Päivitetty 04.12.2019

Kotia etsivä koira: RICE CRISPIES (Murotiimi)


Syntymäaika: 12/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
steriloidaan (ei vielä steriloitu)

 

Perustiedot ja tausta

30.10.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. OneVetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan, sekä ulko- ja sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.

Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Rice Crispies kuuluu viiden pennun pentueeseen, jotka paikallinen vanha rouva oli löytänyt pellolta ja vienyt niille ruokaa. Nämä pennut pelastettiin Adinan luo kesäkuussa 2019, ja niistä neljä voitiin ottaa mukaan ohjelmaan. Yksi pennuista oli alussa liian arka päästäkseen mukaan, mutta nyt sekin on rohkaistunut ja etsii omaa kotiaan sivuillamme. Kaikki pennut ovat iloisia ja sosiaalisia pentuja, jotka heiluttelevat häntäänsä pirteästi.

Rice Crispies on vilkas koiratyttönen, joka on hyvin utelias ihmisiä kohtaan; se nuuskii ihmisvieraansa kiireestä kantapäähän tarkasti. Väritykseltään se on vaalea, ja sillä on isot “lehmänlaikut”. Ihmisen ääneen se reagoi positiivisesti ja tulee luo. Kelliminen rapsutettavana onnistuu hyvin, kuten myös maatemeno ja rauhoittuminen.

Kokoa sillä on noin 55cm ja painoa noin 20 kg.

Päivitykset

30.10.2019
Mahdottoman kaunis Rice Crispies asuu kanssa samaa häkkiä veljensä Weetabixin kanssa, jota jo oma koti odottaa Suomessa. Rice Crispies on veljeään varovaisempi, mutta rohkaistuu vierailun aikana. Namit kelpaavat ja tyttö haistaa nakit ja etsii niitä kädestä. Pakittaa varmuuden vuoksi saatuaan namin suuhunsa. Rice Crispies reagoi herkästi ympäristön tapahtumiin säpsymällä. Vilkas kaupunkiympäristö ei ehkä olekaan tälle neidille sopiva asuinympäristö. 

28.7.2019
Rice Crispies jolkotteli mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Rice Crispies saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rice Crispies on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Mikäli Rice Crispies kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.