Varattu kissa: ROOSA (Suomessa)

Syntymäaika: 4.12.2011
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

25.2.2020

Roosa ja Rasse etsivät edelleen sitä omaa kotiaan. Kissat muuttivat kotihoitajansa kanssa uuteen kotiin  eikä muuton suhteen ilmennyt mitään ongelmia. Roosan kipeät hampaat on poistettu ja kaikki meni hyvin.

18.9.2019

Roosa ja Rasse etsivät edelleen sitä omaa kotiaan rauhallisesta ympäristöstä ainoina kissoina. Molemmat kissat ovat käyneet elokuussa eläinlääkärissä poistattamassa hammaskivet. Roosalla ilmeni samassa yhteydessä kolme kipeää hammasta, jotka tullaan poistamaan lähipäivinä. Roosa on kaksikosta se sopeutuvaisempi ja rauhallisempi. Kissat olivat heinäkuussa hoidossa vieraassa paikassa kaksi viikkoa ja hoidossa kaikki meni hyvin eikä mitään ongelmia ilmennyt. Myöskään aikaisemmin ollutta pissailu/merkkailu ongelmaa ei ole enää ilmennyt. Roosalla silmä vuotaa, mutta vuoto pysyy silmätipoilla kurissa.

Molemmat ovat äärettömän suloisia, ihania ja myös erilaisia persoonia.


9.6.2019
Roosa on alun perin luovutettu yhdistykselle etsimään uutta kotia omistajan ajanpuutteen vuoksi.
Roosa on veljensä Giorgion, nykyään nimen Rasse tuntevan kissan tavoin, paperiton luppakorvainen Scottish fold.
Sisarukset ottivat nuorempina paljon tukea toisistaan ja etsivätkin ensisijaisesti yhteistä kotia.

Sisarukset ovat kotihoitopaikassaan viettäneet kissanpäiviä eikä minkäänlaisia haasteita ole tullut vastaan.
Oma koti on kuitenkin etsinnässä, pienine vaatimuksineen. Pienet lapset eivät sovi heidän perheeseensä.  Lähitulevaisuuden kannattaa näyttää myöskin siltä, ettei perheenlisäystä tai esim. muuttoa ole tulossa. Kodilla on hyvä olla myöskin suhteellisen tasainen arkirytmi, koska yleisestikkin kissat ovat herkkiä muutoksien tuomiin asioihin ja voivat siksi reagoida stressaamalla.

Koirat eivät ole olleet ongelma näille kissoille. Roosa kuitenkin saattaa ottaa koiratuttavuuden vähän varovaisemmin kuin veljensä.

Päivitykset
9.6.2019
Roosa ja Rasse etsivät edelleen sitä omaa kotiaan rauhallisesta ympäristöstä ainoina kissoina.
Roosa on todella kova kehräämään ja viihtyy nykyisin paljon sylissä. Sen aamurutiineihin kuuluu aina pötkötellä vessan lattialla (lattialämmitys) selällään ja kehrätä. Siinä se odottelee rapsutuksia ja aamiaista.
Toisin kuin veljellänsä Rassella, jolla aamut ovat verkkaisen hitaita heräilyn suhteen ja sillä menee aina hetki päästä mukaan uuden aamun tohinaan.

Muutama uusi kuva lisätty.

11.2.2019
Nämä ihanat sisarukset etsivät yhä yhteistä kotia kotihoitopaikassa Helsingissä. Roosa on toisinaan melkoinen sylissä viihtyjä. Kotihoitaja kertoo, että kun on tehnyt muutamaan otteeseen töitä kotoa käsin, niin Roosa tulee usein “häritsemään” työntekoa vaatimalla syliin. Haluaa olla ihmisen lähellä hyvin paljon.
Veljensä Rasse rakastaa myös huomiota, mutta ei samanlainen sylissä viihtyjä. Rasse  rakastaa silityksiä ja muuta huomiota.
Etsinnässä olisi sisaruksille edelleen yhteinen aikuinen koti, jossa ei ole pieniä lapsia eikä suuria elämän muutoksia (kuten muutto) tulossa lähitulevaisuudessa.
Rasse veljellä ei ole esiintynyt vääriin paikkoihin pissailua kertaakaan kotihotopaikassa ollessaan, nyt n. (4) neljään kuukauteen.

