Rakas, raskas koirani Seppo

Seppo ja Lassi

Tänään Rakas, raskas koirani -kampanjassa kerromme Sepon (ent. Pitiro) tarinan.

“Seppo sai oman kodin 10.10.2020 hänen ollessa 10 kk. Ajan kuluessa huomasimme Sepon olevan arka ja pelokas, joten ulkoillessa hän ei uskaltanut liikkua mihinkään. Kävimme tapaamassa muutamaa kouluttajaa Sepon arkaan käytöksen liittyen ja saimme muutamia vinkkejä, joita käytämme edelleen ulkoillessamme Sepon kanssa.

Sepon suurin haaste on hyväksyä uusia ihmisiä sekä koiria. Sepon täytettyä 2 vuotta hän on edistynyt näissä asioissa ja saanut rohkeutta uusiin tilanteisiin. Tämän hetkisenä suurimpana haasteena on meidän suojeleminen, joka korostuu Sepon ollessa väsynyt. Suojellessaan Seppo murisee ja haukkuu ihmisen lähestyessä meitä. Seppo pelkää ihmisiä (varsinkin miehiä), jotka lähestyvät, pysyvät paikallaan tai kumartuvat häntä kohti.

Kuitenkin Lassin kanssa Seppo käyttäytyy rennommin kuin minun, koska stressaan Sepon käytöstä enemmän. Vaikka Seppo on tutustunut ja hyväksynyt monet läheiset ihmiset, hänestä silti huomaa epävarmuuden heitä kohtaan.

Sepon älykkyys ja nopea oppiminen on yllättäneet meidät. Seppo on hyvin tottelevainen esim. pysyy vapaana ollessa omalla tontillaan, tulee luokse käskystä sekä lenkitettäessä tottelee loistavasti. Sepolle yksinolo kotona ei ole ollut ongelma missään vaiheessa.

Vaikka Seppo on ollut haasteellinen koira ja prosessi tulee jatkumaan pitkään, silti edistymiset ovat tuoneet paljon iloa ja toivoa meille. Seppo on meille raskas, mutta erittäin rakas perheenjäsen.”

Sepon tarinan kertovat omin sanoin omistajat Anni ja Lassi.