Varattu koira: RONJA RYÖVÄRINTYTÄR

Ronja Ryövärintytär on todella ihmis-sosiaalinen, avoin ja reipas pentu. Ronja voisi sopia monenlaiseen kotiin
Syntymäaika: 4/2023
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa: One Rescue Association (Cosoba)
Kokoarvio:50cm/ 20kg

Perustiedot ja tausta

5.2.2024
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Ronja Ryövärintytär tuli Cosoban tarhalle kesäkuussa 2023 sen ollessa ihan pieni pallero vielä veljensä kanssa. Veli adoptoitiin Saksaan sen ollessa noin 5kk ikäinen. Sisarukset olivat tarhalla tullessaan täynnä matoja ja olivat viikkoja klinikkatilassa saamassa hoitoa. Heidät siirrettiin myöhemmin heinäkuun puolella yhdessä parin muun pikkupennun kera asumaan kissojen sekaan pienelle puutarha sisäpihalle. Ronja viihtyi aluksi kissojen kanssa kunnes kasvaessaan alkoi leikkiä liian rajusti kissojen kanssa, tätä seurasi siirto piha-alueella vapaana elämään muiden samankokoisten koirien sekaan.

Ronja Ryövärintytär asuu nykyhetkellä pihalla vapaana koiralaumassa, jossa pärjäilee suhteellisen hyvin toisten koirien kanssa. Ronjalla on korkeine pentu energioineen välillä tapana kiristää muutaman koirakaverin hermoja, itse Ronja ei muille hermostu vaan mielistelee muita ja on kohtelias. Ronja on hassu & ihana touhuaja. Ronja ottaa paljon kontaktia ihmisiin ja nauttii huomiosta silmin nähden, mutta leikkii ja puuhastelee myös itsenäisesti pitkin pihamaata. Ronja Ryövärintytär ei tukeudu toisiin koiriin ja se voisikin pärjätä hyvin myös ainoana koirana.

Ronjalla on pilkettä silmäkulmassa ja aktiivimme kutsuvat sitä leikkisästi hieman riiviömäiseksi sen loikkiessa ensin kuralammikoissa ja sitten aktiiveita päin, hänellä on muutama lisänimikin tähän leikkipuuhaan liittyen kuten “rapa rontti”. Energinen Ronja hyppii innoissaa ihmisiä vasten ja yrittää kiivetä syliin, vaikka onkin siihen jo liian iso. Ronjalla on tapana tunkea myös namien perässä taskuihin asti. Ronja antaa vieraankin ihmisen rapsutella ja käsitellä hyvin, kuten katsoa hampaat tai nostella tassuja. Ronjaa voikin kuvailla todella ihmis-sosiaaliseksi ja avoimeksi pennuksi. Ronjaa on tarhalla kasvaneeksi pennuksi sosiaalistettu huomattavasti tavallista enemmän, kuitenkin tarhalla kasvaminen sosiaalistamisen kanssakaan ei vastaa kotioloja. Ronja voisi  kuitenkin sopia monenlaiseen kotiin ja ympäristöön.

Ronjalla on kokoa noin 50cm ja 20kg, se voi vielä aavistuksen kasvaa korkeutta ja saada massaa, mutta siitä tuskin kasvaa yli 55cm korkuista.

Päivitykset

5.3.2024

Ihana Ronja on varattu omaan kotiinsa.

5.2.2024
Ronja Ryövärintytär aloittaa kodin etsinnän adoptio-ohjelmassa.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

Tutustu myös näihin: