Päivitetty 19.01.2020

Kodin saanut koira: WEETABIX (Murotiimi) (nyk. Netto)


Syntymäaika: 12/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

30.7.2019

Vaikka Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua, maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriaseman, jonka kautta kaikki adoptiokoiramme tulevat Suomeen. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Adina on perustanut One Rescue Association-yhdistyksen, joka ylläpitää Cosoban tarhaa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Vuonna 2015 toimintansa aloittanneella Cosoban tarhalla on jo sen suunnittelussa huomioitu koirien tarve mahdollisimman rauhalliseen ympäristöön. Niillä on muun muassa riittävästi erillisiä sisätiloja ja piha, jossa ne saavat päivittäin ulkoilla.

Weetabix on yksi viiden koiratenavan pentueesta, jonka eräs vanha rouva löysi pellolta. Aluksi hän ruokki arkoja pentuja pellolle, mutta kun hän viimein sai ne kiinni, hän toi ne Cosoban tarhalle noin kuukausi sitten. Yksi pennuista on vielä niin arka, ettei sitä voitu ottaa ohjelmaan. Muut neljä ovat sosiaalisia, uteliaita ja iloisia hännänheiluttajia. Ne ovat nyt noin 7-8 kuukauden ikäisiä. Weetabix on sisarustensa tavoin reipas ipana. Weetabix on ikionnellinen kaikesta saamastaan huomiosta. Sillä on pidempi karva kuin muilla sisaruksilla ja kauniit pilkulliset jalat. Toivottavasti Weetabix on onnekas ja pääsee pian omaan kotiin jakamaan iloa ympärilleen.

Weetabix painaa reilut 20 kg ja on 57-58 cm korkea.

Päivitykset

19.10.2019

Reipas Weetabix tapasi oman perheensä ja sai uudeksi nimekseen Netto. Paljon onnea Netto ja Neton perhe!

9.9.2019

Weetabixia odotetaan jo kotiin! Weetabix on varattu.

30.7.2019

Weetabix pääsi adoptio-ohjelmaamme etsimään omaa kotiaan.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Weetabix tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen kastrointia.

Weetabix saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Weetabix on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.