Päivitetty 07.05.2014

Enkelikissa: RAFAEL (nyk. Manu)


RAFAEL

* s. 3.2013 / 5 kk

* uros (kastroitu)

* suomalainen.

Rafael on alkujaan ehta suomalainen navettakissan pentu, josta koti on kuitenkin joutunut luopumaan allergian vuoksi. Rafael ja veljensä Gabriel ovat nyt heinäkuussa neljän kuukauden ikäiset. Veljekset ovat saapuneet kotihoitoon Pirkanmaalle, johon niihin voi mennä tutustumaan sovitusti. 

Rafael luovutetaan uuteen kotiin madotettuna, rokotettuna ja merkittynä tunnistesirulla, joka on rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Kuulumisia kotihoidosta 5.7.:

Pikku pojat Rafael ja Gabriel saapuivat siis kotihoitoon edellisestä kodistaan pari päivää sitten. Pojista huomaa että niiden kanssa on oltu ja touhattu pienestä pitäen, ne ovat valtavan sosiaalisia ja ihmisrakkaita kissoja, jotka viihtyvät ihmisten lähellä paljon.

Leikkisyyttä ja uteliaisuutta löytyy kuten nuorilla kissoilla kuuluukin.

Hoitopaikassa pojat ovat joutuneet totuttelemaan muihin, aikuisiin kissoihin, joihin Rafael ja Gabriel suhtautuvatkin hyvin. Ne uskovat jos vanhempi kissa sähähtää ja jatkavat matkaansa liikoja häiriintymättä.

Koiriin oppiminen on ollut hieman hitaampaa, tai jos nyt näinkään voi sanoa, vastahan aikaa on kulunut muutama päivä. Tänään Rafael jo uskalsi olla samassa huoneessa murisematta koiran kanssa.

Rafael on kaksikosta aavistuksen rohkeampi, tutkimusmatkailija, joka painelee taloa ympäri antaumuksella heti kun koirat pistetään ulos.

Gabriel on harkitsevaisempi, mutta tulee reippaasti myös esille kun koiria ei ole aivan näköpiirissä.

Kummatkin pojat antavat hyvin käsitellä itseään. Matokuuri on nyt heillä meneillään ja parin viikon päästä pojat menevät rokotuksille ja saavat samalla mikrosirut.

Kuulumisia kotihoidosta 4.8.2013:

Rafael ja Gabriel kasvavat hurjaa kyytiä ja ovat päivä päivältä ihanampia.. Tuollaisia kissanpentujen kuuluukin olla, leikkisiä, iloisia, uteliaita koltiaisia jotka työntävät söpön päänsä joka paikkaan ja toisaalta maailman suloisimpia pieniä kehruukoneita, jotka nukahtavat selälleen kainaloon sohvalle.

Molemmat pojat ovat hyvin ihmisrakkaita, mutta eivät ahdistukseen saakka, vaan ne viihtyvät paljon myös keskenään ja yksinäänkin leikkien.

Ulkotarhassa ihmettely kuuluu suosikkipuuhiin ja iltaisin yöperhosten jahtaaminen on ihan ehdottoman ykköspuuhaa!

Ruokahalu pojilla on kohdallaan ja ruoista tuntuu kelpaavan kaikki. Hiekkalaatikkoa pojat käyttävät moitteettomasti.

Rafael ja Gabriel ovat saaneet ensimmäiset rokotuksensa ja ne on mikrosirutettu. Parin viikon päästä olisi edessä tehosterokotus.

Pojat viihtyvät edelleen paljon yhdessä, leikkien ja nukkuen toistensa kyljessä kiinni. Paras asia olisikin, jos niille löytyisi yhteinen koti, mutta jos se ei ole mahdollinen niin kyllä ne tottuisivat toisiinkin kissakavereihin pian ja kaveri olisi suotavaakin olla uudessa kodissa, mielellään leikkisä sellainen 🙂

15.9.2013:  Terveisiä Rafaelilta ja  Gabrielilta kotihoidosta. Pojille kuuluu varsin hyvää. Veljekset ovat nyt noin puolen vuoden ikäisiä ja asettuneet kahdessa kuukaudessa taloksi mitä parhaimmin. Pojat tulevat täydellisesti toimeen niin toisten kissojen kuin koirien kuin ihmistenkin kanssa. Vanhempia kissoja pojat kunnioittavat asiaankuuluvasti, mutta eivät pelkää. Kotihoitopaikan vanhuskissoja ei kovin usein huvita leikkiä mutta onneksi pojilla on toisensa. Rafael ja Gabriel ovatkin erottamattomat. Ne leikkivät, syövät, nukkuvat ja kehräävät samaan tahtiin. Ihminenkin kelpaa leikkikaveriksi ja pojat osallistuvatkin mielellään joka puuhaan aina sängyn petaamisesta ruuan laittoon. Iltaisin pikkumiehet käpertyvät kainaloon ja nauttivat läheisyydestä kuuluvan keräämisen säestyksellä. Kaiken kaikkiaan nuorukaiset ovat mahtavia kissoja. Tasapainoisia, ihmisrakkaita ja kauniita. Rafael ja Gabriel jatkavat oman yhteisen kodin odottamista ja kutsuvat kotiehdokkaat mielihyvin heitä tervehtimään 🙂

 

Rafael tulee omaan kotiin kastroituna ja madotettuna sekä sillä on suomalainen rokotuskortti, johon on merkitty rokotteet kissaruttoa ja -flunssaa vastaan tehosteineen. Sillä on myös tunnistemikrosiru, joka on yhdistyksen toimesta rekisteröity Turvasiru.fi-palveluun.

Rafael ja Gabriel saivat yhteisen kodin Helsingistä 28.9.2013

Varaajana toimi Tiia

Kuulumisia kotoa 4.11.13: Tässä terveiset kissaveljeksiltä Rafael ja Gabriel. Hyvin ovat pojat  kotiutuneet. Yhdessä leikitään ja touhutaan, mutta tarvittaessa  otetaan etäisyyttäkin, kun ollaan jo isoja poikia :). Lisänimet Manu  (=Rafael) ja Sulo (=Gabriel) on annettu, koska Rafael muistuttaa  lasten satusarjan hassua Manu-kissaa ja Gabriel on sellainen aina  kiltti ja myötämielinen.

Rafael on hassu toohottaja, joka kokeilee ihan kaikkea. Rafael “puhuu”  koko ajan kurnuttamalla ja murisee kumeasti kuin viidakon valtias, jos  Gabriel tulee väärään aikaan ruokakupille tai yrittää päästä  osalliseksi leluhiirestä. Hellyydenpuuskat taas ovat niin  intensiivisiä, että Rafael ei oikein itsekään tiedä, miten päin  pitäisi olla.

Gabriel on ottanut isoveikan roolin ja antaa Rafaelin pörrätä  rauhassa. Paitsi silloin, kun otetaan kiivas painiottelu, jossa  karvapallot irtoilevat ja taisteluhuudot kaikuvat :). Gabriel on  enemmän sylissä viihtyvä ja rauhallisempi kuin Rafael. Ja Gabrielilla  on aina nälkä…

Liitteenä kuvia Rafaelin ja Gabrielin arjesta omassa kodissa.

*****

7.5.2014 Manu on tänään jouduttu päästämään enkeliksi nopeasti romahtaneen voinnin ja sisäelinten pettämisen vuoksi, todennäköisesti FIP:iin sairastuttuaan.

http://www.youtube.com/watch?v=WnF4SUpzUQU&feature=youtu.be

Alla pojat ulkoaitauksessa

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.