Päivitetty 26.07.2014

Kodin saanut koira: CARA


 

Cara 5/14

Cara 5/14

CARA

* arvioitu syntymäaika 2/2014

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

16.6.2014
Cara kuuluu onnekkaaseen pikku pentueeseen jonka Kulkurien aktiivit löysivät Rosiorin kunnalliselta tarhalta matkallaan maaliskuussa. Pentueen emä oli syystä tai toisesta hylätty pienten vasta kuukauden ikäisten pentujensa kanssa ja toimitettu kunnallisen tarhan uumeniin. Yhdistyksen aktiivit eivät voineet jättää näitä pieniä heiveröisiä pentuja emoineen selviämään tarhalle, vaan ottivat ne mukaansa ja veivät Onevetin klinikalle turvaan kasvamaan ja vahvistumaan. Tämä oli näille pennuille pelastus, sillä ilman tätä muutosta elämässään ne tuskin olisivat selvinneet.

Pennut ovat nyt eläneet hyvällä hoidolla ja turvallisessa ympäristössä viimeiset kaksi kuukautta ja niistä onkin kasvanut terhakoita pieniä koiran alkuja. Pentujen emo on kasvattanut pienokaisensa huolella ja kärsivällisesti ja nyt lapsoset alkavat lähestyä sitä ikää jolloin ne ovat valmiita matkaamaan uuteen elämäänsä, omien ihmisten pariin rakastetuiksi perheenjäseniksi.

Pennut ovat kaikki uteliaita ja leikkisiä kuten tämän ikäisten lapsosten kuuluukin ja ne ovat tottuneet jos jonkinmoisiin ääniin ja hälinään ympärillään. Sosiaalisina ja innokkaina pentuina ne tulevat tutustumaan itsenäisesti myös vieraisiin ihmisiin, olematta kuitenkaan liian tunkeilevia tai riehakkaita. Leikkisästä luonteestaan huolimatta pennut ovat ikäisekseen suhteellisen rauhallisia ja viihtyvät nätisti sylissä helliteltävänä, tarpeeksi rapsuteltuina pikkuiset jopa nukahtavat syliin.

Pennuista jää pieniä sillä emo painaa vain n.9kg eikä lapsosista tule luultavasti tätä suurempia.

Cara on sisaruksiensa tavoin iloinen ja sosiaalinen pieni koiran alku joka pitää hyvin paljon ihmisistä ja niiltä saadusta huomiosta. Cara painaa tällä hetkellä aavistuksen yli 2kg eli pienen pieni koiran alku on kyseessä. Kuitenkaan pieni koko ei tarkoita, että neiti kaipaisi yhtään sen vähempää kuin suuremmat lajitoverinsa vaan se tulee silti vaatimaan liikuntaa ja yhdessä tekemistä.

Pentua harkitessa tulee muistaa, että pennun kouluttaminen ja kasvattaminen vaatii sitoutumista ja motivaatiota. Pennulla on vielä koko elämä edessään ja parhaimmillaan  pentu elää 12-15 vuotta. Päivittäiset tavat, sisäsiisteys ja remmikäyttäytyminen ovat näille nassikoille vielä aivan tuntemattomia asioita.

Pentuja ei steriloida/kastroida Romaniassa nuoren ikänsä vuoksi, joten tuleva omistaja sitoutuu suorittamaan toimenpiteen Suomessa kohtuullisen ajan kuluessa. Rescueyhdistys Kulkurit Ry osallistuu tällöin toimenpidekuluihin 25% eläinlääkärin kuittia vastaan.

Kaikki pennut saapuvat Suomeen sirutettuina, rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina ja EU-passilla varustettuina.

6.7.2014
Cara on varattu omaan rakastavaan kotiinsa Suomeen.

26.7.2014
Cara saapui omaan kotiinsa.
Kodin etsinnässä auttoi Tanja

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.