Päivitetty 18.10.2019

Enkelikoira: ANEEKA


Syntymäaika: 4/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

28.8.2019

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin, köyhyyteen ja tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhteisön One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan yli 200 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointitapahtumia, joihin ihmiset voivat tuoda lemmikkejään steriloitavaksi maksutta.

Cosoban tarhalle tulee uusia koiria mitä erilaisimpia kanavia pitkin. Aneeka sisaruksineen päätyi tarhalle eläinrakkaan romanialaisen ansiosta. Tämä henkilö oli lunastanut pennut emoineen kunnalliselta tarhalta, missä koirien olot ovat surkeat ja missä pennut todennäköisesti olisivat kuolleet jo pian syntymänsä jälkeen. Hän mahdollisti sen, että pennut saivat elämänsä ensimmäiset viikot nauttia kotioloissa emonsa hoivasta. Hänen oli kuitenkin mahdotonta huolehtia pitempään koko katraasta ja kun pennut olivat vähän varttuneet, hän toi ne Cosoban tarhalle etsimään omaa kotia. Sivuillamme sisarussarjasta omaa kotiaan etsivät Aneekan lisäksi Isela ja Raita. Aneeka ja sen sisarukset ovat hyvin sosiaalisia ja rohkeita ja todella energisiä. Sanalla sanoen ne ovat todellisia pieniä riiviöitä. Ja aivan hurmaavia. Aneeka on sisaruksiaan hieman rauhallisempi. Aneekan kodin tulee kuitenkin olla valmis kärsivälliseen ja rakastavaan kasvatustyöhön, jotta tytöstä kasvaa kohtelias ja iloisuutensa säilyttänyt perheenjäsen.

Aneeka on tällä hetkellä 4,5 kuukautta vanha ja 35-40 cm korkea ja painaa 7-9 kg. Tytöstä kasvaa todennäköisesti siro, keskikokoinen koira.

Päivitykset
17.10.2019
Aneeka ei ehtinyt olla kotonaan kuin lyhyen ajan. Suloinen pieni Aneeka on nyt enkelikoira. Lämmin osanotto Aneekan perheelle.

5.10.2019
Suloinen pieni Aneeka lensi tänään omaan kotiin Suomeen.

3.9.2019
Aneekaa onnisti nopeasti ja tyttö on nyt varattu omaan kotiin.

28.8.2019
Aneeka aloittaa matkansa kohti omaa kotia adoptio-ohjelmassamme.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu. 

Mikäli Aneeka tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Aneeka saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aneeka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.