Päivitetty 18.05.2020

Varattu kissa: RASSE (ent. Giorgio) Suomessa


Syntymäaika: 4.12.2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
kastroitu

 

Perustiedot ja taustaa

25.2.2020

Rasse ja Roosa etsivät edelleen sitä omaa kotiaan. Kissat muuttivat kotihoitajansa kanssa uuteen kotiin  eikä muuton suhteen ilmennyt mitään ongelmia. Kaikki on mennyt muutossa hyvin ja kissat ovat sopeutuneet.

18.9.2019

Rasse ja Roosa etsivät edelleen sitä omaa kotiaan rauhallisesta ympäristöstä ainoina kissoina. Molemmat kissat ovat käyneet elokuussa eläinlääkärissä poistattamassa hammaskivet.  Kissat olivat heinäkuussa hoidossa vieraassa paikassa kaksi viikkoa ja hoidossa kaikki meni hyvin eikä mitään ongelmia ilmennyt. Myöskään aikaisemmin ollutta pissailu/merkkailu ongelmaa ei ole enää ilmennyt. Rasse on edelleen kova juttelemaan, mutta ei kuitenkaan niin, että esim.herättäisi yöllä vaan lähinnä keskustelee päiväsaikaan, jos hänelle jutellaan.

Molemmat ovat äärettömän suloisia, ihania ja myös erilaisia persoonia.

9.6.2019
Giorgio, nykyään Rasse ja sisarensa Roosa, tulivat alun perin yhdistykselle etsimään uutta kotia kodin ajanpuutteen vuoksi. Giorgio on paperiton Scottish fold. Giorgio on sisartaan selvästi rohkeampi ja reippaampi, seikkailee ja tutkailee uusia paikkoja enemmän. Poika tykkää myös jutella, silloin kun hakee huomiota ja hakee rapsutuksia selälleen kellahtaen.
Sisarukset ottivat nuorempina paljon tukea toisistaan ja etsivätkin ensisijaisesti yhteistä kotia.

Sisarukset ovat kotihoitopaikassaan viettäneet kissanpäiviä eikä minkäänlaisia haasteita ole tullut vastaan.
Oma koti on kuitenkin etsinnässä, pienine vaatimuksineen. Pienet lapset eivät sovi heidän perheeseensä.  Lähitulevaisuuden kannattaa näyttää myöskin siltä, ettei perheenlisäystä tai esim. muuttoa ole tulossa. Kodilla on hyvä olla myöskin suhteellisen tasainen arkirytmi, koska yleisestikkin kissat ovat herkkiä muutoksien tuomiin asioihin ja voivat siksi reagoida stressaamalla.

Koirat eivät ole olleet ongelma näille kissoille. Roosa kuitenkin saattaa ottaa koiratuttavuuden vähän varovaisemmin kuin veljensä.

Päivitykset
9.6.2019
Rasse ja Roosa etsivät edelleen sitä omaa kotiaan rauhallisesta ympäristöstä ainoina kissoina.
Rasse on aamuisin verkkaisen hidas heräilyn suhteen ja sillä menee aina hetki päästä mukaan uuden aamun tohinaan. Kun taas siskollansa Roosalla aamurutiineihin kuuluu aina pötkötellä vessan lattialla (lattialämmitys) selällään kehräten ja odottaen rapsutuksia ja aamiaista.
Rasse on kuitenkin hyvin aktiivinen iltaisin ja se tarvitseekin ihmiseltään seuraa ja leikittäjää. Rasse rakastaa myöskin lämpöä ja lähesyyttä, mutta tulee pyytämään sitä aina itse.
Rasse ja Roosa eivät keskenään varsinaisesti leiki, mutta sen verran kiintymystä löytyy, että nukkuvat verekkäin.

Muutama uusi kuva lisätty.

11.2.2019
Nämä ihanat sisarukset etsivät yhä yhteistä kotia kotihoitopaikassa Helsingissä. Sisaruksista Roosa on melkoinen sylikissakin aina välillä. Kotihoitaja kertoo, että kun on tehnyt muutamaan otteeseen töitä kotoa käsin, niin silloin tulee aina syliin. On vähän sellainen, että pitää olla aina siellä missä tapahtuu. Veljensä Rasse taas ihan rakastaa huomiota, vaikka se ei olekaan niin sylissä viihtyvä, niin rakastaa silityksiä ja huomiota. Rassella aiemmassa kodissaan olleet stressiin liittyvät -vääriin paikkoihin pissailut- eivät ole näyttäytyneet kertaakaan kotihoitopaikassa ollessaan. Eli n. (4) neljään kuukauteen. Kun arki on tasaista ja ihmiset paljon kotona antaen kissoille aikaa, Rassen herkkä mieli vo hyvin.

