Päivitetty 25.09.2022

Kodin saanut koira: SCHATZI (Shy Girls) (nyk. Selja)


Syntymäaika: 5/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
9.9.2021
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tarha on vielä rakennusvaiheessa, mutta tarkoituksena on, että kun tarha on valmis, sieltä löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, vuohia ja hevosia.

Vuonna 2016 Schatzi löytyi sisaruksineen hylättynä Mihain tarhan edustalta, muovipussiin suljettuna. Kaikki kuusi sisarusta oli heitetty ohi ajavasta autosta, ja samaan paikkaan oli hylätty myös niiden emo. Emo ikävä kyllä menehtyi melko pian tarhalle päätymisen jälkeen, mutta Schatzin neljää veljeä potkaisi onni, sillä ne saivat kodit. Vain pentueen työt, Schatzi ja Bifi, jäivät vaille koteja, ja ovat eläneet nyt jo useamman vuoden Mihain tarhalla.

Perusluonteeltaan Schatzi on rauhallinen, eikä se turhaan pidä meteliä tarhalla. Ikävä kyllä vuosien elo tarhaolosuhteissa on jättänyt tyttöön jälkensä, ja Schatzi on arka. Se ei oma-aloitteisesti lähesty ihmistä, eikä välitä ihmisen kosketuksesta. Mihain arvion mukaan sekä Schatzi että sisarensa Bifi ovat vuosien myötä kuitenkin kehittyneet sen verran, että niissä on potentiaalia kotikoiraksi, kunhan tulevassa kodissa ymmärretään mitä aran rescuen kanssa eläminen tarkoittaa ja minkälaisin tavoin tällaista koiraa on tarpeen tukea. On tärkeää ymmärtää, että Schatzin kaikki elämänkokemukset rajoittuvat tarhalle, joten vaikka oma koti Suomessa olisikin lottovoitto, Schatzi tulee tarvitsemaan runsaasti aikaa sopeutuakseen uuteen elämäänsä.

Nopeat ja yhtäkkiset liikkeet pelottavat Schatzia, joten Schatzia ei tulla luovuttamaan lapsiperheeseen tai kotiin, jossa on kovin vilkas elämänmeno. Asuinympäristöksi sopii rauhallinen paikka, ihannekoti olisi omakotitalo aidatulla pihalla taajaman ulkopuolella. Muitakin vaihtoehtoja harkitaan tapauskohtaisesti, mutta kaupunkieläjäksi Schatzista tuskin on. Koska Schatzi on kaikki nämä vuodet tukeutunut sisareensa ja muihin tarhan koiriin, olisi tärkeää että kodissa olisi entuudestaan reipas ja reilu koirakaveri tukemassa Schatzin kotiutumista ja kotikoiraksi kuoriutumista. Schatzia ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi, vaan on on äärimmäisen tärkeää, että tulevalla omistajalla on entuudestaan kokemusta vetäytyvistä koirista, hyvä koiranlukutaito ja käytännön kokemusta koiran kouluttamisesta koiralähtöisin menetelmin. Kokemus rescuekoirista katsotaan eduksi.

Schatzi on noin 45 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa, eli pienehkö keskikokoinen koira.

Päivitykset

14.9.2022

Schatzi saapui Suomeen ja pääsee nyt opettelemaan kotikoiran elämää.

13.4.2022

Kovia kokeneen Schatzin elämä sai tänään onnellisen käänteen: hänet on varattu ikiomaan loppuelämän kotiin!

26.3.2022

Maaliskuun vierailulla Mihai tuo shy girlit ulos ja Schatzi pakenee heti takaisin häkkiin. Mihai tuo sylissä ulos uudelleen ja laittaa häkin oven takanaan kiinni. Schatzi turvautuu siskoonsa Bifiin ja kipittää Bifin luokse häkin reunusta pitkin. Kun pääsee pois häkkien edustalta, rentoutuu erityisesti siskonsa seurassa. Rauhallisemmassa tilanteessa, siskon mukana uskaltautuu moikkaamaan yhdistyslen aktiivia. Suora kontakti jännittää ja tyttö rauhoitteleekin itseään vahvasti. Mihai saa kuitenkin käsitellä, jolloin Schatzi alistuu eikä esim. näyki tai murise. Elekieli muuttui huomattavasti, kun pääsi pois muiden koirien hälystä rauhallisempaan tilaan pihan perälle. Rauhallisessa kodissa reippaan koirakaverin kanssa varmasti puhkeaisi kukkaan. Ihastuttava pikkuhukka.

18.3.2021

Aktiivit vierailivat joulukuussa 2021 tarhalla ja tapasivat Schatzin nopeasti. Hän pysyi kopissa ja Mihai kävi hakemassa hänet kahdesti ulos ja päästi vapaaksi. Tilanne oli tytölle niin jännittävä, että ensimmäisellä kerralla lähti juoksemaan poispäin vieraista ja toisella kerralla pinkaisin takaisin sisälle.
9.9.2021
Aktiivimme vierailivat elokuussa Romaniassa ja tapasivat reissullaan myös M.G. Rescuen herttaiset kaunottaret, Shy Girlsit. Selvästi viime kohtaamisesta reipastuneet tytöt päästettiin yhteisestä paddockistaan vapaaksi tarhan sisäpihalle, jossa vieraiden kohtaaminen on hieman helpompaa kuin sisällä häkissä. Innoissaan juoksevat, aktiiviset ja eläväiset sisarukset ovat kovin ketteriä pinkoessaan edestakaisin. Liikkeissä on jotain sellaista, joka saa tytöt näyttämään minikokoisilta susilta.

Kaksikosta Schatzi on selvästi harkitsevaisempi ja se tarkkaileekin paljon meininkiä, sekä eritoten sitä mitä sisko Bifi tekee ennen kuin itse ryhtyy toimeen, ja tekee samat asiat perässä. Schatzi hakee siskonsa tapaan herkut reippaasti vieraiden kädestä ja palaa uteliaasti aina uudelleen ja uudelleen tarkastamaan tarjontaa. Kun Schatzia alkaa jännittää liikaa, se osaa järkevästi tauottaa, eli juoksentelee ympäriinsä rauhoitellakseen itseään. Koska Schatzi ottaa paljon mallia siskostaan ja tukeutuu tämän esimerkkiin, käy entistä selvemmäksi, että Schatzin tulevassa kodissa pitää olla reipas ja avoin koirakaveri tukemssa Schatzia ja antamassa kotikoiran mallia.

Lisätty videoita ja kuvia!

22.6.2021
Schatzi sai mahdollisuuden ja pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Schatzi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Schatzi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Laura Arala

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.