Päivitetty 17.07.2014

Kodin saanut koira: PAMELA A


Pamela A

PAMELA A

* arvioitu syntymäaika 2010

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa.

 

 

 

16.5.2014
Romaniassa taistellaan joka päivä kadulla elävien koirien lisääntyvää määrää vastaan. Päivittäin koiria joutuu tai syntyy kadulle, ja jos niitä ei ole steriloitu tai kastroitu, koirien lisääntymistä on mahdoton kontrolloida. Rescueyhdistys Kulkurit on mukana useissa Romaniassa järjestettävissä sterilointiprojekteissa, ja erään sellainen myötä Pamela on päässyt Kulkureiden adoptio-ohjelmaan mukaan.

Yksityinen eläinsuojelija Doina Vella, on auttanut järjestämään sterilointeja Romaniassa tahoille, joilla ei ole varaa tai mahdollisuutta muuten steriloida koiria. Pamela on yksi Doinan kampanjassa steriloiduista koirista ja kun saimme tietää ihastuttavasta Pamelasta, päätimme tarjota tälle pikkuiselle mahdollisuuden löytää loppuelämänsä koti Suomesta.

Pamela on aiemmin asunut omassa kodissaan Romaniassa. Se on heitetty ulos kodistaan viime vuonna sen tultua tiineeksi. Pian tämän jälkeen se synnytti kadulle kahdeksan pentua, jotka eivät selvinneet vaan katosivat jäljettömiin. Ionela Mihaela niminen henkilö on ruokkinut Pamelaa siitä lähtien, ja nyt Pamela on hänen luonaan kotihoidossa. Koiralla on takanaan siis rankka vuosi ja nyt Pamela toipuu pikkuhiljaa kokemuksistaan.

Tällä hetkellä Pamela painaa 6-7 kiloa. Se on toistaiseksi hiukan ujo, mutta ei kuitenkaan tolkuttoman arka. Se on rauhallinen ja nukkuu paljon, nauttii pehmeistä pedeistä ja rauhasta. Alkuun Pamela haukkui kissoille, mutta on nyt alkanut tottua niihin. Samoin se käyttäytyy muiden koirien kanssa. Pamela on hyvin ihmisrakas. Nyt hoidossa ollessaan se ripustautuu Mihaelaan ja vinkuu hänen peräänsä.

Pamelan uudelta kodilta vaaditaan rauhallisuutta sekä pitkäjäneisyyttä uusien asioiden totuttelussa. Myös mahdolliseen eroahdistukseen on hyvä varautua. Tällä hetkellä Pamela on ollut vasta pari päivää hoidossa, ja sen luonne saattaa vielä muuttua ajan kuluessa. Omaan kotiinsa päästyään se varmasti reipastuu, mutta hyperaktiivista tai riehakasta koiraa siitä tuskin koskaan tulee. Pamela sopisi rauhallisen koiran kaveriksi, ehkä ei mielellään kerrostaloon, koska haukkuu nyt jonkin verran. Kissoihin ja muihin eläimiin se varmasti tottuisi ajan kanssa.

Pamela saapuu Suomeen sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passin kanssa. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.
17.7.2014
Pamelan koitopaikkana toiminut perhe päättikin pitää tytön, joten se jäikin loppuelämäkseen Romaniaan asustelemaan oman perheensä luokse.
Kodin etsinnässä auttoi Evi.
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.