Päivitetty 16.12.2020

Kodin saanut koira: REETA (nyk. Dango)


Syntymäaika: 3/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
steriloidaan

Perustiedot ja tausta

21.4.2020
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tarha on vielä rakennusvaiheessa, mutta tarkoituksena on, että kun tarha on valmis, sieltä löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, vuohia ja hevosia.

Reeta pääsi M.G. Rescueen kunnallisen tarhan surullisista olosuhteista. Reeta on ujo tyttö ja sitä jännittää vielä ihmisen kosketus ja sylissä oleminen. Kulkurien aktiivien tavatessa Reetaa se suhtautui vieraisiin aluksi varauksella, mutta houkuttelevien herkkujen voimalla se uskaltautui kuitenkin koko ajan lähemmäs, ja antoi lopulta silittääkin itseään. Ruoka vaikuttaa Reetaa motivoivan, sillä se tuli ujoudestaan huolimatta syömään tarjolla olevat namit reippaasti aktiivien kädestä. Tapaamisen aikana leikkisä Reeta oleskeli pihassa vapaasti muiden koirien kanssa, ja se näyttäisi tulevan hyvin toimeen niiden kanssa. Reeta ei juuri hauku tarhalla.

Reeta on syyskuussa 2019 noin 45 cm korkea ja painaa 15 kg. Reeta todennäköisesti kasvaa vielä jonkin verran, ja tulee aikuisena olemaan iso keskikokoinen tai isokokoinen koira.

Reeta etsii koirakokenutta kotia ja koiran elekieltä ymmärtävää kotia, jossa riittää aikaa ja ymmärrystä ujolle ja ihmisen kosketukseen tottumattomalle nuorelle koiralle. Reeta tulee tarvitsemaan runsaasti positiivisia kokemuksia ja kärsivällistä kannustusta jotta se voi kasvaa iloiseksi ja reippaaksi kotikoiraksi. Koska Reeta hakee muista koirista tukea, sille etsitään ensisijasesti sellaista kotia, jossa on koirakaveri Reetalle.

Päivitykset
12.12.2020
Reetan odotus on ohi, hän on päässyt lopulta ikiomaan kotiin viettämään onnellista kotikoiranelämää!
15.11.2020
Reetan elämä muuttui talven kynnyksellä. Hänet on varattu ikiomaan kotiin, jossa odottaa pehmeä peti lämpimässä.
21.4.2020
Lisätty video, jossa Reeta on vauhdissa kaverinsa Sandun kanssa!

31.3.2020
Koska Reeta on syntynyt arvion mukaan maaliskuussa 2019, on Reeta jo vuoden ikäinen. Tästä syystä Reeta siirtyy etsimään kotia aikuisten koirien kategoriassa. Löytyisipä herttaiselle Reetalle
pian oma koti!
24.1.2020
Mihai lähetti ihastuttavasta Reetasta (tarhanimeltään Daisy) videon Reetasta kiinnostuneiden iloksi!
22.1.2020
Aktiivit tapasivat Reetan tammikuussa vieraillessaan M. G. Rescuen tarhalla. Tapaamisen aluksi Reeta on häkissä ja moikkaa ilahtuneesti ulkopuolelle ilmestyviä aktiiveja. Kun häkin ovi aidatulle pihalle aukeaa, iskeekin tyttöön jännitys ja se peruuttaa hetkeksi rohkeutta keräämään. Pihalla pentumaisesti käyttäytyvä Reeta juoksee iloisena edestakaisin, aktiivit kiinnostavat sitä, mutta ihan suoraan se ei uskalla tulla vierelle. Hetken kirmailtuaan Reeta huomaa että koirakaveri hakee herkkuja aktiiveilta, rohkaistuu Reetakin kaverin vanavedessä hakemaan nameja kädestä. Sen verran kuitenkin jännittää, että Reeta ei anna tämän lyhyen tervehtimisen aikana koskettaa. Kun on aika palata takaisin häkkiin, Reeta ei tahtoisi, se nauttisi juoksentelusta kavereiden kesken. Reeta asuu samassa häkissä sosiaalisen uroskoiran kanssa ja todennäköisesti hyötyisi siitä, että tulevassa kodissa olisi tukena mukava koirakaveri.Lisätty videoita ja kuvia Reetasta.
30.9.2019
Reeta pääsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään kotiaan!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Reeta saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Reeta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.