Kodin saanut koira: LENNY

Syntymäaika: 03/2018
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta
2.11.2018

Romaniassa suurin osa kodittomista koirista hylätään kaduille. Omistettuja koiria ei ole leikattu ja niinpä ei-toivottuja pentuja syntyy jatkuvasti. Pennuista ei ole varaa huolehtia ja niinpä ne hylätään kadunvarteen tai pellonlaitaan, missä niillä on häviävän pienet mahdollisuudet selvitä hengissä. Toisinaan tällaisia pieniä pentuja kohtaa onni ja ne päätyvät eläinsuojelijoiden ylläpitämille tarhoille. Näin kävi myös lato-pennuille, kun ne löydettiin läheltä Kulkurien yhteistyökumppanina toimivaa One Rescue Associationin tarhaa Cosobassa. Nyt Leanne, Leyla ja Lenny ovat valmiita etsimään omia kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Leanne, Leyla ja Lenny ovat kaikki tyypillisiä iloisia ja touhukkaita pentuja. Niiden häkissä käy jatkuvasti iloinen tohina kun ne leikkivät keskenään ja ihmettelevät ladon muuta elämää. Kun häkkiin tulee vieraita pennut menevät suunniltaan onnesta ja alkavat kilpaa pomppia ihmisen syliin saadakseen huomiota. Vieraat ihmiset ja uudet asiat eivät tunnu niitä huolestuttavan, vaan koko kolmikko häärii uteliaasti ympäri häkkiä kaikkea uutta ihmetellen ja tutkien. Pennut vaikuttavatkin tasapainoisilta ja ystävällisiltä ja sopisivat varmasti monenlaiseen kotiin.

Lenny tulee aikuisena olemaan keskikokoinen, noin 45-50 cm korkea.

16.12.2018
Iloinen Lenny saa jouluna leikkiä ikiomassa kodissaan, sillä se on lentänyt oman perheensä luokse. Onnea koko perheelle!

4.11.2018
Herttainen Lenny pääsee pian leikkimään ikiomaan kotiin, sillä se on varattu Suomeen.

2.11.2018
Iloinen veijari Lenny odottelee edelleen omaa kotiaan Cosoban tarhalla. Kuukaudet eivät ole vaikuttaneet siihen mitenkään, vaan Lenny on edelleen oma touhukas, leikkisä ja reipas itsensä. Se rakastaa ihmisiä ja huomiota ja on heti ensimmäisenä pomppimassa ihmisiä vasten kun vieraita tulee häkkiin. Lenny sopisi varmasti monenlaiseen kotiin, ja esimerkiksi lapsiperheeseen mainiosti.

5.9.2018
Lisätty sisaruksille tuoreita videoita.

25.7.2018
Lenny aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Lenny tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Lenny saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lenny on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: