Päivitetty 08.09.2019

Kotia etsivä koira: LEANNE nyk. NEKO, SUOMESSA


Syntymäaika: 03/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Tuusula)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
08.09.2019
Romaniassa suurin osa kodittomista koirista hylätään kaduille. Omistettuja koiria ei ole leikattu ja niinpä ei-toivottuja pentuja syntyy jatkuvasti. Pennuista ei ole varaa huolehtia ja niinpä ne hylätään kadunvarteen tai pellonlaitaan, missä niillä on häviävän pienet mahdollisuudet selvitä hengissä. Toisinaan tällaisia pieniä pentuja kohtaa onni ja ne päätyvät eläinsuojelijoiden ylläpitämille tarhoille. Näin kävi myös lato-pennuille, kun ne löydettiin läheltä Kulkurien yhteistyökumppanina toimivaa One Rescue Associationin tarhaa Cosobassa. Nyt Leanne, Leyla ja Lenny ovat valmiita etsimään omia kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Kaunis Leanne, nykyään Neko, muutti Suomeen tammikuussa, mutta palasi muutaman kuukauden päästä takaisin kotia etsivien joukkoon. Ensimmäisen kodin pienet lapset olivat liian jännittävä asia Nekolle, eikä sen stressitasot päässeet laskemaan, eikä se siksi päässyt sopeutumaan uuteen elämänsä. Tästä syystä Nekoa ei varmuuden vuoksi luovuteta perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Neko oli noin kaksi kuukautta kotihoidossa, jossa se pääsi kehittymään ihan hurjasti ja Neko varattiin omaan kotiin toistamiseen. Neko ehti olla uudessa kodissa hieman alle kuukauden ja on nyt palannut takaisin kotia etsiväksi sekä kotihoitoon tutulle hoitajalle. Neko tarvitsee ymmärtävän kodin, joka ei vie Nekoa liian vaikeisiin tilanteisiin ja ymmärtää, että koira voi tarvittaessa turvautua näykkäisemään jos muita vihjeitä ei ymmärretä. Tulevalta kodilta Neko vaatii koirakokemusta ja ymmärrystä näykkivän koiran sielunmaisemasta.

Kotihoidossa on jo aiemmin treenattu perusasioita, joissa Neko on edennyt hyvin ja osoittanut potentiaalisen harrastuskaverinkin merkkejä. Kaikenkaikkiaan Neko on seurallinen ja elämäniloinen nuori koira, joka on tulee toimeen muiden koirien kanssa. Neko tuskin panisi pahakseen, jos tulevassa kodissa olisi hänelle koirakaveri ja oma piha, jossa peuhata menemään. Myös vieraat ihmiset ovat Nekolle ok, mutta lippalakkipäiset miehet hieman arveluttavat neitiä.

Neko on siro ja pitkäjalkainen neito, hän on noin 50 cm korkea ja painaa reilu 14 kiloa.


Päivitykset
08.09.2019
Syksy on melkein ovella, mutta Neko etsii edelleen omaa kotiaan. Nekosta onkin kuoriutunut varsinainen muuttoavustaja, sillä tällä kertaa Neko pääsi muuttamaan uuteen asuntoon kotihoitajansa ja tämän muiden koirien kanssa. Nekosta olikin paljon apua, ainakin tavaroiden purussa eikä Neko muuten ollut moksiskaan maiseman vaihtumisesta. Neko on edelleen epävarma uusien ihmisten seurassa ja vaatii tukea. Erityisesti pienet lapset ovat edelleen Nekon mielestä epäilyttäviä otuksia ja on parempi jos ei niitä tarvitse kohdata. Myös ovikello on todella outo kapistus, ja se nostattaa Nekon kierroksia mikä näkyy sähläämisenä ja juoksemisena. Saattoi Neko myös maistella kotihoitajan sohvatyynyä, mutta on paljon muutakin tapahtunut. Neko on myös kuukauden aikana oppinut pyytämään ulos tarvittaessa, jonka neiti tekeekin ensin kauniisti vinkuen vihjailemalla, mutta jos viesti ei mene perille on otettava kovemmat äänet käyttöön. Lisäksi Nekosta on tullut sisäsiisti ja Neko syö varmuudella kaikki namit. Neko rakastaa palloleikkejä, ja jos oikein ajatellaan niin kaikkia leikkejä. Myös lenkkeily on siisteimpiä juttuja maailmassa Nekon mielestä eikä edes kurakelit haittaa sillä Neko antaa pukea itselleen haalarin. Kynsien leikkuukaan ei ole ongelma ja Nekolta löytyy omanlaisensa viherpeukalo, jolla tämä neiti vaihtaa tarvittaessa pihakukkien mullat. Kaikista parhain juttu kuitenkin olisi se oma koti. Sitä Neko ei vaihtaisi mihinkään.

