NEKKU (ent. Stella)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

13.6.2013

NEKKU

* n. 1,5-2v.

* narttu

* steriloitu

* Suomessa

 

 

 

16.1.2013

Stella on mukavan kokoinen, n. 50-55cm korkea ja melko kevytrakenteinen nuori tyttö. Myös Stellan luonne on mukava: iloinen, energinen mutta kuuliainen. Remmissä kulki melko mallikkaasti eikä kiskonut juurikaan vaikka remmi saattoi tiukalla käydäkin. Kontaktiakin tyttönen haki ja hyppäsi välillä ihmistä vasten hakemaan huomiota, ihan rauhassa. Hyvin positiivinen ja miellyttävä koira kaiken kaikkiaan! Stellan sterilaatiossa huomattiin, että hänellä oli kohdussaan hyvin, hyvin pienet pennun alut jotka poistettiin.

Toisten koirien kanssa Stella tulee toimeen mainiosti, kun useat koirat ovat vapaana yhtä aikaa Rakveren tarhan sisäpihalla. Remmissä tapasimme Stellalle rähjäävän nartun, eikä Stella ollut menossa kimppuun ainakaan. Toinen rähjäävä narttu nähtiin häkin läpi eikä sillekään tyttö viitsinyt edes vastata. Varmasti Stella puolustaisi itseään päällekäyvälle nartulle, mutta kiltti vanhempi narttu uudessa kodissa ei ole poissuljettu ajatus.

Stella haukuskeli jonkunverran, mutta ei ollut mikään melukone. Silti kerrtostalossa asuvan täytyisi varautua tekemään töitä mikäli haukkumisongelmaa ilmenisi. Stella voisi sopia jopa lapsiperheeseen kiltin perusluonteensa ansiosta!

 

26.1.2013

Stella on varattu Suomeen!

 

9.2.2013

Stella matkasi omaan kotiinsa Suomeen 5.2.2013!

 

13.2.2013

Valitettavasti Stella joutuu etsimään uudelleen kotia, sillä Stellan ja kodissa jo olleen koiran kemiat eivät kohdanneet. Edelleen iloinen ja ihana tyttö siis pikaisesti vailla uutta, loppuelämän kotia!

 

21.2.2013

Stella pääsi onneksi hyvin nopeasti uuteen kotiin ja tässä teille terveiset sanoin ja kuvin nykyiseltä Nekulta Ylistenkulmalta!

“Nekku tuli meille kivasti ystävänpäivän aattona. Se oli nopeaa toimintaa, sillä aamulla soiteltiin Nekun varaajan kanssa ja illalla Nekku olikin jo meillä!

Nekku on ollut koko ajan kovasti minun perään, pitää näköpiirissään koko ajan. Pihallakin Nekku tulee luokse loistavasti, heti kun pyydän. Nipa-koiran kanssa juoksevat ees taas pitkin metsää ja mäkiä niin, että lumet pöllyää! Mikäs sen mukavampaa katseltavaa, kun kaveruksilla on hauskaa yhdessä. Sisällä eivät juuri keskenään puuhastele, vaan ovat omissa oloissaan, saattavat tosin nukkua samalla sohvalla sovussa. Ruuista ei ole tullut riitaa ja mitä Nipa ei syö, Nekku kyllä hoitaa jämät 😀

Nekku osaa odottaa jo nätisti ruoka-annoksiaan ja luitaan. Aluksi tuli ja ahmaisi melkein käsistä. Sisääntullessa ei enää ryntää heti peremmälle, vaan antaa tassut putsata nätisti lumesta. Harjaaminen ja kynsien leikkukin sujuu ilman ongelmia. Aamuisin Nekku käy isännän kanssa postilaatikolla ja Nipakin mukana joskus, jos on jaksanut herätä =D

Hyvin on tuntunut kotiutuvan ja Nipakin on hienosti hyväksynyt uuden kotikaverin! Leluista ei Nekku juuri välitä, paitsi pientä vinkuvaa tipua hoitaa joskus.

