Päivitetty 11.09.2022

Kodin saanut koira: TULLIKOIRA (nyk. Rauna)


Syntymäaika: 4/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
31.5.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Koronapandemian seurauksena Romanian koiratarhoille tulvi hylättyjä koiria. Tarhoille tuodaan niin aikuisia kuin pentujakin eikä kukaan oikein enää muista, mistä ja milloin kukakin koira on tarhalle päätynyt. Kolme terrierityyppisen pennun tie veikin Cosoban tarhalle edellisenä kesänä. Yksi näistä pennuista adoptoitiin Saksaan, mutta kaksi pentua jäi tarhalle kasvamaan.

Tullikoira ja Verokoira ovat saaneet nimensä siitä, että asustaessaan vapaana pihalla, ne vaativat tarhalla vierailevilta aktiiveilta jatkuvasti uusia lahjuksia. Tullikoira kävi napsimassa namit parempiin suihin ja Verokoira anasti leikkisästi aktiivin pipon vetoleikkeihin. Nämä kerrassaan hurmaavat koirat pääsevät nyt adoptio-ohjelmaan etsimään omaa ihmistään, jolta ne voivat vaatia maksuja rapsutusten, herkkujen ja leikkien muodossa.

Tullikoira asuukin vapaana pihalla ja se menee sopuisasti muiden koirien mukana. Se vaikuttaa pehmeältä ja väistää sivummalle kun innokkaat koirat syöksyvät aktiivien perään. Tullikoira seurailee aktiivien menoa etäämmältä ja kun sen vihdoin löytää rauhallisessa tilanteessa ilman monia muita koiria, se tulee uteliaasti tuokse ja syö varovaisesti nameja kädestä. Pian se jo kiipeääkin aktiiveja vasten haistelemaan ja ottamaan nameja.

Ensimmäisinä vierailupäivinä Tullikoira seurailee menoa hieman epävarmana sivummalta, mutta rentoutuu seuraavina päivinä huomattavasti. Se on reipas ja rohkea sekä omapäisen oloinen oman tiensä kulkija. Tullikoira on oikein namimotivoitunut, mutta ei ole mikään taskusta varastelija. Namien syönnin lomassa Tullikoiraa saa rapustellakin. Ensimmäisenä päivänä Tullikoiran epävarmuus näyttäytyi vieraille haukkumisena, mutta muina päivinä se ei hauku. Tulevan perheen onkin hyvä varautua siihen, että Tullikoira ilmoittaa ihmisistä, jotka yrittävät kulkea ohi tullaamatta mitään.

Tullikoira on suloinen ja menevä koira. Se sopisi sekä ainoaksi koiraksi tai koiraseuraan. Asuinmuoto voi olla mikä tahansa huomioiden sen, että alussa Tullikoiraa, kuten mitä tahansa koiraa, voi joutua hiukan opastamaan ilmoittamishaukun kanssa. Se ei kuitenkaan hauku muiden koirien mukana eikä vaikuta muutoin haukkuherkältä, joten myös kerrostaloasunto voisi sopia hyvin. Lapsiperheeseen Tullikoiraa annetaan harkiten, koirakokeneiden lasten kanssa Tullikoira voisi sopia, mutta aivan pienimpien ja tottumattomimpien lasten kanssa Tullikoiraa ei suositella.

Tullikoira on kooltaan 50cm ja 20kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

11.9.2022

Tullikoira on selvittänyt matkan Romaniasta Suomeen ja huolehtinut riittävästä namien tullaamisesta matkan varrella. Jonkin verran tullimaksuja jäi rästiin, joten Tullikoiran oman perhe onkin huolehtinut puuttuvista namimaksuista korkojen kera. Tullikoira on päässyt omaan kotiin ja sai uudeksi nimekseen Rauna. Onnea uuteen seikkailuun Rauna ja perhe! <3

22.7.2022

Voi onnenpäivää, Tullikoira on varattu! <3

31.5.2022

Tullikoira aloitti kodin etsinnän

________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Verokoira saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Verokoira on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Outi Kekkonen

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.