Kotia etsivä koira: NINNI-MAINIO

Pikkuinen Ninni-Mainio on energinen tyttö, joka on siellä missä ihmisetkin
Syntymäaika: 2022
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
Kokoarvio:30cm/8kg

Ninni-Mainio on saanut hurjan määrän jo hakemuksia! Ninni ei ota enää vastaan hakemuksia. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
15.3.2024
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50–60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintuja, vuohia ja hevosia.

Ninni-Mainio on tullut tarhalle Mihailestin kunnalliselta koiratarhalta, josta Mihai haki tämän omalle tarhalleen 24.2.24. Mihai oli yrittänyt ottaa Ninniä kadulta kiinni jo aiemmin siinä onnistumatta, mutta kunnallisen tarhan työntekijä oli saanut tämän kiinni ja siten Ninni-Mainio oli päätynyt kunnalliselle tarhalle.  Ninni-Mainio asustelee tällä hetkellä muutaman muun koiran kanssa isossa häkissä ja tulee sopuisasti toimeen muiden kanssa. Ninni  jakaa häkin mm. Nuppiksen kanssa. Naapurihäkin koirille räyhää ja käy komentamassa.

Vapaaehtoistyöntekijämme saapuessa häkkiin ottaa Ninni-Mainio vieraat ihmiset iloisen energisesti vastaan. Aktiivimme kuvailevat Ninni-Mainiota rohkeaksi, sosiaaliseksi ja leikkisäksi. Ninni-Mainio on aikamoinen tänttähäärä, joka pyörii ja hyörii joka paikassa missä ihminenkin. Hieman hammastelee leikkiessään ja innostuessaan. Ninni voisi sopia monenlaiseen perhekokoonpanoon ja ympäristöön — esimerkiksi toisen koiran kaveriksi, joka ohjaisi esimerkillään kotikoiran taitoihin tai kotiin, jossa hän saa nauttia jakamattomasta huomiosta. 

Kaikkiin kotikoiran taitoihin tulee tutustuttaa rauhassa ja kärsivällisesti positiivisin keinoin ja koiran ehdoilla. Tulevan kodin tulee siis olla sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin. Ninni-Mainio on kooltaan noin 30 cm korkea ja painaa noin 8kg. Iältään Ninni-Mainio on noin 2vuotias.

Päivitykset
15.3.2024
Ninni-Mainio hyppäsi Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia!

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Nirkkonen

Tutustu myös näihin: