Päivitetty 19.09.2021

Kotia etsivä koira: PÄRLA


Syntymäaika: 2018 - 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
steriloitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.9.2021
Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Ioana toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa hänellä on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Ioanalla on tavallisesti vastuullaan useita kymmeniä pelastettuja koiria joita hän pelastaa pääosin Mihailestin kunnalliselta tarhalta, jossa olot ovat kaikkea muuta kuin koiraystävälliset. Ioana pyrkii pitkän kokemuksensa avulla valitsemaan koiria, joilla on hyvät edellytykset pärjätä kotikoirina. Myös Pärla on lunastettu ulos Mihailestin tarhalta kesällä 2021.

Kuten monet Ioanan koirat, myös Pärla on kovin kiintynyt Ioanaan. Ioana saa koskea Pärlaa miten vain ja Ioanan seurassa neiti on kovin reipas ja iloinen. Ioanan kanssa Pärla selvästi rentoutuu ja kaikki eleet ja ilmeet ovat Ioanaa kohtaan rentoja. Uudet, tuntemattomat ihmiset Pärlaa hieman jännittävät ja ihmetytävät, mutta Pärlan tasapainoisuudesta sekä terveestä uteliaisuudesta kertoo se, että se jännityksestä huolimatta uskaltaa tutustua vieraisiin ja pysyy vieraidenkin lähellä rohkeasti, eikä pyri pois. Pärla pitää majaa uroskoiran kanssa, ja kaksikko tulee oikein hyvin toimeen keskenään. Häkin ulkopuolelle tulevia narttuja Pärla nuuhkaisee ja väistää. Muiden koirien haukkuminen saa myös Pärlan yhtymään kuoroon, mutta tämä on hyvin tavallista tarhaoloissa.

Tasapainoinen ja rauhallinen Pärla on toistaiseksi vielä tottumaton ja hämmentynyt uusien ihmisten kanssa, mutta reipastuu todennäköisesti melko nopeasti saadessaan oikeanlaista, ymmärtävää tukea. Koska Pärla on vasta hiljattain lunastettu ulos Mihailestista, se on varmasti vielä osittain paitsi tarhaelämästä, myös tästä muutoksesta jonkin verran stressaantunut ja kotiutumiseen on tärkeää varata kunnolla aikaa ja kärsivällisyyttä. Pärla voisi sopia ainoaksi koiraksi, koska ei näytä tukeutuvan muihin koiriin juurikaan, vaan kiintyy nimenomaan omaan ihmiseensä. Monikoiratalous tulee kuitenkin myös kysymykseen, mutta lauman kasvattamisessa on luonnollisesti aina käytettävä tarkkaa harkintaa. Edellytyksenä adoptiolle on koiralähtöisyyteen sitoutuminen.

Pärla on noin 57 – 58 cm korkea ja painaa noin 25 kiloa, eli isohko koira.

Päivitykset
19.9.2021
Pärla etsii nyt kotiaan Suomesta! Toivottavasti se löytyy pian!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pärla saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pärla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa