Päivitetty 12.10.2018

One for all, all for one: Kiitos Adina Vladutin, sadat koirat ovat löytäneet oman kotinsa


 

2.10.2018

Tänään esittelemme teille henkilön, jota ilman ei olisi One Rescueta, Cosoban tarhaa tai niitä tuhansia Romanian kodittomia koiria, joiden elämä on muuttunut paremmaksi.

Eläinlääkäri Adina Vladut valmistui eläinlääketieteellisestä vuonna 1997. Pian Adina perusti miehensä Dragosin kanssa Onevet-klinikan, joka toimii edelleen ja jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä. Mitä Adina, eikä kukaan muukaan olisi tuolloin arvannut, että lähes 20 vuotta myöhemmin hänellä olisi myös oma kodittomien koirien ja kissojen tarha ja yhdistys nimeltä One Rescue Association, jolla asuu jatkuvasti 350-400 koiraa ja yli 100 kissaa.

Sitä on vaikea ymmärtää, millaista on olla päivittäin vastuussa sellaisesta määrästä eläimiä. Adinalla on eläinlääkärin työnsä palkan ansiosta muutamia palkattuja työntekijöitä, mutta hän on kaikesta päävastuussa itse ja hän tekee Cosoban tarhalla käytännössä ympäripyöreää päivää. Jokaikinen Kulkurien kautta adoptioitu koira kulkee Adinan käsien läpi. Hän vastaa viesteihimme aamusta yömyöhään ja muistaa häkellyttävän määrän yksityiskohtia ja tietoja, joita tarvitsemme päivittäiseen adoptio-ohjelman pyörittämiseen.

Tämän lisäksi, siis että hän vastaa yli 500 eläimen päivittäisestä hoidosta ja saa aikaan sen, että saamme Suomeen standardiemme mukaisesti hoidettuja koiria kymmeniä joka kuukausi, Adina lisäksi tekee sydäntään lähellä olevaa sterilointitoimintaa niin Onevetissa, Cosobassa, kuin Rosiorin massasteriointiprojektissakin. Eikä tietenkään voida unohtaa mainita, että siinä kaiken muun ohella Adina johtaa Cosoban tarhan kunnostus- ja kehitystyötä, varmalla, päättäväisellä otteella. Miten se edes on mahdollista?

Tapaamme Adinaa joka toinen kuukausi vieraillessamme Cosoban tarhalla. Vietämme tarhalla aina kaksi kokonaista päivää suuresta koiramäärästä johtuen. Joka ikisen päivän Adina kiertää kanssamme aamusta iltaan, kaikkien koirien luona, häkistä toiseen, kertoen tietoja koirista, vastaten sinä aikana kymmeniin puheluihin, ohjaten alaisiaan ja hoitaen sivussa koiria ja kissoja.

Ja kaiken tämän keskellä, mikä on silmäänpistävintä Adinassa? Lempeys, sydämellisyys ja aitous. Hän kohtaa jokaisen koiran yksilönä ja saa jokaisen koiran tuntemaan olonsa ainoaksi koiraksi maailmassa vaikka ihan pieneksi hetkeksi. Hänen otteensa on aina vakaa ja ystävällinen ja jokainen koira tai kissa tunnistaa hänet ja hakeutuu hänen luokseen. Se kertoo paljon.

Tätä postausta varten kysyimme Adinalta, miksi hän tekee tätä työtä? Se on raskasta, uuvuttavaa eikä tee rikkaaksi. Hänen vastauksensa oli yksinkertainen; “En voi kääntää selkääni apua tarvitsevalle eläimelle, minun on autettava. Olen iloinen kun koira voi hyvin ja surullinen, jos se ei voi hyvin.”

Nyt on meidän vuoromme auttaa Adinaa.

One Rescue Associationin tukikampanja on käynnissä 1.-14.10.2018. Voit näyttää arvostuksesi Adinan tekemää raskasta työtä kohtaan lahjoittamalla kampanjaan joko tilisiirtona, tai Mobile Payn kautta.

Tililahjoitus tehdään tilille FI73 1029 3000 3566 41 One Rescue Associationin viitteellä 1258.

Mobile Payn kautta lahjoitat lähettämällä lahjoituksesi numeroon 23855 ja kirjoittamalla viestikenttään COSOBA.

Yksi kaikkien, kaikki yhden puolesta!

__________

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.