Päivitetty 26.11.2018

Kodin saanut koira: KENYA (Chion pennut)


Syntymäaika: 6/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
30.9.2018
Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Roxanalla on usein 5-7 koiraa kotonaan, jotka ovat adoptiokelpoisia ja etsivät omaa kotiaan. Useimmiten koirat päätyvät Roxanalle teiden varsilta, kun hän matkaa Bukarestin ja kotikylänsä väliä. Roxanalla on myös koiria yksityisillä tarhoilla ja hoitokodeissa. Yleensä näitä koiria on noin 15 kerrallaan. Roxana myös ruokkii isänsä kanssa kahta hyvin arkaa koiralaumaa kotikylänsä lähellä. Roxana pelasti Kenyan kesällä 2018, kun se meinattiin hylätä metsään emonsa Chion ja kuuden sisaruksensa kanssa jonkun paikallisen henkilön toimesta. Kenya ja sen sisarukset sekä emo ovat nyt yksityisellä koiratarhalla, missä Roxana pitää koiriaan. Kaksi pennuista on varattu muualle ja loput ovat vielä omaa kotia vailla.

Kenya on reipas, energinen, aktiivinen ja sosiaalinen toisten koirien kanssa, pyytää muita leikkimään ja leikkii jos muut pyytävät. Kenya haukkuu jos muut koirat alkavat haukkumaan. Joillekkin koirille tarhan stressaava ympäristö vaikuttaa enemmän kuin toisiin ja Kenya kuuluu heihin, jolle tarhalla olo on hieman haastavampaa. Tämä on alkanut tulla esille siten, että Kenya on alkanut ujostella ihmisten kanssa. Kenyalle haetaan koira kokenutta kotia, rauhallisessa ympäristössä, jossa osataan tukea myös hieman ujompaa koiraa.

Kenya on tällä hetkellä kooltaan 33cm, siitä kasvaa aikuisena töppöjalkaista pötkylä emoaan korkeampi, keskikokoinen koira.

 

Päivitykset

5.11.2018
Kenya on saanut kodin toisesta maasta.

30.9.2018
Kenya ja sen sisarukset DinboBonbo ja Kiwa ovat aloittaneet kodin etsinnän adoptio-ohjelmassa.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Kenya tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia/kastrointia.

Kenya saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kenya on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Taru Partanen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.