Varattu koira: SNOWY

Snowy on vietävän suloinen töpöhännän heiluttaja. Kaunis Snowy kaipaa kotia jossa ei ole pieniä lapsia.
Syntymäaika: 2018-2019
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:50cm/ 30kg

Perustiedot ja tausta

24.3.2024
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Snowy päätyi tarhalle alkuvuodesta 2023 useamman muun koiran kanssa, Britanniaan muuttamassa olevan naisen tuomana. Taustasta ei ole tarkempaa tietoa. Snow on ihastuttavan on maltillinen ja rauhallinen sylimurmeli, jonka töpöhäntä heiluu ihanasti. Snowy on luonteeltaan tyyni kaveri, eikä sen olla kuultu haukkuvan tarhalla. Pehmeä ja muhkea turkkinen Snowy on hyvin perso ruoalle ja sillä on reippaasti ylipainoa.

Snowya ensin hiukan jännittää uusien ihmisten ilmestyminen sen häkkiin ja Snowy käväiseekin kopissa tauolla. Kuvaaminen on sen mielestä erityisen kummallista. Snowy on alkuun vieraita kohtaan hiukan pidättyväinen, mutta rentoutuu nopeasti, tutun ihmisen läsnäolo auttaa tässä. Alun empimisen jälkeen Snowy on avoin, seurallinen ja hyvin käsiteltävissä. Hyvin pian ihmisen läheisyys ja huomio muuttuukin parhaaksi mahdolliseksi puuhaksi ja tulee ihmistä vasten kiehnäämään & rapsutettavaksi. Snowy asuu yhdessä oman kokoisensa aremman uros koiran kaverina. Snowyn häkkikaveri yrittää tulla samaan aikaan rapsutuksille, jolloin Snowy hieman murahtaa kaverille. Snowy ei kuitenkaan hötkyile turhia tai haasta riitaa, Snowy on vain hieman tarkka resursseista kuten huomiosta tai ruoasta.

Snowy voisi sopia monenlaiseen kotiin, mutta Snowy ei välttämättä pikkulapsiperheeseen mahdollisen resurssitarkkuuden vuoksi. 

Päivitykset

24.3.2024

Pörröinen Snowy lähettää terkkuja tarhalta Suomeen, ja ihmettelee, miten hän postilaatikkoonsa ei ole saapunut yhden yhtä kyselyä! Herkkä tyttö kaipaisi kovasti ymmärtävään kotiin, jossa odottaisi tuki, turva ja rauha. 

Lisätty kaksi uutta videota tarhalta. 

16.2.2024
Snowy aloittaa kodin etsinnän adoptio-ohjelmassa.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Nirkkonen

Tutustu myös näihin: