Päivitetty 14.03.2023

Kotia etsivä koira: TUOPPI


Syntymäaika: 12/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

14.3.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. 

Toimijamme tapasivat ihanan hepulipylly Tuopin helmikuussa 2023 Romanian reissulla. Tuoppi on ollut omistettu koira ennen tarhalle tuloa ja sen huomaakin siitä kuinka ihmisläheinen se on. Tuoppi kuitenkin valitettavasti sai lähtöpassit edellisestä kodista, koska söi entisen omistajan kaikki kanat. Tästä voimmekin päätellä, että metsästys viettiä tältä kaverilla löytyy. Entisen omistajan tytär pyysi Carmenilta apua, josko hän voisi ottaa Tuopin hoiviinsa. Tuopista on kuitenkin pidetty hyvää huolta edellisessä kodissa.

Tuoppia kuvaillaan  tosi hurmaavaksi, persoonalliseksi tapaukseski. Kun toimijat saapuvat häkkiin saa Tuoppi ihan super ilohepulit. Tuoppi selvästi rakastaa ihmisen huomiota ja selvästi nauttii rapsutuksista. Tuoppi myös innostuu kun sille höpöttelee ja yrittää leikkiä. Tuoppi saa aina välillä hepulipylly kohtauksia, kun ihminen on niin ihana! Tuoppi asustelee aremman koiran kanssa samassa häkissä ja puolustelee häkkiä toisilta koirilta, jotka ovat viereisissä häkeissä. Tämä on kuitenkin tyypillistä käytöstä, nähden, että Tuoppi on kastroimaton uros. Kastroimattomilla uroksilla on yleensä tarve puolustaa omaa aluettaan etenkin muilta uroksilta.

Tuoppi on myös persoonallisen näköinen, Tuoppi on pötkylä mallinen, jolla on valtava pää. Iso koira, mutta liian lyhyet jalat kuvaa tätä tyyppiä hyvin. Tuoppi on myös erittäin ketterä, hyppii kopin katolle ja alas erittäin sulavasti. Tästä hyppimisestä onkin Tuopille kertynyt oikein hyvät lihakset. Tuopin persoonallisen ulkonäön vuoksi, tulevan kodin onkin hyvä varautua, että mahdollisia ortopedisia haasteita voi tulla ja tulevat tarvitsemaan sopivaa hoitoa.

Tuoppin voisi kuvitella monenlaiseen kotiin, ja Tuoppi voisi mennä hyvin myös ainoana koirana. Tuopin voisi myös kuvitella kouluikäisten lasten kanssa samaan talouteen, ihan pienten lasten kanssa Tuoppia ei luovuteta sen suuren energiamäärän ja voiman vuoksi. Tuoppi on kuitenkin energinen nuori koira ja tulee varmasti tarvitsemaan aktiivisen kodin. Tuoppi vaikuttaa sellaiselta hauskuuttajalta, että tylsää hetkeä ei varmasti tule, mutta tulee varmasti tarvitsemaan paljon ohjeistusta ja opettelua kotikoiran elämään positiivin metodein. Täytyy muistaa, että Tuopin kuvaus on tarhakäytöksen perusteella ja käyttäytyminen voi muuttua hyvinkin paljon kotiutumisen edetessä.

Tuoppi on kooltaan noin 42cm ja painaa noin 18kg

Päivitykset:

14.3.2023
Hellyyttävä ja iloinen hepuli pylly Tuoppi pääsee etsimään omaa loppuelämän kotia Kulkureiden adoptio ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tuoppi saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta.

Lisäksi Tuoppi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Jaate Serlippens

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.