Nekku on hurmannut niin ulkonäöllään kuin olemuksellaankin kaikki, koko perheen ja tuttavatkin. Nekku pitää jostain syystä kovasti autoista ja olisi menossa kaikkien kyytiin, jos autosta ovi vaan on
auki. Tosi mallikkaasti matkustaa autossa ja odottaa, kun hihna kiinnitetään ennen ulostuloa. Olen kuullut Nekun 2 kertaa haukahtavan, muuten pitää “vaaralliselta” kuullostavaa ärinää. On Nipallekin sen “opettanut” 🙂 Alkuaikoina koirat ottivat kerran vähän reilummin yhteen, mut sen jälkeen taas ihan kavereita. Ei haavereita. Välillä jäävät kaksin kotiin ja hienosti ovat olleet. Vierekkäin
odottavat eteisessä, kun tulemme kotiin.”

 

6.6.2013

Huono onni seuraa tätä tyttöä pitkin matkaa ja varjostaa hänen elämäänsä. Nekku on jälleen joutunut vaihtamaan paikkaa, nyt hän on kotihoidossa Porin seudulla. Nekku alkoi jossain vaiheessa näykkiä kodissaan niin omistajiaan kuin vieraitakin. Näykkiminen paheni jatkuvasti ja parin huonon osuman jälkeen perhe päätti luopua tytöstä, sillä perheeseen kuului myös lapsia. Nekku käytettiin eläinlääkärillä eikä siitä löytynyt mitään fyysistä vikaa.

Hoitopaikassa Nekulla on kaverinaan kaksi rottweiler-urosta, joiden kanssa Nekku on alusta asti tullut hyvin toimeen ja on tyytynyt asemaansa “pahnan pohjimmaisena”. Näykkimistä ei ole esiintynyt hoitopaikassa ollenkaan ja tyttö on selkeästi rentoutunut. Hoitopaikassa Nekulla on selvät säännöt ja hän saa riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja päivittäin. Tyttö hyppi mm. ihmisiä ja autoja päin, röyhkeästi tunki väliin kun hoitaja huomioi omia koiriaan jne. Kun hoitaja näytti Nekulle, ettei moinen käytös ole toivottavaa, hyväksyi tyttö tämän mallikkaasti. Myös kodissa esiintynyt “ilopissailu” on jäänyt pois. Voi olla, että lapsiperheen vilkas arki oli Nekulle liikaa, tai ehkä tyttö olisi kaivannut lisää liikuntaa ja aktiviteetteja, kuka tietää. Nyt Nekku kuitenkin vaikuttaa hyvin tyytyväiseltä ja miellyttävältä nuorelta koiralta! Nekku on myös liian laihassa kunnossa, mikä voisi viitata stressiin.

Nekun tulevan kodin tulee olla se VIIMEINEN. Nekun kodilta vaaditaan kokemusta ja osaamista toimia koiran kanssa, joka turhautuessaan saattaa käyttää hampaitaan. Tietysti paras ratkaisu tähän on, ettei koira pääse turhautumaan. Kodin tulisi mielellään harrastaa jotain, josta tyttö saisi aivojumppaa ja lisäksi täytyisi myös saadaa tarpeeksi liikuntaa päivittäin. Harrastamisen ei pidä eikä saakaan olla “verenmaku-suussa” menemistä, vaan yhdessä tekemisen mukavuuden ja ilon vuoksi touhuilua. Hoitajan mukaan Nekku on todella helposti motivoitavissa ja tyttö mielellään touhuaa ihmisen kanssa kaikenlaista! Hoitopaikassa on vieraillut 4v., 12v., ja 15v. poikia, joista Nekku ei ole ollut moksiskaan. Lapset, kuten muutkin vieraat, on ohjeistettu siten, ettei Nekkua mennä häpelöimään jollei se tule itse luokse. Ketään ei Nekku ole meinannutkaan näykkäistä tähän mennessä.

