Päivitetty 18.11.2019

Kodin saanut koira: SABINA (nyk. Selma)


Syntymäaika: 12/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

1.8.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Sabinan entinen omistaja oli tuonut tämän ihastuttavan rakkauspallon sterilisoitavaksi Adinalle, mutta omistaja ei ikinä palannut hakemaan tyttöä takaisin kotiin ja näin Sabina päätyi Cosoban tarhalle. Aktiivimme tapasivat Sabinan heinäkuussa ja kuvailevat tätä kaunista tyttöä ihmisliimaksi, se tulee reippaasti heti vieraidenkin luokse ja asettuu siltä seisomalta syliin kiehnäämään ja nauttimaan ihmisen läheisyydestä ja huomiosta. Se on hilpeä, reipas, sosiaalinen ja niin onnellinen ihmisseurasta. Sabina voisi sopia monenlaiseen kotiin, sen kodin tulee kuitenkin ottaa huomioon että ihmisläheisenä koirana, Sabina saattaa vaatia erityistä panostamista yksinolon harjoitteluun.

Sabina on kooltaan tällä hetkellä noin 45cm korkea ja painaa 12kg, siitä kasvaa aikuisena todennäköisesti keskikokoinen n. 50cm korkea ja 20kg.

Sabinasta ei valitettavasti ole tällä hetkellä videota.

 

Päivitykset
19.10.2019
Suloinen Sabina on tänään lentänyt Suomeen oman perheensä luokse, sekä saanut uuden nimen, Selma. Onnea Selmalle ja perheelle yhteiseen elämään!

14.9.2019
Kaunis Sabina on varattu tänään omaan kotiin Suomeen, jossa sitä jo kovasti odotetaan.

1.8.2019
Sabina aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Sabina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sabina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sabinan yhteyshenkilö:Mari Jokinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.