21.10.2018
Roosa ja veljensä Rasse ovat jälleen palanneet etsimään uutta kotia. Perheessä muuttuneiden kuvoiden vuoksi, veljellä Rassella alkoi ilmetä haasteita. Se rupesi pissailemaan vääriin paikkoihin. Eläinlääkärireissujen ja pitkien pohdintojen jälkeen, tulimme siihen tulokseen, että Rassen haasteet ovat ns. “korvien välissä.” Liian suuret muutokset saivat pojan viestimään, ettei kaikki ole hyvin. Rasse ei sopeutuisi näihin. Koska kissat ovat olleet yhdessä koko elämänsä ajan, etsivät kissat jälleen uutta kotia yhdessä.
Roosa ja Rasse ovat olleet nyt Kulkurien kotihoitopaikassa kuukauden ajan. Rassella ei ole ollut haasteita koko tänä aikana. Myös Roosa on hyvin sopeutunut muuttoon. Kissat ovat huomionkipeitä ja tarvitsevat paljon aikaa ihmiseltään. Normaali arkielämään on työpäivien jälkeen mahdutettava kissoille niiden tarvitsema seurustelu ja leikki aika. Roosa vaatii huomiota ehkä vähemmän ja kuluttaakin energiaansa painimalla veljensä kanssa. Roosalla on silti hetkensä, kun ihmisen syli ykköspaikka.

31.8.2015
Roosa ja Rasse etsivät kotia itsestään riippumattomista syistä.                                                                                              Roosa on ollut aina yhdessä veljensä Rassen kanssa, joten kissoille etsitään yhteistä uutta kotia.
Roosa ja Rasse ovat äärimmäisen kilttejä kissoja eivät ole mitään pahojaan tehneet. Koirien kanssa tulevat toimeen hienosti ja kilpikonnakin on tuttu kaveri. Roosa on nyt n. 4-vuotias Scottish Fold- rotuinen luppakorva.
Roosa muutti uuteen kotiin Rassen kanssa lokakuussa 2015.

Roosa ja Giorgio saivat yhteisen kodin syyskuussa 2012.

___________________________________________________________

Kissaa harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Jos harkitset rescuekissalle kodin antamista, muistathan että kyseessä on sitoutuminen eläimeen useaksi vuodeksi eteenpäin, kissan loppuelämän ajaksi.
Kissaa ei tule koskaan hankkia hetken mielijohteesta.

Ensimmäiset askeleet kodittoman kissan adoptiossa ovat eläimen adoptioprosessiin ja luovutussopimukseen tutustuminen. Näihin voit tutustua täältä:

Eläimen adoptointi
Luovutussopimus

Kaikki yhdistyksemme kautta uuteen kotiin sijoitettavat aikuiset kissat ovat steriloituja/ kastroituja. Jos adoptoit kauttamme pennun, sitoudut leikkauttamaan sen. Emme luovuta kissoja vapaasti ulkoileviksi, mutta ulkoilu katetussa kissatarhassa tai valvottuna valjaissa on suositeltavaa. Lähtökohdistaan riippumatta kissat oppivat miltei poikkeuksessa sisäsiisteiksi.

Pyrimme aina valitsemaan adoptio-ohjelmaamme sosiaalisia kissoja, joiden uskomme sopeutuvan kotielämään perheenjäseniksi. On kuitenkin hyvä muistaa että kissat ovat yksilöitä, joiden taustoista ei välttämättä tiedetä paljon, ja joiden käyttäytymisestä ja täydellisestä terveydentilasta ei voida koskaan mennä takuuseen varsinkin kun niiden stressitaso kodinvaihdon yhteydessä nousee. Kissalle kodin vaihtamisesta aiheutuva stressi voi myös laukaista mm. flunssan tai muita sairauksia, joihin tulevan kodin on hyvä varautua jo etukäteen.

Otathan yhteyttä meihin vasta, kun olet rauhassa harkinnut päätöstäsi antaa kodittomalle kissalle kodin.

Roosan yhteyshenkilö:  Leila Mattila

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: