Päivitetty 17.07.2023

Tiedote: Toiminnanjohtajan nimissä tehty myynti-ilmoituksia pennuista


Rescueyhdistys Kulkurit ry tiedottaa

Tietoomme on tullut että Rescueyhdistys Kulkurit ry:n toiminnanjohtajaa esittävä taho on julkaissut hänen nimissään useita myynti-ilmoituksia koiranpennuista. Kyseessä on huijaus, eikä sillä ole mitään tekemistä yhdistyksen toiminnan tai toimijoiden kanssa. Asiasta on tehty rikosilmoitus asianomaisten taholta.

Yhdistys tai sen toiminnanjohtaja eivät vastuullisina toimijoina koskaan julkaise myynti-ilmoituksia myyntisivustoille eläimistä, emmekä luovuta koiranpentuja tai muitakaan eläimiä millekään taholle ilman asianmukaista, kattavaa adoptioprosessia. Emme koskaan luovuta koiria esimerkiksi pelkkien sähköpostien perusteella.

Haluamme muistuttaa että koiran hankinnassa kannattaa aina noudattaa huolellisuutta. Pentutehtailijat tai huijarit voivat myös naamioida toimintaansa rescuetoiminnaksi. Perehdythän siis huolellisesti tahoon jonka kautta harkitset koiran hankkimista, mukaan lukien rescuekoiran adoptointia. Vastuullinen rescuetoimija toimii aina avoimesti ja oikeilla nimillä, informatiivisilla kotisivuilla ja ajantasaisesti tiedottaen. Lisäksi vastuullisten yhdistysten toiminnasta on saatavilla kattavasti tietoa mm. kohdemaan tilanteen ja muun yhdistyksen tekemän työn osalta.

Lisätietoa pentutehtailusta ja pentutehtailun tunnistamisesta löydät esimerkiksi täältä.

Mikäli epäilet pentutehtailua, olethan aina yhteydessä eläinsuojeluviranomaiseen.

Rescueyhdistys Kulkurit ry:n adoptioprosessista taas puolestaan voit lukea täältä.

Rescueyhdistys Kulkurit ry:n hallitus

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.