Päivitetty 23.07.2020

Kodin saanut koira: ATLAS (nyk. Luca)


Syntymäaika: 3/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

19.2.2020

Happy Dogs Moreni on  Romanian Animal Rescuella (RAR) eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys ja Kulkurien yhteistyökumppani. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, että koiramäärä tarhalla ei nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Andalle on itsestään selvää, että parantumattomasti sairaan ja huonosta elämänlaadusta kärsivän eläimen elämää ei pitkitetä, vaan ne lopetetaan humaanisti eläinlääkärin toimesta. Tällainen ajattelutapa on romanialaisissa eläinsuojelijoissa harvinaisuus.

Morenin tarha sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista ja siellä majailee noin 100 koiraa. Andalle on tärkeää, että koirat voivat niin hyvin kuin mahdollista ja ettei koiramäärä tarhalla nouse kohtuuttoman suureksi. Tarhan koirat asuvat pääsääntöisesti yksin häkeissään, joissain häkeissä on kaksi koiraa. Häkkialue on kokonaan katettu ja niissä kaikissa on pehmustettu koppi. Kaikki koirat pääsevät myös päivittäin ulkoilemaan vapaana aidatulla alueella.

Atlas on nuori ja energinen koirapoika, jonka omistaja on tuonut tarhalle keväällä 2019. Aiemmin Atlas on toimittanut vahtikoiran virkaa pihalla, mutta syystä tai toisesta se ei ole tehtävään enää kelvannut, ja se sai poistua seuraavan koiran tieltä. Ymmärrettävästi tämä nuori uros on elämänmuutoksesta hieman ihmeissään ja ahtaassa häkissään se käyttäytyykin hieman ylienergisesti. Sen on vaikea rauhoittua ja se on todella kiinnostunut ympäristön tapahtumista.  Kun Atlas saa häkkiin ihmisvieraita, se melkein halkeaa onnesta. Se hyppii ihmistä vasten ja painautuu kiinni koko painollaan. Kyykyssä olevan ihmisen syliin se kellahtaa selälleen ja sen silmissä paistaa ilo. Atlas on nuori ja todella aktiivisen oloinen koira. Se kokeilee ihmistäkin kaikin keinoin saada kanssaan leikkiin ja hammastelee käsiä pentumaiseen tapaan, kuitenkin tehden sen hyvin hellästi. Atlaksen kaltaiselle koiralle virikkeetön ympäristö olemattomalla liikunnalla on täysin vääränlainen. Atlaksen tulevan kodin tuleekin olla valmis tarjoamaan pojalle oikeassa suhteessa aivotyötä sekä liikuntaa, sillä molempia tämä nuori energiapakkaus tulee tarvitsemaan. Atlas asuu tällä hetkellä tarhalla yksin ja Anda kertoo, että ainakin muiden urosten kanssa syntyy nokkapokkaa. Tästä syystä poika luovutetaankin ensisijaisesti ainoaksi koiraksi.

Tämä nuori hurmuri on noin 45cm korkea ja painoa pojalla on arviolta alle 20kg.

Päivitykset

4.7.2020

Atlas matkusti omaan kotiinsa.

23.4.2020

Onnekas Atlas ei vielä tiedä, että sen elämä tulee pian muuttumaan radikaalisti. Se on nimittäin varattu omaan kotiinsa Suomeen.

19.2.2020

Kulkurien aktiivit vierailivat Happy Dogs Morenin tarhalla tammikuussa 2020 ja tapasivat ihanan energiapakkauksen Atlaksen. Atlasta kuvaillaan reippaaksi ja innokkaaksi väkkärämieheksi. Atlas on hoikka ja ryhdikäs koira sekä myös aika kompaktin kokoinen nuorimies. Atlas on todella innoissaan vierailijoista ja se onkin sosiaalinen ihmisten kanssa ja tulee syliin asti halailemaan. Atlaksella on taipumusta myös hieman kiihtyä vierailijoista häkissään ja aktiivimme havaitsevat, että Atlas myös muutoin häkissään puree toista etujalkaa, joka saattaa olla sijaistekemistä häkissä olemisen tylsyyteen ja virikkeettömyyteen. Atlas vaikuttaakin olevan hyvin energinen koira, jonka soisi pääsevän aktiiviseen kotiin, jotta nuoriherra pääsisi purkamaan energiaa positiivisella tavalla ja pois turhauttavasta tarhaympäristöstä. Atlas pääsee vierailulla myös tarhan leikkialueelle juoksemaan ja Atlas lähteekin pontevaan tapaansa haistelemaan ja tutustumaan alueeseen. Atlaksesta lisätty uusia kuvia ja muutamia videoita.

_____________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Atlas saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Atlas on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.