Päivitetty 29.08.2022

Kotia etsivä koira: VEROKOIRA


Syntymäaika: 4/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.8.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Koronapandemian seurauksena Romanian koiratarhoille tulvi hylättyjä koiria. Tarhoille tuodaan niin aikuisia kuin pentujakin eikä kukaan oikein enää muista, mistä ja milloin kukakin koira on tarhalle päätynyt. Kolme terrierityyppisen pennun tie veikin Cosoban tarhalle edellisenä kesänä. Yksi näistä pennuista adoptoitiin Saksaan, mutta kaksi pentua jäi tarhalle kasvamaan.

Verokoira ja Tullikoira ovat saaneet nimensä siitä, että asustaessaan vapaana pihalla, ne vaativat tarhalla vierailevilta aktiiveilta jatkuvasti uusia lahjuksia. Tullikoira kävi napsimassa namit parempiin suihin ja Verokoira anasti leikkisästi aktiivin pipon vetoleikkeihin. Nämä kerrassaan hurmaavat koirat pääsevät nyt adoptio-ohjelmaan etsimään omaa ihmistään, jolta ne voivat vaatia maksuja rapsutusten, herkkujen ja leikkien muodossa.

Verokoira on aiemmin asustellut tarhan sisäpihalla vapaana, jolloin se on tullut varsin mutkattomasti toimeen muiden koirien kanssa. Nyt se on siirretty häkkiin Heimon sekä toisen adoptio ohjelmaan pian tulevan koiran kanssa. Häkissä koirat ovat pienemmissä tiloissa ja vapaana häkin ohi kulkevat koirat stressaavatkin paljon häkkiasukkeja. Verokoirasta tällainen häslääminen ei tule kuuloonkaan ja se reagoikin stressin kasvuun haukkumalla ja rähähtämällä. Verokoira ei aloita rähinää, mutta pitää puolensa tilanteessa eikä alistu.

Aktiiviemme kohtaan Verokoira on utelias ja kiinnostunut. Se tekee tuttavuutta omaan tahtiinsa, mutta paineistuu houkuttelusta tai lähestymisestä. Verokoira käyttää selkeästi rauhoittavia eleitä ja pyrkiikin kommunikoimaan hienosti ihmisen kanssa saadakseen tilaa. Se käy syömässä namit kädestä, mutta väistää suoraa kosketusta. Verokoira on todella leikkisä ja hurmaava koira. Se puuhailee ja leikiskelee omiaan ja käyttää myös leikkiin kutsua ihmisen kanssa. Aiemmalla tapaamiskerralla Verokoira olisi mieluusti varastanut allekirjoittaneen pipon ja ryhtyikin pieneen vetoleikkiin pipon omistajuudesta.

Verokoira sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja ympäristöön, kunhan sille ollaan valmiita antamaan aikaa ja kärsivällisyyttä sekä tarjoamaan koiramaista puuhaa ja aktiviteettia riittävästi. Verokoira voisi hyötyä reippaan koirakaverin esimerkistä tulevassa kodissaan. Tärkeintä on kuitenkin, että koti on valmis etenemään koiran tahtiin ja ehdoilla sekä tukemaan sitä suurten muutosten keskellä.

Verokoira on kooltaan n. 58cm ja 30kg.

Päivitykset:

29.8.2022

Kulkureiden aktiivi kävi vierailemassa tarhalla ja saatiin ihania uusia kuvia Verokoirasta. Aktiivi kertoo, että Verokoira oli todella kiinnostunut herkuista. Ihmisistä tämä söpöliini on kiinnostunut, mutta silittäminen on vielä sille liian jännittävää tarhalla. Toivottavasti pian on ihanan Verokoiran vuoro päästä ihan omaan kotiin!

12.8.2022

Verokoiran sisko Tullikoira on juuri varattu omaan kotiin. Olisiko pian myös Verokoiran vuoro? Verokoiralle lisätty video, jossa se haluaisi kovasti leikkiä aktiivimme kanssa piponvetoleikkiä! Tästä nuorukaisesta olisi varmasti kaveri monenlaiseen puuhaamiseen ja harrastamiseen!

31.5.2022

Verokoira aloitti oman kodin etsinnän.

____________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Verokoira saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Verokoira on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Outi Kekkonen

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.