07.08.2019
Ihastuttava Neko on nauttinut olostaan kotihoitajan luona, mutta miettii jo varmasti kuumeisesti missä hänen ikioma kotinsa on. Neko on palannut nopeasti osaksi laumaa ja nauttii koirakavereiden seurasta ja ennen kaikkea yhteisistä leikeistä. Vieraiden ihmistenkin kanssa Neko on rento oma itsensä kunhan toteaa vieraat harmittomiksi ja Neko saa olla omassa rauhassaan näin halutessaan.

Kotihoitaja kertoo Nekosta näin ” Neko tekee melkein mitä vain, jos luvassa on herkkuja. Se ei pelkää erilaisia alustoja tai pintoja, joten siitä voisi saada todella loistavan kaverin melkeinpä mihin vain. Neko on aina onnellinen kun tulet kotiin. Olitpa sitten viemässä roskat, tai käymässä vessassa, se meinaa haljeta onnesta nähdessään sinut uudelleen. Vinkulelut selvästi kiihdyttää Nekoa liikaa, eikä niitä suositella sille hankittavaksi ollenkaan. Metsälenkeillä vastaantulevat koirat, rusakot tai oravat ei laukaise siinä riistaviettiä, mikäli omat koirani eivät reagoi niihin (joukossa tyhmyys tiivistyy). Lisäksi Neko antaa meidän kääpiökanien elää omaa elämäänsä olohuoneessa vapaana valvotusti. Neko väistää kohteliaasti ulkona liikkuvat muut koirat (myös rähjäävät) ja ihmiset ja liikkuu muutenkin hihnassa nätisti.”

11.07.2019
Neko pääsi jo maistamaan kotikoiran elämää toistamiseen, mutta on kuitenkin palannut Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Neko on edelleen mahdottoman ihmisrakas ja vauhdikas ilopilleri. Neko vaatii aikaa muutoksiin sopeutumisessa ja ymmärrystä omalta ihmiseltään siitä, missä tahdissa uusia asioita tai paikkoja voi Nekolle esitellä. Stressitasojen noustessa liian korkealle Neko käyttää rauhoittavia signaaleja ja tarvittaessa turvautuu näykkäisyyn. Neko on myös usein niin iloinen omien ihmistensä näkemisestä, että voi pissaa alleen innostuksissaan, mutta tässä sijaistoiminnan tarjoaminen on auttanut Nekoa pitäytymään sisäsiistinä. Lisää kuulumisia ja kuvia tulossa pian kotihoidosta.


19.06.2019
Nekon kuono suuntasi tänään kohti uusia tuulia ja uusia seikkailuja, kun se matkasi uuden perheensä kanssa omaan loppuelämän kotiinsa. <3 Paljon onnea rakkaalle Nekolle ja Nekon perheelle.

14.06.2019
Tänään on se odotettu päivä, kun rakas ja kultainen Neko on varattu omaan kotiinsa!

7.06.2019
Upea Neko on ihastuttanut monia ja kyselyitä on tullut paljon. Tästä syystä emme tällä hetkellä ota enempää kyselyitä vastaan Nekosta. Kiitos kaikille kiinnostuneille!

7.5.2019
Neko on etsinyt kotiaan kotihoitopaikastaan käsin jo kaksi kuukautta. Kultainen Neko on vaan jatkanut reipastumistaan kotihoitajan tuella ja olisi jo ihan valmis löytämään oman perheensä. Neko on harjoitellut jokakoiran perustaitoja, kuten käsittelyä ja hihnassa kulkemista, ja nämä sujuvat siltä jo todella hyvin.

Kotihoitaja kertoo: “Neko ei varasta pöydiltä ruokaa, vaikka onkin perso ruualle. Huolimatta siitä, että neiti on myös hyvin energinen ja valpas, se osaa silti rauhoittua ja ottaa rennosti. Neko on myös aina valmis maharapsutuksiin, vaikka sitten kesken leikinkin.” Missä tämän upean pienen olennon koti on?

16.4.2019
Neko on nyt ehtinyt asua reilun kuukauden uudessa kotihoitopaikassaan. Vaihto uuteen hoitopaikkaan sujui hienosti ja Neko on uudessa paikassa jatkanut reipastumistaan. Neko tottuu hienosti uusiin asioihin kunhan saa rauhassa omaan tahtiin tutustua tilanteisiin.

Nekon kotihoitaja kuvailee tyttö seuraavasti:
Neko on ollut osa meidän laumaa reilu nelisen viikkoa. Se on sopeutunut arkeen ja pienkerrostalon asumisen ääniin kivasti. Ensimmäisenä päivänä yksin ollessa se oli haukkunut hetken, mutta sen jälkeen ollut päivät hiljaa. Neko ei ole täysin sisäsiisti, vaan sille käy vielä pissavahinkoja välillä. Viikonloppuisin vahinkoja ei ole käynyt enää. Neko on ehkä maailman onnellisin koira kun joku tulee kotiin ja rapsuttaa sitä. Neko asuu nyt kahden muun koiran kanssa, kahden kanin, minun ja 10 vuotiaan poikani kanssa. En pidä mahdottomana ajatuksena sitä, että perheessä olisi vanhempi hyvin rauhallinen lapsi, joka osaa ja ymmärtää antaa koiralle tilaa. Neko ei tuhoa yksin ollessaan mitään sille ns. kuulumatonta, eli askartelut painottuvat koirien leluihin, joita se levittää pitkin asuntoa ja puuhastelee pallojen kanssa. Neko on myös perso ruualle, joten sitä on helppo namien avulla kouluttaa ja siitä voisikin sanoa että se on koira, joka tekee kaiken täysillä. Neko on nyt treenannut luoksetuloa, maahan menoa ja istumista myös ulkona. Se voi tulla täydellä vauhdilla kohti ja käydä käskystä suoraan maate. Tästä voisi saada aika mahtavan kaverin esim. Rally-Tokoon tai miksei agilityynkin suoraan. Neko ohittaa muut koirat ja ihmiset hienosti, eikä muutenkaan häsellä juuri mitään ylimääräistä lenkkien aikana. Kovat äänet saavat sen kuitenkin yhä hämilleen, vaikka suoranaista pakoraktiota tule. Olemme pikkuhiljaa tutustuneet uusiin ihmisiin ja Neko suhtautuu vieraisiin aika neutraalisti. Se tarkkailee hetken sivumpaa ja sitten lyöttäytyy seuraan.”

6.3.2019
Leanne nyk. Neko palaa etsimään kotia Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Neko on ihmisrakas, iloinen ja touhukas nuori tyttö. Pienet lapset ovat sille liian jännittäviä, mutta aikuisten kanssa Neko on mitä ihanin perheenjäsen.

Nekon edellinen kotihoitaja kuvaili Nekoa seuraavasti:
“Neko on pieni, sievä ja äärettömän hellyydenkipeä. Se tulee loistavasti toimeen erilaisten koirien kanssa. Omille ihmisilleen se jakaa rakkauttaan vähän liiankin kanssa, pusuja satelee jopa hienoiseen pakkomielisyyteen asti, mutta Neko kyllä uskoo määrätietoista ihmistä. Aluksi sen luottamuksen saamiseen voi kulua hiukan aikaa, ja määrätietoisuutta testataan useampaankin otteeseen, mutta alkustressin laskettua tyttö toimii loistavana kainalonlämmittimenä. Vieraat otetaan vastaan rauhassa, vähän harkiten, mutta hetken päästä Neko käy jo tutustumassa uusiin tuttaviin. Välillä saatetaan hiukan haukkua, jos jotain säikähdetään, mutta äkilliset liikkeet tai äänet eivät ole olleet millään tavalla ongelma. Nekolla on esiintynyt pientä eroahdistusta, sillä Neko itkeskelee jäädessään yksin. Lisäksi täyden luottamuksen saantiin voi mennä pari päivää, mutta sen jälkeen Neko kulkee mutkitta lenkeillä, ohittaa hienosti hihnassa vastaantulevat räksyttäjät, matkustaa hienosti autossa, rauhoittuu yöksi, ja on pääosin sisäsiisti Aarteet luovutetaan omalle ihmiselle ja vähän vieraammillekin mutisematta, ja ruoka syödään yhdessä samassa tilassa ilman ärinöitä ja ininöitä. Kaiken kaikkiaan Neko on täydellinen, iloinen koiranalku, josta saa mahtavan kaverin mihin tahansa tekemiseen, koska se on älykäs, namimotivoitunut, ja erittäin aktiivinen. Sen juoksuspurtit ovat mahtavaa katsottavaa, ja luoksetulot ovat riemastuttavia. Neko vain tarvitsee sen ihmisen, joka on rinnalla loppuun asti.”

Neko on alun epävarmuuden jälkeen reipas ja innokas tyttö, jolla on virtaa ja älyä monenlaiseen harrastamiseen. Se pitää kovasti koiraseurasta ja tulevassa kodissa voisi hyvin olla kaveri odottamassa. Nekoa ei varmuuden vuoksi luovuteta pienten lasten perheeseen.

25.1.2019
Pieni Leanne on aloittanut ihmeellisen ja jännittävän seikkailunsa lentäessään oman perheen luokse Suomeen. Onnea koko perheelle!

27.12.2018
Iloisen Leannen ei tarvitse enää kauaa odotella häkissään, sillä se on varattu omaan kotiinsa, johon se pääsee pian ilostuttamaan uutta perhettään.

2.11.2018
Suloinen Leanne oli aktiivejamme vastassa jälleen syyskuussa. On suorastaan ihme että Leanne odottelee edelleen sitä omaa kotiaan, sillä se on äärettömän herttainen ja tasapainoinen pentu. Leanne on reipas, touhukas ja rakastaa leikkiä sisarustensa kanssa. Se on iloisesti niin tuttuja kuin vieraitakin ihmisiä vastassa ja on aina seota onnesta kun sisarusten häkkiin tulee ihmisvieraita. Leanne onkin äärettömän ystävällinen ja sosiaalinen nuori tyttö, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja esimerkiksi lapsiperheeseen.

5.9.2018
Lisätty sisaruksille tuoreita videoita. Leanne, Leyla ja Lenny ovat kaikki tyypillisiä iloisia ja touhukkaita pentuja. Niiden häkissä käy jatkuvasti iloinen tohina kun ne leikkivät keskenään ja ihmettelevät ladon muuta elämää. Kun häkkiin tulee vieraita pennut menevät suunniltaan onnesta ja alkavat kilpaa pomppia ihmisen syliin saadakseen huomiota. Vieraat ihmiset ja uudet asiat eivät tunnu niitä huolestuttavan, vaan koko kolmikko häärii uteliaasti ympäri häkkiä kaikkea uutta ihmetellen ja tutkien. Pennut vaikuttavatkin tasapainoisilta ja ystävällisiltä ja sopisivat varmasti monenlaiseen kotiin.

25.7.2018
Leanne aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Neko on steriloitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Neko on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nekon yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa