Päivitetty 20.12.2022

Kotia etsivä koira: HARO


Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
8.12.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Aktiivimme tapasivat suloisen Haron syyskuussa aktiivimatkallaan. Adina ei muista Haron taustaa tai sitä kuinka hän tarhalle saapui, sillä tarhalle saapui paljon koiria samoihin aikoihin. Se, että Haro kuitenkin pääsi tarhalle oli ehdottomasti Haron onni, sillä nyt hän saa mahdollisuuden aloittaa oman kodin etsinnän.

Haro asuu vapaana tarhan sisäpihalla vapaana monien muiden koirien kanssa ja tulee porukassa hyvin toimeen.

Haro on silmin nähden kiinnostunut aktiiviemme vierailusta, mutta silti melko jännittynyt uudesta tilanteesta. Haro pysyttelee aktiiviemme lähellä ja namit maistuvat kädestä, mutta vieraiden ihmisten suora kosketus on Harolle liian jännittävää. Adina kertoo, että Haro on aiemmin ollut vieläkin ujompi, mutta hän on rohkaistunut viime aikoina. Vaikka vieraat vähän jännittävätkin, tuttu ja turvallinen Adina saa kuitenkin rapsutella Haroa mielin määrin. Haro kellahtaa kyljelleen hakemaan häneltä rapsutuksia ja nauttii tilanteesta täysin rinnoin!

Koska Harolla ei todennäköisesti ole kokemusta kotikoirana olemisesta, hän tulee tarvitsemaan uudelta kodilta paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea. Kaikki asiat sisällä asumisesta hihnalenkkeihin ja tasapainoiseen kotikoirana elämiseen ovat hänelle uutta ja jännittävää.

Uusia ihmisiä jännittävälle Harolle voisi sopia koti, jossa olisi reipas koirakaveri näyttämässä mallia ja Haron tulevassa asuinympäristössä tulee olla mahdollisuus rauhalliseen ulkoilun opetteluun.

Haro on kooltaan keskikokoinen, n. 50-55cm korkea ja painaa n. 20 kiloa. Haro on kastroitu.

Päivitykset
8.12.2022

Haro aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Haro saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Haro on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Heidi Kurkinen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.