Päivitetty 06.03.2019

Kotia etsivä koira: LEANNE nyk. NEKO, Suomessa


Syntymäaika: 03/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Oulu)
steriloitu

Nykytilanne
6.3.2019
Leanne nyk. Neko palaa etsimään kotia Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Neko on ihmisrakas, iloinen ja touhukas nuori tyttö. Pienet lapset ovat sille liian jännittäviä, mutta aikuisten kanssa Neko on mitä ihanin perheenjäsen.

Neko on nyt asustellut kotihoitajallaan viikon verran. Kotihoitaja kuvailee Nekoa seuraavasti:

“Neko on pieni, sievä ja äärettömän hellyydenkipeä. Se tulee loistavasti toimeen erilaisten koirien kanssa. Omille ihmisilleen se jakaa rakkauttaan vähän liiankin kanssa, pusuja satelee jopa hienoiseen pakkomielisyyteen asti, mutta Neko kyllä uskoo määrätietoista ihmistä. Aluksi sen luottamuksen saamiseen voi kulua hiukan aikaa, ja määrätietoisuutta testataan useampaankin otteeseen, mutta alkustressin laskettua tyttö toimii loistavana kainalonlämmittimenä. Vieraat otetaan vastaan rauhassa, vähän harkiten, mutta hetken päästä Neko käy jo tutustumassa uusiin tuttaviin. Välillä saatetaan hiukan haukkua, jos jotain säikähdetään, mutta äkilliset liikkeet tai äänet eivät ole olleet millään tavalla ongelma. Nekolla on esiintynyt pientä eroahdistusta, sillä Neko itkeskelee jäädessään yksin. Lisäksi täyden luottamuksen saantiin voi mennä pari päivää, mutta sen jälkeen Neko kulkee mutkitta lenkeillä, ohittaa hienosti hihnassa vastaantulevat räksyttäjät, matkustaa hienosti autossa, rauhoittuu yöksi, ja on pääosin sisäsiisti Aarteet luovutetaan omalle ihmiselle ja vähän vieraammillekin mutisematta, ja ruoka syödään yhdessä samassa tilassa ilman ärinöitä ja ininöitä. Kaiken kaikkiaan Neko on täydellinen, iloinen koiranalku, josta saa mahtavan kaverin mihin tahansa tekemiseen, koska se on älykäs, namimotivoitunut, ja erittäin aktiivinen. Sen juoksuspurtit ovat mahtavaa katsottavaa, ja luoksetulot ovat riemastuttavia. Neko vain tarvitsee sen ihmisen, joka on rinnalla loppuun asti.”

Neko on alun epävarmuuden jälkeen reipas ja innokas tyttö, jolla on virtaa ja älyä monenlaiseen harrastamiseen. Se pitää kovasti koiraseurasta ja tulevassa kodissa voisi hyvin olla kaveri odottamassa. Nekoa ei varmuuden vuoksi luovuteta pienten lasten perheeseen.

Tausta

Romaniassa suurin osa kodittomista koirista hylätään kaduille. Omistettuja koiria ei ole leikattu ja niinpä ei-toivottuja pentuja syntyy jatkuvasti. Pennuista ei ole varaa huolehtia ja niinpä ne hylätään kadunvarteen tai pellonlaitaan, missä niillä on häviävän pienet mahdollisuudet selvitä hengissä. Toisinaan tällaisia pieniä pentuja kohtaa onni ja ne päätyvät eläinsuojelijoiden ylläpitämille tarhoille. Näin kävi myös lato-pennuille, kun ne löydettiin läheltä Kulkurien yhteistyökumppanina toimivaa One Rescue Associationin tarhaa Cosobassa. Nyt Leanne, Leyla ja Lenny ovat valmiita etsimään omia kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Leanne, Leyla ja Lenny ovat kaikki tyypillisiä iloisia ja touhukkaita pentuja. Niiden häkissä käy jatkuvasti iloinen tohina kun ne leikkivät keskenään ja ihmettelevät ladon muuta elämää. Kun häkkiin tulee vieraita pennut menevät suunniltaan onnesta ja alkavat kilpaa pomppia ihmisen syliin saadakseen huomiota. Vieraat ihmiset ja uudet asiat eivät tunnu niitä huolestuttavan, vaan koko kolmikko häärii uteliaasti ympäri häkkiä kaikkea uutta ihmetellen ja tutkien. Pennut vaikuttavatkin tasapainoisilta ja ystävällisiltä ja sopisivat varmasti monenlaiseen kotiin.

Leanne tulee aikuisena olemaan keskikokoinen, noin 45-50 cm korkea.

25.1.2019
Pieni Leanne on aloittanut ihmeellisen ja jännittävän seikkailunsa lentäessään oman perheen luokse Suomeen. Onnea koko perheelle!

27.12.2018
Iloisen Leannen ei tarvitse enää kauaa odotella häkissään, sillä se on varattu omaan kotiinsa, johon se pääsee pian ilostuttamaan uutta perhettään.

2.11.2018
Suloinen Leanne oli aktiivejamme vastassa jälleen syyskuussa. On suorastaan ihme että Leanne odottelee edelleen sitä omaa kotiaan, sillä se on äärettömän herttainen ja tasapainoinen pentu. Leanne on reipas, touhukas ja rakastaa leikkiä sisarustensa kanssa. Se on iloisesti niin tuttuja kuin vieraitakin ihmisiä vastassa ja on aina seota onnesta kun sisarusten häkkiin tulee ihmisvieraita. Leanne onkin äärettömän ystävällinen ja sosiaalinen nuori tyttö, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja esimerkiksi lapsiperheeseen.

5.9.2018
Lisätty sisaruksille tuoreita videoita.

25.7.2018
Leanne aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Leanne saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Leanne on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa