieraiden poistuessa häkistä, Niklas uskaltautuu jälleen pois kopista katselemaan vieraiden perään.

12.3.2023

Saimme helmikuiselta Romanian matkalta terveisiä myös Niklakselta. Niklas asuu nykyisin kahden muun nuoren uroksen, Verokoiran ja Haron kanssa samassa häkissä ja pojat tulevat ihmeellisen hyvin juttuun keskenään. Niklasta kuvaillaan hyväntuuliseksi hessuhopoksi, joka on innoissaan ja utelias vieraista ihmisistä häkissään, mutta sen verran tottumaton ettei koskettelu ja käsittely ole sille tuttua. Niklas ottaa mallia ja tukea muista koirista joten koirakaveri sen tulevassa kodissa olisi aika ehdoton juttu. Niklas tuntuu olevan aikamoinen herkuttelija ja motivoitavissa nameilla – kuiva leipäkin kelpaa aarteeksi.

Lisätty uusia kuvia ja vidoeita hurmaavan sympaattisesta Niklaksesta.


6.12.2022

Niklas tassutteli etsimään omaa kotia Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Niklas saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Niklas on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Milla Kukkonen.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: