Päivitetty 06.09.2020

Kodin saanut koira: URSIINA (nyk. Nuppu)


Syntymäaika: 2/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.9.2020

Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huolta ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhalla asuu koirien lisäksi tarhan työntekijöitä, jotka pitävät koirista ja tarhasta huolta päivittäin.

Ursiina hylättiin pikkupentuna sisarustensa Bettiinan ja Pitiron kanssa Carmenin ystävän talon portin taakse Bukarestin lähistölle. Hylättyjä pentuja oli neljä, mutta perhe piti itse yhden ja muut päätyivät Carmenin mukana Carpen tarhalle etsimään omia koteja.

Adoptio-ohjelmaan tullessaan noin nelikuinen Ursiina ja sen sisarukset ovat tarhalla olleet kaikki perusiloisia ja reippaita pentuja. Ne ovat tottuneita ihmisiin ja ottavat vieraatkin ihmiset vastaan avoimesti ja sosiaalisesti. Pennut asuivat aiemmin parin aikuisen kanssa, joista toinen oli ärhäkkä ruoan suhteen ja körmytti pentuja. Pennut muuttivat sen vuoksi asumaan kolmen muun pennun porukkaan ja tulevat kaikki pääosin hyvin juttuun. Ursiina ja sen sisarukset ovatkin kaikki todella sosiaalisen oloisia myös koiraporukassa. Koiraporukassa Ursiina vaikuttaa sopuisalta ja on enemmän alistuva kuin päsmäri.

Ursiina on sisaruksista kaikkein eniten ihmisen perään ja saadessaan ihmisvieraita häkkiinsä se kaivautuu kainaloon ja haluaa olla lähellä. Se on tosi tasapainoisen oloinen ja ikäisekseen aika maltillinen ja rauhallinen pentu. Ursiina suhtautuu uusiin juttuihin avoimesti ja iloisesti, mutta harvemmin ryntäilee mihinkään päättömän innokkaasti. Ursiina on kaikinpuolin aika helpon oloinen koira ja voisikin luonteensa puolesta sopia moneen erilaiseen kotiin, myös esimerkiksi ensikoiraksi. Ursiinan ei tarhalla juuri kuulla haukkuvan.

Ursiina on nyt noin 35-450 cm korkea ja painaa noin 8 kiloa. Se kasvaa varmasti vielä jonkin verran mutta jäänee todennäköisesti pienehköksi keskikokoiseksi koiraksi. Ursiinalla on luonnostaan töpöhäntä.

Päivitykset

5.9.2020
Tänään koitti vihdoin se onnen päivä, kun Ursiina pääsi matkaamaan Suomeen ja tapaamaan omat ihmisensä ensimmäistä kertaa. Se sai myös uudeksi nimekseen Nuppu. Onnea Nuppu ja perhe!

19.7.2020
Ihania uutisia: Ursiina on varattu omaan kotiin!

26.6.2020
Ursiina aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Ursiina tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Ursiina saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ursiina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ursiinan yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.