Päivitetty 01.10.2015

Kodin saanut koira: RIGA (R-pentue)


 

RIGA

* arvioitu syntymäaika 10/2013

* narttu

 

 

 

 

03.01.2013
Esittelyssä Glinan tarhan R-pentue! Tämä viisikko on löydetty emonsa kanssa Glinan tarhan lähistöltä. Pentueen emo on kyllä tiedossa, mutta sitä ei ole saatu vielä toimitettua tarhalle arkuudestaan johtuen. Glinan tarhalla oli onneksi jo valmiina keinoemo, reipas pikkunarttu Romina, joka varmoin ottein on luotsannut näitä pentuja ja ottanut ne hoiviinsa.  Pentueen emo on pienikokoinen, eikä pentujenkaan odoteta aikuisiällä kasvavan keskikokoista n. 12 kiloista suuremmiksi.

Tähän viisikkoon kuuluvat nartut Rabea, Riga, Rosanna ja Rosalia, sekä uros Ron. Pentueella on ikää nyt n. 2,5 kk ja kaikki viisi ovat valmiita matkustamaan omiin koteihinsa n. 6-7 viikon kuluttua, kun rokotusohjelma on saatu päätökseen.

Kaikki pennut ovat iloisia, riehakkaita, sosiaalisia, reippaita ja uteliaita, eikä luonne-eroja ole pentueesta vielä juurikaan löytynyt. Riga on hieman pienempi pitkäselkäinen tappijalka kuin muut sisaruksensa. Rabealla ja Ronilla on ollut nenän päällä ihottumaa, joka on kuitenkin saatu jo hallintaan, eikä se haittaa pentujen elämää mitenkään. Ottoäiti Romina on luotsannut adoptiopentujaan rautaisella, lempeällä otteella ja onkin antanut näille pennuille mitä mainioimmat eväät tulevaan kotikoiran elämään.

Pentua harkitessa tulee muistaa, että pennun kouluttaminen ja kasvattaminen vaatii sitoutumista ja motivaatiota. Pennulla on vielä koko elämä edessään ja parhaimmillaan  pentu elää 12-15 vuotta. Päivittäiset tavat, sisäsiisteys ja remmikäyttäytyminen ovat näille nassikoille vielä aivan tuntemattomia asioita.

30.01.2014
Riga on varattu omaan kotiin Suomeen.

04.03.2014
Riga pääsi omaan kotiinsa Suomeen 01.03.2014. Onnea!

1.10. 2015
Suloisesta pennunpallerosta on kuoriutunut mitä ihanin koiraneito. Ja kuulumisetkin ovat hyviä:

“Adoptoimme Rigan (nykyään Fanni) keväällä 2014. Fanni kuului R-pentueseen, jossa oli viisi jäsentä. Kaikki tietääksemme adoptoitiin. Fanni on sopeutunut hyvin kotiimme. Suurena apuna on
ollut Dona, joka adoptoitiin Viipurin Koirista pari vuotta sitten. Rigalla havaittiin polven luksaatio vuosi sitten. Leikkaus meni kuitenkin hyvin ja elämä hymyilee taas. Kuvassa on Fanni tältä
kesältä ja toisessa kuvassa Fanni Donan kanssa. Kiitos vielä kaikesta ja terveisiä sinne ja voimia hienoon työhön.”

Kiitos Fannin perheelle ja oikein hyvää jatkoa!

 

Kodin etsinnässä auttoi Johanna.
Video koko R-pentueesta täällä.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.