Kodin saanut koira: AULIKKI (nyk. Liinu)

Syntymäaika: 2010-2012
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

29.6.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Aulikki löydettiin Bukarestista läheltä Onevetin klinikkaa paikallisen kaupan pihasta. Aulikki oli useampana päivänä aamulla tullut kaupan eteen itsekseen ja lähtenyt siitä vasta illalla omille teilleen. Paikallinen asukas oli kiinnittänyt huomiota Aulikin oleiluun kaupalla ja otti sen lopulta kiinni maaliskuun lopussa. Tämä henkilö toimitti Aulikin Onevetin klinikalle, josta se siirtyi asustamaan Cosoban tarhalle.

Aulikki on reipas ja rohkea chihuahuaa muistuttava rouva. Ihmisistä Aulikki pitää erittäin paljon ja nauttiikin rapsustuksista sekä silittelystä silminnähden. Omanarvontuntoisena leidinä Aulikki kuitenkin tulee hakemaan ihmisiltä huomiota oman mielensä mukaan ja juuri silloin kun siitä itsestä siltä tuntuu. Aulikki vaikuttaakin itsenäiseltä ja omatoimiselta pikku koiralta.

Resursseista, kuten esimerkiksi herkuista ja ihmisten jakamattomasta huomiosta Aulikki on tarkka. Se herkästi ilmaisee muille koirille, että toivoo niiden pitävän etäisyyttä Aulikin aarteisiin. Mikään riidanhaastaja Aulikki ei kuitenkaan ole.

Aulikin hampaat ovat päässeet pienille koirille tyypilliseen tapaan aika huonoon kuntoon ja tulevassa kodissa onkin todennäköisesti hammasremontti edessä. Aulikin ikää on myös hankala arvioida, sillä kääpiökoirilla hampaat voivat olla huonossa kunnossa huomattavasti nuorempana kuin isommilla koirilla. Mikään nuori neito Aulikki ei kuitenkaan ole. Aulikilta löytyy myöskynsienleikkuuseen lisähaastetta tuovat takakannukset.

Aulikki on 30 cm korkea ja painaa noin 4 kiloa.

Päivitykset
10.9.2022
Aulikki matkusti uuteen kotiinsa Suomeen ja sai uudeksi nimekseen Liinu. Onnea Liinu ja perhe!2.8.2022Aulikilla koitti onnenpäivä ja se on varattu ikiomaan kotiin Suomeen!29.6.2022Aulikki-mummunen odottaa edelleen omaa pehmeää petiä, omaa ihmistä rapsuttamaan ja ihanaa hiljaisuutta kaukana koiratarhan kaoottisesta arjesta.

13.4.2022
Aulikki sipsuttaa Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja aloittaa oman kodin etsimisen._______________________________________________________________________________________________________________________________________Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aulikki saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aulikki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Elisa Laitonen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: