Päivitetty 22.04.2020

Kodin saanut koira: VEELA


Syntymäaika: 2017-2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Assosiation)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

2.1.2020
Romanian eläinsuojelu- ja kulkukoiratilanne on lohduton. On normaalia hylätä kotikoiriakin milloin pellon ja milloin tien laitaan, pahvilaatikossa tai pahimmassa tapauksessa suljetussa pussissa. Joillekin koirille osuu kuitenkin onni kohdalle ja ne pääsevät kadulta tarhalle jonkun eläinsuojelijan löytämänä tai pyydystämänä ja pääsevät aloittamaan loppuelämän kodin etsinnän. Adina Vladut on eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Kaikki Kulkureiden kautta tulevat koiran kulkevat tämän klinikan läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adinalla on takanaan 20 vuoden ura eläinlääkärinä, ja lähes yhtä kauan hän on auttanut Romanian kodittomia koiria. Adina otti suuren askeleen eteenpäin rescuetyössään vuonna 2015, kun hän vuokrasi Cosoban kylästä vanhan, ränsistyneen maatilan tontteineen, johon rakentui Cosoban tarha. Vuonna 2017 Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen, jonka kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valittu paljon koiria.  Adina viettää Cosoban tarhalla huomattavan paljon aikaa. Hän huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä.

Veela on tuotu tarhalle pentuna sisarustensa kanssa. Muut pennut on adoptoitu Saksaan, mutta jostain syystä Veela on jäänyt tarhalle. Pentuna Veela oli reipas, kuten pennut yleensä ovatkin. Tarhalla siitä on kasvanut hieman arka ja herkkä neito, joka tarvitsee tulevalta kodilta tilaa, aikaa ja lempeää kannustusta kaiken uuden ja jännittävän edessä. Aktiivien vierailulla joulukuussa 2019 Veela arastelee vieraita ihmisiä ja säpsähtelee heidän äkkinäisiä liikkeitään. Tyttö tulee kuitenkin hakemaan nameja aktiiveilta kädestä, perääntyen hiukan kauemmas syömään ne. Antaa myös hieman rapsuttaa leuan alta.

Tutun ihmisen, Adinan, lähelle Veela uskaltaa jäädä syömään ja on muutenkin vapautuneempi ja leikkisämpi sekä antaa silittää. Vierailun aikana Veela ei hauku. Veela hakee paljon tukea ja turvaa kämppäkaveristaan ja tulevassa kodissa voisikin olla reipas koirakaveri. Riittävän rauhallinen asuinympäristö ja aiempi koirakokemus ovat myös tärkeitä ominaisuuksia Veelan tulevalta perheeltä. Lapsiperheeseen harkinnanvaraisesti.

Veela on noin 50 cm korkea ja painaa 20-25 kg.

Päivitykset

22.4.2020
Veela adoptoitiin Saksaan. Onnea uuteen elämään kauniille tytölle <3

2.1.2020
Veela aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Veela saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Veela on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.