Kodin saanut: NUTZA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Nutza omassa kodissaan

 

NUTZA

* 1-vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

8.11.2013
Aktiivimme vierailivat Romaniassa yhteistyökumppaneidemme luona lokakuussa. Matkallaan he tapasivat jo ennestään adoptio-ohjelmassamme olevia koiria ja tutustuivat uusiin potenttiaalisiin kotia etsiviin koiriin… He tapasivat Dr. Adinan pelastaman Nutzan Onevetin klinikalla.

Nutza on vielä melko ujo ja se hakeekin ihmisestä paljon turvaa. Sylissä Nutza hieman tärisi jännityksestä, mutta rohkaistuttuaan se innostui myös pusuttelemaan vierailijoita. Aktiivimme kertovatkin, että Nutza on todella ihastuttava uusi tuttavuus.

Nutza on pienikokoinen, vain noin 3kilon painoinen. Nutza on aikoinaan sairastanut penikkataudin.

Nutza etsii sitoutunutta loppuelämän kotiaan, jossa se saisi opetella kunnon koirakansalaiselle tärkeitä taitoja rakastettuna perheenjäsenenä. Nutza tulee hyvin juttuun kaikkien kanssa, joten tulevassa kodissa voisi olla reipas kaveri sitä odottamassa. Pienten lasten perheeseen Nutzaa ei kuitenkaan suositella.


15.11.2013
Nutza on varattu!


25.11.2013

Nutza saapui omaan kotiin 22.11.13.


6.12.2013 Kuulumisia kodista
Ensimmäiset terkut Nutzalta! Viikonloppun meni paremmin kuin ikinä uskalsinkaan toivoa. Mitään suurempaa mustasukkasuutta ei ole koirien välillä ollut ja Nutza on hurmannut meidät täysin. Tyttö ei ole juurikaan vierastanut ja on ottanut uuden kodin jo hyvin haltuun. 🙂

Nutza on ollut reipas ja oikeastaan ihan hurjan villi. Ei paljon ujous enää vaivaa ja uusi koti ympäristöineen tuntuu olevan kovin mielnkiintoinen paikka.

Varaajana toimi Nelli

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: