Päivitetty 18.08.2014

Kodin saanut koira: RANIJA


Ranija profRANIJA

* arvioitu syntymäaika 4/2014

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

12.7.2014
Pienet pennut Ranija ja Tamino ovat yksi esimerkki Romanialaisten välinpitämättömyydestä ja vanhasta ajattelutavasta. Pennut ovat syntyneet köyhän perheen pikkuruiselle narttukoiralle joka liikkuu kotinsa alueella vapaana ja pääsee näin ollen tulemaan tiineeksi aina uudelleen ja uudelleen. Perhe oli ilmoittanut haluavansa eroon näistä pikkuruisista pennuista ja joku naapuruston ihmisistä otti yhteyttä eläinsuojelija Giovanni Razvaniin. Giovannin mennessä hakemaan pentuja turvaan ennen kuin niistä hankkiudutaan eroon muin keinoin, oli hän samalla kysynyt saako myös emän viedä mukana taikka edes steriloida niin, että se ei pääsisi enää lisääntymään. Tähän omistajat eivät kuitenkaan suostuneet monesta yrityksestä huolimatta. Näin ollen vain pennut vietiin turvaan Giovannin yksityiselle tarhalle jossa ne odottelevat nyt sen ihka oman pysyvän kodin löytymistä.

Pentujen emä on pienikokoinen ainoastaan reilu 5kg painava koira ja pennuistakaan ei uskota kasvavan kuin maksimissaan 10kg painoisia. Viimeisimmän rokotuksen yhteydessä vaaka näytti painoa olevan tällä hetkellä nelisen kiloa.

Luonteeltaan pennut ovat iloisia, energisiä ja uteliaita koiran alkuja. Ne ovat normaali pennun tavoin leikkisiä ja tulevat hyvin toimeen muiden tapaamiensa koirien kanssa. Alkuun pennut olivat hämmennyksen ja emästä erottamisen vuoksi hieman ujoja, mutta arastelu on karissut roimaa vauhtia ja nyt uudet ihmisetkään ei enää juuri jännitä vaan pienen tutkailun jälkeen mennään jo reippaasti moikkaamaan. Tuttujen luokse sen sijaan lapsoset tulevat suurella innolla ja kiipeävät syliin pusuja jakamaan. Muutenkin pennut ovat avoimia ja sosiaalisia lapsosia.

 

Pentua harkitessa tulee muistaa, että pennun kouluttaminen ja kasvattaminen vaatii sitoutumista ja motivaatiota. Pennulla on vielä koko elämä edessään ja parhaimmillaan pentu elää 12-15 vuotta. Päivittäiset tavat, sisäsiisteys ja remmikäyttäytyminen ovat näille nassikoille vielä aivan tuntemattomia asioita. Pennut tulevat vaatimaan uudelta kodiltaan ennen kaikkea kärsivällisyyttä ja sitoutumista mutta myös rajoja ja rakkautta. Vaikka pennut tulevat aikuisenakin olemaan pieniä, ei se tarkoita, että ne kaipaisivat yhtään sen vähempää kuin suuremmat lajitoverinsa vaan ne tulevat silti vaatimaan liikuntaa ja yhdessä tekemistä.

 

5.8.2014
Pikkuinen Ranija on varattu omaan rakastavaan kotiinsa Suomeen.

18.8.2014
Ranija matkasi omaan loppuelämän kotiinsa 14.8.14.

 

 

Pentuja ei steriloida/kastroida Romaniassa nuoren ikänsä vuoksi, joten tuleva omistaja sitoutuu suorittamaan toimenpiteen Suomessa kohtuullisen ajan kuluessa. Rescueyhdistys Kulkurit Ry osallistuu tällöin toimenpidekuluihin 25% eläinlääkärin kuittia vastaan.

Pennut saapuvat Suomeen sirutettuina, rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina ja EU-passilla varustettuina.

 

Tutustuthan huolellisesti ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin. Harkitut yhteydenotot Tanjalle.

Video pennuista eläinlääkärin vastaanotolla
https://www.youtube.com/watch?v=94MkmuxhLAw&feature=youtu.be

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.