Päivitetty 23.04.2020

Enkelikoira: CARLITO


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
15.1.2020

Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä ja tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella noin 150 koirasta ja yhdestä siasta huolehtii Veera Nuri, joka asuu tarhan yhteydessä. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Myös hurmaava herra Carlito asustaa tällä hetkellä Carpen tarhalla.

Carlito päätyi Carpen tarhalle surkeiden sattumusten seurauksena. Sen omistaja kuoli, jonka jälkeen Carlito joutui kunnalliselle tarhalle. Romanian kunnallisilla tarhoilla koirilla on todella huonot olot ja monet tarhoista ovat myös niin sanottuja tappotarhoja, joilla koirat tietyn ajan jälkeen tapetaan. Carlito kuitenkin pelastettiin kunnalliselta tarhalta viime hetkillä ja pääsi turvaan Carpelle etsimään omaa kotiaan. Se oli tullessaan huonossa kunnossa, mutta voi nyt hyvin saatuaan ruokaa ja hyvää hoitoa.

Carlito on sopeutunut Carpen tarhalle hyvin. Se on ottanu itselleen vahtikoiran roolin ja vahtii omaa häkkiään ja pihaa valppaana. Tarhalla Carlito ei kuitenkaan hauku. Carlito on melko rauhallisen oloinen herra parhaassa iässä, joka ei vaikuta stressaavan turhista. Kun Carlitolle tuttu henkilö menee sen häkkiin, vastaanottaa Carlito tämän häntä heiluen ja pusutellen. Carliton kotikoira-taustan huomaa: se osaa esimerkiksi kävellä hihnassa hienosti.

Carlito on tarkka ruoastaan ja se ei tule uroksien kanssa toimeen. Vaikka se on asunut häkissä nartun kanssa ja saattaakin tulla useiden narttujen kanssa toimeen, Carlito luovutetaan vain ainoaksi koiraksi.

Carlito muistuttaa vahvasti sharpeita. Se on noin 50-55 cm korkea ja painaa 25-30 kiloa. Carlito on kastrointia vaille valmis lentämään omaan kotiin.

Päivitykset

23.4.2020

Elämä on joskus todella epäreilua. Carlitolla olisi ollut oma koti Suomessa, jonne se olisi matkannut heti koronatilanteen salliessa. Carliton vointi kuitenkin huononi äkisti ja siltä löydettiin syöpä, joka vei pojan mukanaan nopeasti. Carlitosta tuli enkelikoira 15.4.2020

6.2.2020

Onnekas Carlito on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

15.1.2020

Carlito elelee tarhalla entiseen tahtiin. Se on todella kiintynyt tuttuun Carmeniin, eikä shar pei maiseen tyyliin ole erityisen kiinnostunut sille vieraista ihmisistä. Se ei suhtaudu arasti ihmisiin, mutta on vain rauhallisen etäinen. Tutun Carmenin syliin se sen sijaan työntää päätään ja nauttii tämän läheisyydestä kovasti. Innostuessaan örisee ja pitää hassuja ääniä, mutta haukkuvan sen ei kuulla. Se voisikin sopia esimerkiksi kerrostaloon, joskin on mahdollista, että sillä on jonkin verran vartiointitaipumusta rotunsa puolesta. Carlito lienee sharpein luonteelle ominaisesti vain yhden ihmisen koira ja sille sopisikin rauhallinen koti, jossa se saisi olla ainoana koirana nauttimassa omistajansa jakamattomasta huomiosta. Lisätty kuvia ja video.

14.11.2019

Carliton elämä rullaa entiseen tahtiin tarhalla. Se on iloinen jässikkä, jonka ronskin ulkokuoren alla asuu rapsutuksista nauttiva herrasmies. Lisätty komealle Carlitolle uusia kuvia.

 

26.8.2019

Carlito aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Carlito saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Carlito on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseenluovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Nina Ehrström.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa