Päivitetty 01.03.2021

Kodin saanut koira: PITICA (nyk. Siru)


Syntymäaika: 6/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Onevet)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
31.8.2020

Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Ioana toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa hänellä on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Pikkuinen, noin vähän reilun vuoden ikäinen Pitica päätyi Ioana Bodean hoiviin erään paikallisen naisen pyydettyä tältä apua elokuun alussa. Pitica ja sen kaksi pentua tarvitsivat kipeästi huolenpitoa: ne olivat täynnä punkkeja ja vapaana kulkevat urokset piirittivät kiimassa olevaa Piticaa. Ikävä kyllä toinen Pitican pennuista katosi, ennen kuin Ioana ehti hätiin näitä auttamaan, mutta onneksi edes Pitica ja yksi sen pennuista saatiin turvaan. Pitica asustelee nyt Onevetin klinikalla Bukarestissa, missä siitä pidetään hyvää huolta. Lähipäivinä se pääsee steriloitavaksi, jotta sen ei enää koskaan tarvitse synnyttää enempää pentuja.

Pitica on iloinen, sosiaalinen ja todella ihmisrakas koira, joka rakastaa ihmisen läheisyyttä ja sylissä pusuttelua. Se antaa käsitellä ongelmitta ja viihtyy aina siellä, missä ihmisetkin. Myös muiden koirien kanssa Pitica tulee erinomaisesti toimeen. Energiaa ja intoa Piticalla riittää, pitkäkoipisena primadonnana se on kova juoksija ja loikkija ja on jo nyt klinikalla asustaessaan näyttänyt todellisen temppukoiran taitojaan kahdella jalalla tasapainoillen. Aktiivisena koirana Pitica varmasti arvostaisi kaikenlaista puuhailua oman ihmisen kanssa, esimerkiksi jotakin koiraharrastuslajia treenaillen.

Pitica haukkuu innostuessaan, mutta ei tarhalla ole mikään mieletön räksyttäjä. Pitica voisikin varmasti sopia monenlaiseen kotiin, kunhan resursseja sen aktivointiin ja runsaaseen liikuntaan löytyy. Mikään sohvaperuna tämä energinen tyttö ei nimittäin ole.

Pitica on kompakti, pieni koira. Se painaa noin 8 kiloa ja on noin 35 cm korkea.

Pitica sai ensimmäisen rokotuksensa 6.8. ja on valmis matkustamaan Suomeen lokakuun alussa.

Päivitykset
13.2.2021
Pikkuinen Pitica saapui omaan kotiin perheensä luokse.

24.9.2020
Pitica on tänään varattu ja sitä odotetaan kovasti jo saapuvaksi kotiin.

31.8.2020
Suloinen Pitica tassutteli Kulkurien adoptio-ohjelmaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pitica saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pitica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pitican yhteyshenkilönä toimii Mari Jokinen.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.