Kodin saanut koira: IANCA (Rauniotiimi)

Syntymäaika: n. 11/2019
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
30.4.2020
Grădiştean kylässä asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla.

Vaikka Romanian koiratilanne on mennyt vuosien aikana positiiviseen suuntaan, valitettava tosiasia on se, että pentuja edelleen hylätään oman onnensa nojaan. Grădiştean kylän laitamilla, hautausmaan lähellä, on paikka, jota Luiza kutsuu kirotuksi paikaksi. Raunioiden ja jätteiden keskelle hylätään usein koiria ja niiden pentuja.

Rauniotiimiksi nimettyyn pentueeseen kuuluu kolme mustavalkoista pentua, uros Noroc sekä nartut Anuca ja Ianca. Pentujen onneksi Luizan naapuri oli huomannut ne ja pennut pääsivät Luizan luokse. Pentujen pelastushetkestä voit katsoa videon Kulkurien Facebook-sivuilta täältä. Videolla näkyy, kuinka raunioiden lähellä aikaansa viettävä koditon mies auttaa Luizaa saamaan pennut turvaan.

Kolmesta pennusta kaksi on jo varattu omiin koteihinsa, mutta kaunis, musta Ianca odottelee edelleen sitä oikeaa, loppuelämän kotiaan. Pentujen kasvettua niistä alkaa yhä selkeämmin näkyä vinttikoiramaisia piirteitä. Varmuutta rotuperimästä ei tietenkään ole, mutta hoikka ja siro ulkonäkö antavat vahvoja viitteitä vinttikoiraperimään. Tulevan kodin onkin hyvä ymmärtää, mitä mahdollinen rotuperimä saattaa käytännössä tarkoittaa.

Kaikki kolme pentua ovat iloisia ja reippaita. Pieninä pentuina niitä jännitti käsittelytoimet ja ihmisen sylissä oleminen, mutta tuttujen ihmisten kanssa pennut ovat varsin reippaita. Pennut viettävät aikaa ulkotarhassa peuhaten ja yhdessä leikkien. Tulevan kodin tulee kuitenkin ottaa huomioon, että muutto tarhalta uuteen kotiin on äärettömän suuri elämänmuutos pennuille, joiden kokemukset ympäröivästä maailmasta ovat hyvin rajalliset.

Päivitykset

10.10.2020
Kaunistakin kauniimpi Ianca saapui tänään omaan kotiin Suomeen. Odotus on päättynyt <3

13.7.2020
Rauniotiimin viimeinen sankari on vihdoin varattu omaan kotiinsa!

30.4.2020
Rauniosisaruksista Noroc ja Anuca ovat jo varattuina omiin koteihinsa, mutta suloinen musta Ianca odottelee edelleen omaa kotiaan Luiza Mandrun tarhalla. Lisätty13 video ja uusia kuvia Iancasta. Uusista kuvista käy hyvin ilmi, että Iancan rotuperimässä on epäilemättä enemmän tai vähemmän vinttikoiraa.

7.3.2020
Ihanalle Iancalle lisätty video!

20.2.2020
Rauniopennut olivatkin ottaneet oikein kunnon kasvupyrähdyksen Luizan hellässä huomassa! Iancalle lisätty muutama kuva, joista voisi päätellä, että aivan pieneksi Ianca ei aio jäädä.

25.1.2020
Suloinen Ianca aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Ianca tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Ianca saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ianca on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Iancan yhteyshenkilönä toimii Kira Suomalainen

https://www.facebook.com/azimis/videos/pcb.10220412625323142/10220412622763078/?type=3&theater

https://www.facebook.com/azimis/videos/a.10219267012123528/10219267109405960/?type=3&theater

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: