Kodin saanut koira: PETIT

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

 

PETIT

* arvioitu synt. aika 04/2014

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

30.6.2014
Petit on arviolta huhtikuun alussa syntynyt pikkuruinen koirapoika, joka löytyi kahden kuukauden ikäisenä pallerona Bukarestin kaduilta hylättynä. Petit oli yksin, vailla emoa ja sisaruksia, joten se on täytynyt tuoda sinne vartavasten ja jättää oman onnensa nojaan.
Onneksi eläinrakas ihminen sattui Petitin tielle ja hurmuripoju pääsi eläinsuojelija Alina Murgun hoiviin.
Ensimmäisen rokotuksen jälkeen Petit sairastui parvoon ja sen tulevaisuus oli heikoissa kantimissa. Pieni sitkeä taistelija kuitenkin selviytyi ja nyt se viettää tavallisen pennun päiviä terveenä, iloisena ja leikkisänä vailla huolen häivää.

Petit on nyt noin kolmen kuukauden ikäisenä kolmen kilon painoinen, joten se ei tule aikuisenakaan kasvamaan isoksi, vaan jäänee alle kymmenen kilon painoltaan.
Alinan luona hoidossa Petit on tottunut muihin koiriin ja kissoihin ja kaikki vastaantulevat eläimet ja ihmiset ovat Petitin mielestä ihania ja varsinkin potentiaalisia leikkikavereita.

Petit ei ole vielä sisäsiisti, eikä se osaa monia muitakaan kotikoiran oppeja, kuten hihnassa kävelyä. Tulevan kodin täytyykin siis varautua aloittamaan kasvatus ja koulutus ihan alusta saakka. Petit on valmis matkustamaan omaan kotiin käytyään loppuun rokotusohjelmansa, heinäkuun lopussa/elokuun alussa.

Petit on soaalinen, reipas, avoin ja utelias pentu, joka voisi sopia monelaiseen kotiin luonteensa puolesta.
Ehdoton edellytys kuitenkin on, että Petitiä ei oteta hetken mielijohteesta tai sen uskomattoman söpön ulkonäön perusteella, vaan huolellisesti harkiten ja omia resurssejaan punniten. Koiraan sitoutuminen tarkoittaa 10-15 vuoden yhteistä elämää, niin ylä- kun alamäissäkin, joten punnitse tarkoin asiaa ennen yhteydenottoa.

Nuoren ikänsä vuoksi Petit tulee Suomeen kastroimattomana ja tuleva koti sitoutuu kastroimaan Petitin luovutussopimuksen mukaisesti. Kulkurit osallistuvat kastrointikuluihin 25%:lla.

Petit tulee Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden eri tautien varalta. Lisäksi sillä on mikrosiru ja eu-lemmikkieläinpassi.
26.7.2014
Petit saapui omaan kotiinsa Suomeen

Kodin etsinnässä auttoi Veronika

 

Kuvat aukeavat isommiksi ja selautuvat eteenpäin klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: