Kodin saanut: ROY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

ROY

* 5-6-vuotias

* uros

* Virossa.

 

 

 

 

 

Roy on tullut Virumaan tarhalle Rakvereen 19.kesäkuuta. Roylla oli koti ja omistaja, mutta kävi niin että omistaja kuoli, eikä kukaan jäänyt pitämään huolta Roysta. Niinpä Roy odotti, kotinsa ovella, järkkymättä, 1,5 viikon ajan, kunnes tarhalle otettiin yhteyttä talonsa portailla odottavasta koirasta. Näin Roy päätyi tarhalle ja nyt Roy jatkaa odottamista, tällä kertaa kokonaan uutta kotia.

Roy on äärettömän sympaattinen koira. Se ei turhia metelöi häkissään muiden riekkuessa ympärillään, vaan odottaa kärsivällisesti että se huomataan. Ja kyllähän Roy huomataan, vaikka sen olemus on kärsinyt, se on hoikassa kunnossa, sen turkki irtoaa paakkuina ja sen katse on surullinen, siitä kuitenkin huokuu lempeys, luotettavuus, ystävällisyys. Karismaako se on?

Kävelylle Roy lähtee rauhallisesti, ylväästi. Hötkyilemättä se kävelee tarhan piha-alueen poikki ja morjestaa ystävällisesti aidan vieressä olevaa narttukoiraa. Luulen ettei Roy ole hirveästi ennen kulkenut hihnassa, ja siihen nähden se sujuukin hienosti. Roy haistelee huolellisesti, merkkaa paikat ja tulee sitten hienovaraisesti työntämään päätä kainaloon ja rapsutuksia saadessaan jää siihen nojaamaan tyytyväisenä.

Roy ei ole enää elämänsä vetreimmässä kunnossa, eikä tarhalla häkissä kökkiminen edesauta asiaa. Roy tarvitsisi säännöllistä liikuntaa, vapaana juoksemista, ehkäpä hierontaa ja uintireissuja? Roy ei ole enää nuori koira, isoksi koiraksi, muttei vielä vanhakaan. Sillä olisi uskollisuutensa ja ehdoton lempeytensä annettavana vielä, jollekin onnekkaalle ihmiselle.

Roy on noin viisi, kuusi vuotias uros, säkäkorkeudeltaan 65-70 cm.

Roylle etsitään kotia rivi- tai omakotitalosta, mahdollisesti narttukoiran kaverina. Roy voisi soveltua myös lapsiperheeseen, mutta ei ehkä rauhaa rakastavan luonteensa puolesta ihan pienten lasten perheeseen.

Päivitetty 13.7.2012.

Roy on varattu.

Päivitetty 21.7.2012

Roy sai oman kodin Suomesta 15.8.2012

Päivitetty 15.8.2012

 

ROYN TARINA 28.8.2013

Oman kodin kertomaa:
Roy
saapui Kulkureiden tuomana Suomeen 15.8.12. Autosta hyppäsi iso, laiha ja takkuturkkinen herrasmies. Silmiä näin tuskin ollenkaan mustien silmänympärysten takia, mutta se olemus kertoi kaiken: jykevä mutta lempeä katse sulatti vanhemmankin ukon. Roy oli hieman arka ja tottakai hämillään kaikesta uudesta, ei muita koiria, vieras kieli ja suuri oma tontti.

Aloin jutella Roylle heti kotiin päästyämme ja jotenkin arvelin hänen ymmärtävän vaikka emme samaa kieltä puhuneetkaan, puhe rauhoitti sen arkuutta. Ensimmäisen viikon otimme rauhallisesti, pikkuhiljaa touhua lisäten. Muutaman viikon kuluttua olimmekin jo kaikkialla yhdessä, halusin että Roy tottuu uusiin asioihin. Nykyään Royn parhaimpia kavereita ovat lapset, koska he jaksavat helliä Roy-herraa loputtomiin. Muista koirista Roy ei oikeastaan perusta, niitä tavatassamme Roy kiinnittää katseensa hetkeksi tulijaan, mutta ei välitä tutustua tarkemmin vaan haluaa eteenpäin. Oli koira sitten ystävällinen tai räyhääjä, Roy ei piittaa vaan nojaa jalkaani ja pyytää jatkamaan matkaa.

Voin lämpimästi itse suositella isoa koiraa kaikille. Suuri koira ei ole haaste vaan mahdollisuus. Sinun ei tarvitse olla koirakuiskaaja, kun muistat sen että kohtelet koiraasi siten niinkuin toivoisit sinua kohdeltavan.

 

Varaajana toimi Salla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: