Päivitetty 06.01.2020

Kotia etsivä koira: REETA


Syntymäaika: 3/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
steriloidaan

Perustiedot ja tausta

8.11.2019
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tarha on vielä rakennusvaiheessa, mutta tarkoituksena on, että kun tarha on valmis, sieltä löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, vuohia ja hevosia.

Reeta pääsi M.G. Rescueen kunnallisen tarhan surullisista olosuhteista. Reeta on ujo tyttö ja sitä jännittää vielä ihmisen kosketus ja sylissä oleminen. Kulkurien aktiivien tavatessa Reetaa se suhtautui vieraisiin aluksi varauksella, mutta houkuttelevien herkkujen voimalla se uskaltautui kuitenkin koko ajan lähemmäs, ja antoi lopulta silittääkin itseään. Ruoka vaikuttaa Reetaa motivoivan, sillä se tuli ujoudestaan huolimatta syömään tarjolla olevat namit reippaasti aktiivien kädestä. Tapaamisen aikana leikkisä Reeta oleskeli pihassa vapaasti muiden koirien kanssa, ja se näyttäisi tulevan hyvin toimeen niiden kanssa, mutta Reeta ei kuitenkaan juuri hae tukea muista koirista.

Reeta on nyt puolivuotiaana noin 45 cm korkea ja painaa 15 kg. Reeta todennäköisesti kasvaa vielä jonkin verran, ja tulee aikuisena olemaan iso keskikokoinen tai isokokoinen koira.

Reeta etsii koirakokenutta kotia, jossa riittää aikaa ja ymmärrystä ujolle ja ihmisen kosketukseen tottumattomalle pennulle. Reeta tulee tarvitsemaan runsaasti positiivisia kokemuksia ja kärsivällistä kannustusta jotta se voi kasvaa iloiseksi ja reippaaksi, aikuiseksi koiraksi.

Päivitykset
8.11.2019
Suloiselle Reetalle (tarhanimeltään Daisy) lisätty video.
30.9.2019
Reeta pääsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään kotiaan!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Reeta saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Reeta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.