Pienten lasten perheeseen tai muuten vilkkaaseen ympäristöön emme varmuuden vuoksi tyttöä luovuta ja pienistä koirista Nekku ei pidä. Kissoja Nekku ei ole nähnyt, joten kodin tulisi olla kissaton. Nekku osaa myös avata kaikki lukitsemattomat ovet, joten siinäkin täytyy olla tytön kanssa tarkkana. Uroskoirien kaveriksi Nekku varmasti sopii hyvin, mutta turhien riskien välttämiseksi emme luovuta Nekkua samaan kotiin nartun kanssa. Nekku ei hirveästi hauku, joten rauhalliseen rivi-/kerrostaloon voisimme tyttöä harkita. Täytyy kuitenkin varautua siihen, että Nekku saattaa äänille haukkua, koska on tottunut asumaan omakotitalossa.

Mikäli voisit tarjota Nekulle hänelle sopivan kodin, olethan viipymättä yhteydessä jotta Nekku pääsisi mahdollisimman pian omaan kotiinsa!

 

10.6.2013

Nekulla on mennyt todella hyvin hoitopaikassaan. Nekku ei ole kertaakaan näyttänyt mitään viitteitä puremisesta koko viikon hoitopaikassa elonsa aikana. Nekulla olisi nyt melko kiire löytää se ikioma koti, jossa häntä oikeasti ymmärretään ja hän voisi hyvillä mielin elää ja olla loppuelämänsä. Nekku ei missään nimessä ole paha eikä aggressiivinen koira, hän eli väärinymmärrettynä väärässä ympäristössä, mikä kostautui ainoana puolustuskeinona jonka Nekku osasi; näykkiminen. Lisätty kuvia hoitopaikasta!

 

13.6.2013

Nekku on ehtinyt nähdä ja kokea paljon hoitopaikassaan. Hevostallilla Nekku on päässyt ihmettelemään hevosia, jotka saivat tytön kummissaan, ihan hiljaa, katsomaan noita isoja tyyppejä. Nekku on päässyt myös maalle ja oli kauniisi juoksunarussa ulkona. Hoitopaikan poikakoirien kanssa Nekku viihtyy edelleen todella hyvin eikä hänellä muutenkaan ole ollut valittamista yhtään mistään! Nyt kun vielä se oma koti löytyisi.. Lisätty kuvia.

 

19.6.2013

Nekku on hoitopaikassaan osoittautunut oikein lempeäksi, energiseksi ja helposti motivoitavissa olevaksi koiraksi. Eroahdistusta on tytöllä hieman esiintynyt, eikä pysy mm. 160cm korkeassa aitauksessa. Hoitopaikassa ei ole hoitajan itsensä mukaan tarpeeksi aikaa ja energiaa aktiiviselle Nekulle ja eroahdistus voikin ainakin osittain johtua siitä.

Nekulla on nyt kiire löytää oma, osaava, aktiivinen ja ehdottoman sitoutunut koti. Nekusta olisi varmasti mihin vain harrastukseen ja se varmasti tekisi tytölle hyvää.

Mikäli olet harkinnut koiran adoptointia ja koet olevasi Nekulle sopiva koti, ota rohkeasti yhteyttä!

2.7.2013

Nekku on lopetettu 29.6. Nekku ei kestänyt toistuvia muutoksia elämässään, sen stressikierrokset nousivat niin koviksi että elämä sen kanssa meni valitettavan mahdottomaksi eikä uusi muutos jälleen uuteen hoitopaikkaan tai kotiin olisi parantanut tilannetta.

Kiitämme Nekun kotihoitajaa Jenniä suuresti siitä että hän teki kaikkensa Nekun eteen.

 

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa!

Yhteydenotot Nealle.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: