Päivitetty 14.02.2020

Kodin saanut koira: RICE KRISPIES (Murotiimi) (nyk. Siiri)


Syntymäaika: 7/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Tampere)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

22.1.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. OneVetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan, sekä ulko- ja sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.

Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Rice Krispies kuuluu viiden pennun pentueeseen, jotka paikallinen vanha rouva oli löytänyt pellolta ja vienyt niille ruokaa. Nämä pennut pelastettiin Adinan luo kesäkuussa 2019, ja niistä neljä voitiin ottaa mukaan ohjelmaan. Yksi pennuista oli alussa liian arka päästäkseen mukaan, mutta nyt sekin on rohkaistunut ja etsii omaa kotiaan sivuillamme. Kaikki pennut ovat olleet iloisia ja sosiaalisia pentuja. Nyt ne ovat jo vuoden vanhoja nuoria koiria, joiden olisi tosi tärkeää päästä omiin koteihin. Vaikka koirista tarhalla pidetään hyvää huolta, olot eivät kuitenkaan korvaa omaa kotia.  Weetabix on löytänyt oman kotinsa Suomesta, mutta muut odottavat vielä kotejaan.

Rice Krispies on ollut vilkas koiratyttönen, joka oli aikaisemmin  hyvin utelias ihmisiä kohtaan; se nuuski ihmisvieraansa kiireestä kantapäähän tarkasti. Väritykseltään se on vaalea, ja sillä on isot  “lehmänlaikut”. Ihmisen ääneen se reagoi positiivisesti ja tuli luo. Kelliminen rapsutettavana onnistui hyvin, kuten myös maatemeno ja rauhoittuminen. Syksyn kuluessa kävi ilmi, että tälle herkälle tytölle elämä tarhalla ei sopinut, vaan Rice Krispies muuttui aremmaksi ja meillä heräsi suuri huoli tytöstä. Siksi Rice Krispies pääsikin tarhalta Suomeen kotihoitoon reipastumaan.  Tämä ihana kaunotar etsii nyt kotihoitajan hoivissa omaa perhettään ja omaa kotiaan, jossa se saisi tarvitsemaansa rakkautta ja huolenpitoa. Jos kotona olisi vielä reipas koirakaveri odottamassa, tyttö ei muuta tarvitsisi.

Kokoa Rice Krispiellä on noin 55 cm ja painoa noin 20 kg.

Päivitykset

14.2.2020
Rice Krisbies muutti omaan kotiin ja sai nimekseen Siiri. Onnellista yhteiselämää Siiri ja perhe!

22.1.2020
Rice Krisbies on ollut uskomattoman reipas ensimmäiset päivät kotihoidossa. Kaksi ensimmäistä päivää tyttö vietti Helsingissä kotihoitopaikassa, jossa hän sai kutsumanimekseen Raisa. Tosin kuten tapana on, rakkaalla lapsella on monta nimeä: Riisimuronen, Muronen, Riksu. Jo siellä pelokas maahanmuuttaja alkoi rentoutua ja näytti tajuavan, ettei tässä nyt niin hullusti käynytkään. Maanantaina oli Raisalla muutto Tampereelle varsinaiseen kotihoitopaikkaansa ja tietysti tämä järkytti herkkää tyttöä niin, että jalat katosivat tilapäisesti. Mutta kolmantena päivänä Raisa jo itse oli lähdössä kotihoitajan kanssa ulos tutustumaan lähipuistoon. Kotihoitajan mukaan Raisa on hiljainen ja rauhallinen, todella helppo koira arkuutta lukuunottamatta. Varovaisuus ja arkuuskin ovat luonnollisia asioita kun koko Raisan maailma on mullistunut. Raisa kohtaa uudet asiat urheasti, kerää hetken mietittyään rohkeuden ja päättää tutustua uusiin asioihin. Hississä kulkeminen onnistuu jo reippaasti. Ulkona Raisa on tottunut uskomattoman nopeasti ohikulkeviin ihmisiin ja jopa pyöriin kunhan saa sopivasti tilaa. Raisa myös kävelee nätisti vierellä. Raisa on ehtinyt tutustua kotihoitajan kissoihin ja kuten kuvissa näkyy, yhteinen lepohetki onnistuu oikein hyvin. Lyhyesti sanottuna Raisa on hurmannut hoitajansa, joka onkin jo nyt sitä mieltä, että joku onnekas saa tytöstä aivan täydellisen koirakaverin itselleen.

Raisalla on toki vielä paljon opittavaa ja tyttö etsii kotia, jossa häntä osataan kärsivällisesti opastaa elämään perheessä ja rohkaista uusien asioiden kohtaamisessa. Lisätty Suomi-kuvia!

19.1.2020

Suloinen Rice Krisbies sai paikan lennolta ja saapui Suomeen ja kotihoitoon 18.1.. Jo ensimmäinen vuorokausi kotihoidossa sai tämän aran ja kauniin tytön avautumaan ja tutkimaan uteliaana kotiympäristöä.

26.12.2019
Aktiivimme tapasivat suloisen Rice Krispies-tytön sisaruksineen joulukuun tarhamatkalla. Rice Krispies asui aikaisemmin samassa häkissä veljensä Weetabixin kanssa ja Weetabixin lennettyä Suomeen tyttö on saanut kaverikseen itseään reippaamman tumman koiran. Tällä vierailulla selvisi, että alun alkaen Rice Krispies on siirretty Weetabixin kanssa toiseen häkkiin muiden sisarusten luota, koska nämä ovat kohdelleet tyttöä kaltoin. Tämä on tarhaoloissa tavallista, sillä pentujen kasvaessa virikkeettömyys ja yhteisen tilan pienuus nostavat koirien stressitasoja, mikä aiheuttaa kahnauksia. Silloin herkimmät koirat joutuvat kärsimään eniten.

Rice Krispies on valitettavasti muuttunut paljon aremmaksi edellisen vierailun jälkeen. Tyttö tulee hieman haistelemaan vieraita, mutta perääntyy häkin seinustalle. Rice Krispies saa selvästi hieman tukea häkkikaveriltaan tilanteessa. Koko tilanne näyttää olevan tytölle vaikea ja se jännittää  myös isoa valoa, jota hämärässä ladossa sijaitsevaan häkkiin heijastetaan: Rice Krispies katsoo tätä valoa välillä peloissaan. Adina voi kuitenkin koskea ja käsitellä tyttöä, mutta se ei tästä mitenkään nauti. Rice Krispies vaikuttaa kuitenkin uteliaalta ja lähestyy aina välillä kiinnostuneena. Kun vieraat lähtevät häkistä, se tulee uteliaana katsomaan häkin reunalle.

30.10.2019
Mahdottoman kaunis Rice Krispies asuu kanssa samaa häkkiä veljensä Weetabixin kanssa, jota jo oma koti odottaa Suomessa. Rice Krispies on veljeään varovaisempi, mutta rohkaistuu vierailun aikana. Namit kelpaavat ja tyttö haistaa nakit ja etsii niitä kädestä. Pakittaa varmuuden vuoksi saatuaan namin suuhunsa. Rice Krispies reagoi herkästi ympäristön tapahtumiin säpsymällä. Vilkas kaupunkiympäristö ei ehkä olekaan tälle neidille sopiva asuinympäristö. 

28.7.2019
Rice Krispies jolkotteli mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rice Krispies saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rice Krispies on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.