Päivitetty 07.11.2020

#pilkahduspimeässä -ruokarahakeräys 3.-9.11. Romanian tarhakoirille syksyn kylmeneviin päiviin


 

Yöt kylmenevät, päivät lyhenevät, pimeys lisääntyy. Talvi tekee tuloaan. Marraskuun hämärtyvissä illoissa tarhakoirat vaeltavat levottomina häkeissään, ruokakuppien kiiltäessä tyhjinä. Koronan vaikutukset jatkuvat: raha on lopussa ja tarhat ovat viimeistä häkkiä myöten täynnä koiria. Tätä ankeammaksi tarha-arki tuskin menee.

Samaan aikaan Nepalin jokasyksyisen Tihari, eli valojen juhla, lähestyy. Silloin vietetään myös Kukur Tiharia, joka sananmukaisesti käännettynä tarkoittaa koirien palvontaa – tänä vuonna päivää vietetään 14. marraskuuta. Tiharin aikana koiria kohdellaan erityisellä rakkaudella ja kunnioituksella. Koirille tehdään seppeleitä, niiden otsa merkitään punaisella värillä pyhyyden merkkinä, ja niille tarjotaan herkullista ruokaa – munia, juustoa, lihaa ja korkealuokkaista koiranruokaa. Kotikoirien lisäksi myös kulkukoiria kohdellaan Kukur Tiharina kuin kuninkaallisia.

Me päätimme tänä vuonna kaiken harmauden ja pimeyden keskellä tehdä kaikkemme, jotta yhteistyötarhojemme koirat saisivat kokea jotain edes minimaalisesti Tiharia muistuttavaa. Haluamme olla se pieni valon #pilkahduspimeässä ja tarjota apua raskaaseen tarha-arkeen niin eläinsuojelijoille kuin koirille. Haluamme ruokarahakeräyksen muodossa tuoda toivoa ja iloa tarhoille ja taata siellä eläville koirille vatsantäytettä loppusyksyn kylmeneviin päiviin. A Little Help from my Friend -projektin avulla keräämme tulevan viikon 3.-9.11. varoja yhteistyötarhojemme ruokavarastojen täydentämiseen.

Olisitko sinäkin pieni #pilkahduspimeässä tarhakoirille?

Osallistu näin:

1. Lähettämällä MobilePaylla vapaavalintainen summa numeroon 23855 ja kirjoittamalla viestiksi VALOA PIMEÄÄN

2. Tekemällä tililahjoituksen tilille FI73 1029 3000 3566 41, viitteellä 9111

Voit myös jakaa tietoa keräyksestä omissa somekanavissasi käyttämällä tägiä #pilkahduspimeässä sekä tägäämällä meidät postauksiisi.

Toivomme, että pääsemme Kukur Tiharina 14.11. näkemään tarhakoiria, jotka edes sinä yhtenä iltana voivat mennä nukkumaan rauhassa, kylläisinä, ilman huolta tulevasta yöstä.

 

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 17.11.2022. Toimeenpanoaika on toistaiseksi voimassaoleva alkaen 01.01.2023 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2022/1617.

Share
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.