Päivitetty 12.10.2020

Kodin saanut koira: PITIRO (nyk. Seppo)


Syntymäaika: 2/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
10.10.2020

Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huolta ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhalla asuu koirien lisäksi tarhan työntekijöitä, jotka pitävät koirista ja tarhasta huolta päivittäin.

Pitiro hylättiin pikkupentuna sisarustensa Ursiinan ja Bettiinan kanssa Carmenin ystävän talon portin taakse Bukarestin lähistölle. Hylättyjä pentuja oli neljä, mutta perhe piti itse yhden ja muut päätyivät Carmenin mukana Carpen tarhalle etsimään omia koteja.

Nyt noin nelikuinen Pitiro ja sen sisarukset ovat kaikki perusiloisia ja reippaita pentuja. Ne ovat tottuneita ihmisiin ja ottavat vieraatkin ihmiset vastaan avoimesti ja sosiaalisesti. Pennut asuivat aiemmin parin aikuisen kanssa, joista toinen oli ärhäkkä ruoan suhteen ja körmytti pentuja. Pennut muuttivat sen vuoksi asumaan kolmen muun pennun porukkaan ja tulevat kaikki pääosin hyvin juttuun. Pitiro ja sen sisarukset ovatkin kaikki todella sosiaalisen oloisia myös koiraporukassa. Koiraporukassa Pitiro saattaa välillä olla vähän päsmäri ja se tykkää olle huomion keskipisteenä.

Pitiro on ehdottomasti muutenkin kolmikon rämäpää ja sillä riittää energiaa. Se on iloinen ja avoin ja tulee innoissaan ihmisen luokse, mutta ei malta keskittyä rapsutuksiin kovin pitkään, vaan ryntää pian jo seuraavan kiinnostavan jutun luo. Pitiro tykkää näkyä ja kuulua ja käykin välillä kierrosten noustessa haukkumassa naapurihäkin uroskoiralle.

Pitiron tulevan kodin on hyvä valmistautua siihen, ettei arjesta Pitiron kanssa takuulla tule puuttumaan menoa ja meininkiä, varsinkaan teiniän lähestyessä. Pitirolle etsitään kotia, josta löytyy jo ennestään jonkin verran koirakokemusta, varsinkin energisistä koirista, ja jossa huumorintajua ja pitkiä hermoja tämän nuoren pojan kouluttamiseen riittää.

Pitiro on nyt noin 35-40 cm korkea ja painaa noin 8 kiloa. Se kasvaa varmasti vielä jonkin verran mutta jäänee todennäköisesti pienehköksi keskikokoiseksi koiraksi. Pitiro on sisaruksista pienin ja kevytrakenteisin.

Päivitykset

10.10.2020
Tänään oli Pitiron elämän onnellisin päivä, kun se pääsi matkamaan Suomeen omaan kotiinsa. Pitiro sai uudeksi nimekseen Seppo. Onnea Seppo ja perhe!

30.7.2020
Pitiro seurasi tiiviisti siskojensa jalanjäljissä: viimeisenä sisaruskatraasta myös se varattiin tänään omaan kotiin!

26.6.2020
Pitiro aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Pitiro tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin  kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Pitiro saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pitiro on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pitiron yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.