Päivitetty 30.10.2019

Kotia etsivä koira: HONEY POPS (Murotiimi)


Syntymäaika: 12/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta
28.9.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adinalla on takanaan 20 vuoden ura eläinlääkärinä, ja lähes yhtä kauan hän on auttanut Romanian kodittomia koiria. Adina kuitenkin otti suuren askeleen eteenpäin rescuetyössään vuonna 2015, kun hän vuokrasi Cosoban kylästä vanhan, ränsistyneen maatilan tontteineen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017. Sen kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valittu paljon koiria. Adina viettää Cosoban tarhalla huomattavan paljon aikaa. Hän huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä.

Murotiimiksi nimetyn pentueen tarina alkoi siitä, kun paikallinen vanhempi rouva löysi pennut pellolta ja alkoi ruokkia niitä. Kesällä 2019 pennut pääsivät lopulta Adinan tarhalle turvaan.
Vuoden 2019 heinäkuiselta reissulta adoptio-ohjelmaamme valikoitui neljä pentua; Choko Pops, Cheerios, Rice Krispies ja Weetabix. Pentueeseen kuului myös ihastuttava Honey Pops, joka kuitenkin kesällä oli vielä liian arka adoptio-ohjelmaan. Aktiiviemme tavatessa Honey Popsin seuraavan kerran syyskuussa, oli hunajatypykkä reipastunut niin paljon, että sekin pääsee mukaan ohjelmaan etsimään itselleen loppuelämän kotia!

Häkissä Honey Pops suhtautuu vieraisiin ihmisiin uteliaasti. Maahan heitetty hajuhuivi ei kauaa jaksa Honey Popsia kiinnostaa, sillä ihmiset ovat paaaaljon mielenkiintoisempia. Ihmisen lähestyessa Honey Pops vetäytyy hieman kauemmaksi, mutta palaa hetken päästä takaisin hakemaan nameja. Namit Honey Pops rohkenee ottaa kädestä ja se jää ihmisen lähelle niitä syömään. Sisarustensa rohkaisemana se uskaltautuu lopulta jopa kurkottelemaan kohti vieraan ihmisen kasvoja.
Uudessa kodissa Honey Pops varmasti hyötyisi valtavasti reippaasta, rauhallisesta ja hyvät sosiaaliset taidot omaavasta koirakaverista. Tulevan kodin tulee varautua siihen, että Honey Pops tulee tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia uusista asioista sekä rauhallista, johdonmukaista ja lempeää, koiralähtöistä käsittelyä.

Honey Pops painaa n. 20 kg ja on n. 55 cm korkea. Honey Pops tuskin tulee enää kauheasti kasvamaan.

Päivitykset
28.9.2019
Riks, raks ja Honey Pops! Hunajainen Honey Pops aloittaa kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Honey Pops saapuu Suomeen steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Honey Pops on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Mikäli Honey Pops kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä koiran yhteyshenkilöön ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Honey Popsin yhteyshenkilönä toimii Kira Suomalainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa