Päivitetty 15.12.2019

Kodin saanut koira: LILY


Syntymäaika: 6/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Lily on saanut monta kotitarjousta ja tuleva perhe löytyy varmasti näiden joukosta. Emme siis ota enää vastaan uusia kyselyjä Lilylle, kiitos mielenkiinnosta ja toivottavasti jokin toinen koiristamme kiinnostaa.

Perustiedot ja tausta
20.10.2019

Carpen tarha lähellä Mitrenin kylää on noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huolta. Mahdollisuuksien mukaan koirat pääsevät mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Lily syntyi kesäkuun alussa kylässä lähellä Bukarestia. Pieni Lily kohtasi heti pienenä ilkeitä ihmisiä, jotka hakkasivat ja kohtelivat pentua kaltoin. Lilyllä oli iho-ongelmia ja julmat ihmiset jättivät pennun kuolemaan. Lilyn kuitenkin löysi ja pelasti sydämellinen ihminen, joka vei Lilyn eläinlääkärille, hoiti Lilyn kuntoon ja toivuttuaan pentu pääsi turvaan Carpen tarhalle.

Tällä hetkellä Lily asuu tarhalla kahden uroksen seurana ja on näiden suhteen alistuva, toki Lily on myös nuorin ja pienin.

Lily on avoin, hurmaava ja leikkisä. Lily ottaa kontaktia niin ihmisiin, kuin koiriin ja lähestyy innokkaana uusia ihmisiä. Jopa eläinlääkärin tutkimuspöydällä Lily heiluttaa innokkaana häntää ja pyrkii pussailemaan kaikkia hoitajia ja eläinlääkäreitä. Lily ei myöskään ole haukkunut kovinkaan paljon.

Tällä hetkellä tällä Lily on noin 40cm ja 9kg, hän jäänee pieneksi keskikokoiseksi koiraksi.

Lily etsii rakastavaa kotia, jossa pentu saa kasvaa onnellisena koirana puuhaten koiramaisia juttuja yhdessä omien ihmistensä kanssa.

Päivitykset uusimmasta vanhempaan

14.12.2019

Lily lensi ikiomaan kotiin! Huikeita seikkailuja yhdessä omien ihmisten kera!

1.11.2019

Lily varattiin omaan rakastavaan kotiin. Onnea Lily ja uusi koti!

20.10.2019

Lily aloittaa oman kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli pentu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida/kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu leikkauttamaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen toimenpidettä.

Lily saapuu Suomeen leikattuna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lily on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lilyn yhteyshenkilönä toimii Mari Tammenkoski

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.