Päivitetty 04.11.2018

Kodin saanut koira: LEYLA


Syntymäaika: 03/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
25.7.2018

Romaniassa suurin osa kodittomista koirista hylätään kaduille. Omistettuja koiria ei ole leikattu ja niinpä ei-toivottuja pentuja syntyy jatkuvasti. Pennuista ei ole varaa huolehtia ja niinpä ne hylätään kadunvarteen tai pellonlaitaan, missä niillä on häviävän pienet mahdollisuudet selvitä hengissä. Toisinaan tällaisia pieniä pentuja kohtaa onni ja ne päätyvät eläinsuojelijoiden ylläpitämille tarhoille. Näin kävi myös lato-pennuille, kun ne löydettiin läheltä Kulkurien yhteistyökumppanina toimivaa One Rescue Associationin tarhaa Cosobassa. Nyt Leanne, Leyla ja Lenny ovat valmiita etsimään omia kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Leanne, Leyla ja Lenny ovat kaikki tyypillisiä iloisia ja touhukkaita pentuja. Niiden häkissä käy jatkuvasti iloinen tohina kun ne leikkivät keskenään ja ihmettelevät ladon muuta elämää. Kun häkkiin tulee vieraita pennut menevät suunniltaan onnesta ja alkavat kilpaa pomppia ihmisen syliin saadakseen huomiota. Vieraat ihmiset ja uudet asiat eivät tunnu niitä huolestuttavan, vaan koko kolmikko häärii uteliaasti ympäri häkkiä kaikkea uutta ihmetellen ja tutkien. Pennut vaikuttavatkin tasapainoisilta ja ystävällisiltä ja sopisivat varmasti monenlaiseen kotiin.

Leyla tulee aikuisena olemaan keskikokoinen, noin 50 cm korkea.

3.11.2018
Leyla on aloittanut uuden onnellisen elämän Suomessa. Onnea koko perheelle!

4.10.2018
Suloinen Leyla on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

5.9.2018
Lisätty sisaruksille tuoreita videoita.

25.7.2018
Leyla aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Leyla tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Leyla saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Leyla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.