Etsinnässä olisikin sisaruksille koti, edelleen yhteinen ja aikuinen ns.”valmis” koti, jossa arkirutiinit ovat jo muokkaantuneet ehkä jopa tasaisen tylsiksi. Koti, jossa lähitulevaisuuden suunnitellut muutokset ovat minimoitu, eli ei muuttoa tai perheenlisäystä tiedossa.

21.10.2018
Rasse ja siskonsa Roosa ovat jälleen palanneet etsimään uutta kotia. Perheessä muuttuneiden kuvioiden vuoksi, veljellä Rassella alkoi ilmetä haasteita. Se rupesi pissailemaan vääriin pakkoihin. Eläinlääkärireissujen ja pitkien pohdintojen jälkeen, tulimme siihen tulokseen, että Rassen haasteet ovat ns. “korvien välissä.” Liian suuret muutokset saivat pojan viestimään, ettei kaikki ole hyvin. Rasse ei sopeutuisi näihin. Koska kissat ovat olleet yhdessä koko elämänsä ajan, etsivät kissat jälleen uutta kotia yhdessä.
Rasse ja Roosa ovat olleet nyt Kulkurien kotihoitopaikassa kuukauden ajan. Rassella ei ole ollut haasteita koko tänä aikana. Myös Roosa on hyvin sopeutunut muuttoon. Kissat tarvitsevat paljon aikaa ihmiseltään. Normaaliin arkielämään on työpäivien jälkeen mahdutettava kissoille niiden tarvitsema seurustelu ja leikkiaika. Rasse vaatii ja pyytää huomiota huomattavasti enemmän. Toki kuluu sitä energiaa painimalla siskonkin kanssa, mutta Rasse leikkii ja seurustelee myös ihmisten kanssa mielellään. Rassella on myös ne hetkensä, kun ihmisen syli on ykköspaikka.

Kissat etsivät kotia, jossa ei ole pieniä lapsia tai lähitulevaisuudessa ei ole tulossa suuria muutoksia.

31.8.2015
Rasse etsii uutta kotia itsestään riippumattomista syistä. Rasse on ollut aina yhdessä siskonsa Roosan kanssa, joten kissoille etsitään yhteistä uutta kotia. Roosa ja Rasse ovat äärimmäisen kilttejä kissoja eivät ole mitään pahojaan tehneet. Koirien kanssa tulevat toimeen hienosti ja kilpikonnakin on tuttu kaveri. Rasse on nyt n. 4-vuotias Scottish Fold-rotuinen luppakorva.
Rasse muutti Roosan kanssa uuteen kotiin lokakuussa 2015.
Olivat edellisen kerran kodinetsijöitä 2012
______________________________________________________________
Kissaa harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Jos harkitset rescuekissalle kodin antamista, muistathan että kyseessä on sitoutuminen eläimeen useaksi vuodeksi eteenpäin, kissan loppuelämän ajaksi.
Kissaa ei tule koskaan hankkia hetken mielijohteesta.

Ensimmäiset askeleet kodittoman kissan adoptiossa ovat eläimen adoptioprosessiin ja luovutussopimukseen tutustuminen. Näihin voit tutustua täältä:

Eläimen adoptointi
Luovutussopimus

Kaikki yhdistyksemme kautta uuteen kotiin sijoitettavat aikuiset kissat ovat steriloituja/ kastroituja. Jos adoptoit kauttamme pennun, sitoudut leikkauttamaan sen. Emme luovuta kissoja vapaasti ulkoileviksi, mutta ulkoilu katetussa kissatarhassa tai valvottuna valjaissa on suositeltavaa. Lähtökohdistaan riippumatta kissat oppivat miltei poikkeuksessa sisäsiisteiksi.

Pyrimme aina valitsemaan adoptio-ohjelmaamme sosiaalisia kissoja, joiden uskomme sopeutuvan kotielämään perheenjäseniksi. On kuitenkin hyvä muistaa että kissat ovat yksilöitä, joiden taustoista ei välttämättä tiedetä paljon, ja joiden käyttäytymisestä ja täydellisestä terveydentilasta ei voida koskaan mennä takuuseen varsinkin kun niiden stressitaso kodinvaihdon yhteydessä nousee. Kissalle kodin vaihtamisesta aiheutuva stressi voi myös laukaista mm. flunssan tai muita sairauksia, joihin tulevan kodin on hyvä varautua jo etukäteen.

Otathan yhteyttä meihin vasta, kun olet rauhassa harkinnut päätöstäsi antaa kodittomalle kissalle kodin.

Roosan yhteyshenkilö:  Leila Mattila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.